30 Kasım 2008 Pazar

Cadı Kazanı



İlk 5 sıra Emre'yle Eray Tayyar 'ın 5.lik için ara ara nöbet değişiklikleri yapmaları haricinde 3. haftadan beri pek fazla değişim göstermiyor. Ama 5. sıradan aşağısında tam bir cadı kazanı var. Kimin kimi geçeceği belli olmuyor. Bir hafta iyi puan yapıp 3 - 4 sıra atlayan bir sonraki hafta aynı şekilde 5 sıra aşağıya düşebiliyor. Bakalım bu hafta yine kim parlayıp , bir kaç kişiyi alaşşağı etmeyi başaracak ???

29 Kasım 2008 Cumartesi

Tunc sana da cok gecmis olsun....











S.Aleykum . Yine bir hafta yeni bir hafta da Kayserispor -Trabzonspor maciyla heyecanimiz basladi . Gerci bende heyecan yarindan itibaren basliyacak cunku bu haftanin ilk macinda kurdugum takimda oyniyan oyuncu yoktu . Bu hafta derbi haftasi . Cogumuzu ilgilendiricek olan FENERBAHCE -besiktas maci da var bu hafta . Maalesef aramizda uzulenin cok yasanicagi bir hafta olucagi belli . Ama hafta basinda Seckin le baslayip daha sonra Tunc ile devam eden uzuntumuz kadar bizi bu derbiler uzemez sanirim . Artik inanin blog sayfasini acmaya korkar oldum yine bir kotu haber alma ihtimali olabileceginden dolayi . Rabbimiz hepimize saglik versin ve onun yolundan ayrilmamayi nasip etsin insallah .

Tekrar Tunc ve Seckin e gecmis olsun dileklerimi sunuyorum . Bu hafta cok degisik ve bana gore süpriz bir kadro kurdum , umarim basarili olurum . Herkeze guzel hafta sonlari dileklerimle ...

Haftanin kare aslari = Gökhan Emreciksin - Herve Tum - Taner Gülleri ve halen israrla yazmaya devam ettigim patlayis yapicagini umdugum o patlamazsa en yakinda ben patliyacagim dedigim Daniel Güiza ....

Bu arada Engin ciğim taktigim degisti haberin olsun cunku artik Almanya'da da canaktan NTVSPOR kanali cikiyor onu takip ediyorum;))))) ....

28 Kasım 2008 Cuma

İlk Beş N'oluyor Oran Buran Oynuyor !!!


Link : http://elfyourself.jibjab.com/view/Xf08LuhuNOnIQm0i#/owner/Xf08LuhuNOnIQm0i

1 - 12 Angry Men engin gürses 913
2 - Ters Manyel Tunç Bozacılar 896

3 - CHİCKENER Gokhan Tavukcu 859

4 - yerebatan Oğuzhan Aksu 859

5 - FREEZONE34 eray tayyar 850

Savunma Kurgusu : Üçlü mü , Dörtlü mü ???


Fantezi Futbol Oyunlarına genel olarak baktığımızda yarışmacıların takım dizilişlerini seçerken savunmayı oldukça minimalist kurguladıklarını görüyoruz. Geçen senelerde NTV 'nin 2li defansa izin vermesiyle başlayan bu moda , bu sene LİG TV 'deki en az 3lü defans seçme mecburiyetiyle beraber hala revaçta. Tabii bu 3lü defans tercihinde gol yemeyen takımı bulmadaki zorluk , gol ya da goller yenmesi durumundaki eksi puanlar , defans oyuncularının mevkileri itibariyle gol ve asiste olan uzaklıkları , kart görme olasılıklarının fazlalılıkları gibi gayet mantıklı sebepler sıralanabilir.

Fakat 2 haftadır Turkcell Super Ligi 'nin doğal seyrinde bir farklılık söz konusu. 11. hafta , ligin başından beri en çok gol yemeyen takımın bulunduğu haftaydı. 10 takım kalelerinde gol görmemişti. Geçen hafta ise bu rakam daha da arttı ve tam 13 takımın ağları bir golle havalanmadı.

Ligdeki bu skor kısırlığının devam etmesi durumunda , bu istatistik ; genel teamüllü 3lü defans tercihini tekrar gözden geçirmeye yol açabilir. Zira hiç bir futbol mantığına dayandırmadan gözü kapalı kadro kursanız 11. haftada gol yemeyen defansı bulma ihtimaliniz %55 , geçen hafta ise %72 idi. Bir de gol yiyeceği aşikarlık seviyesinde kuvvetle muhtemel olan takımları elediğinizde bu ihtimaller daha da artacak. Böylece defansa bir oyuncu fazla almak oldukça cazip hale geliyor.

Kıyaslamayı bir forvet oyuncusu tercihiyle yaptığınızda , defansın gol yemeden bitireceği maç başına alacağı 7 puan , 1 gol atacak forvet oyuncusunun puanıyla aynı olacak. 11. ve 12. haftalarda atılan gol sayısının azlığı , forvetlerin gol atma ihtimalini ve dolayısıyla alacakları puanları da düşüreceğinden defansın alacağı bu 7 puan daha da önemli hale gelecek.

11. haftada atılan gol sayısı 15 . Bu 15 golün 5 'ini forvet oyuncuları kaydederken 4 gol defanstan gelmiş (Tolga Seyhan , Roberto Carlos , Lugano , Chaabani Moine). 12. haftada ise atılan gol sayısı daha da düşmüş : Haftanın 12 golünün 7' sini forvet oyuncuları kaydetmiş. 2 gol ise yine defans oyuncularından gelmiş (Marcin Kus , Sivok) . Aldığınız defans oyuncularının gol atmalarının da ihtimal dahilinde olması ve bu olası gollerin forvet oyuncularına göre 2 puan fazladan kazandırması 4lü defans tercihini kuvvetlendiriyor.

Tabii biz olaya istatistik penceresinden baktık. Aklıma bir de bir antrenörlük seminerinde Metin Türel 'in kürsüdeki Ersun Yanal 'a söylediğini okuduğumuz ''Hagi sana 40 metreden bir çakar; nereye koyacağını bilemezsin o istatistikleri'' sözü geliyor. Kendi başına sürecek ilacı olmayan çiçeği burnunda bir kel olarak ben ise bu satırları yazarken ; az gol yeme rekortmeni bu 2 haftada önce 3 gol yiyen Eskişehir , sonra da 4 gol yiyen Denizli defansını bulma başarısını göstermiş bulunuyorum !!!


Haftalık Gol Yemeyen Takım Sayısı
1. Hafta : 6 takım
2. Hafta : 9 takım
3. Hafta : 3 takım
4. Hafta : 7 takım
5. Hafta : 2 takım
6. Hafta : 2 takım
7. Hafta : 4 takım
8. Hafta : 1 takım
9. Hafta : 3 takım
10. Hafta : 3 takım
11. Hafta : 10 takım
12. Hafta : 13 takım

27 Kasım 2008 Perşembe

12.Hafta "En"leri


Uzun uzun haftanın değerlendirmesini yazmaya biraz üşendim ama en azından kendimce haftanın enlerini yazmaya çalışayım ...

Haftanın Hayal Kırıklığı : Pek çok kişinin kaptan yaptığı Delgado , bu hafta ne gol ne asist yaptı ; 2 hafta önceki 28 puanın aksine 5 puanla haftayı kapattı .
Haftanın Şanssızları : Sakat olan Hasagiç yerine 5 haftadır ilk 11 çıkan ama bu hafta kazığa çekilen Behram 'ı alanlar ile o kadar sıfır sıfır sonuçlu maç içinde gidip de 7 gol olan bir maçtan 3 gol yiyen takımın kalecisi ile defansını alma akıllığı ile Tunç
Haftanın Tam İsabeti : Denizli'yle beraber ön libero oynayarak gole daha yakın bölgelere kayan Sivok tercihiyle Oğuz
Haftanın Ballısı : Ucuz etin yahnisi deyip Marcin Kuş 'u alan Engin , Eray
Haftanın Uyurgezeri : Sakat olduğunu tüm internetin bildiği ama bizim uyurgezerlerin bilmediği İbrahim Akın ile Oğuz , Turgay ile Birol
Haftanın En Karlısı : Tabata 'yı kaptan yapıp 16 puanla bu haftanın en fazla kaptan puanını alan Oğuz
Haftanın Skeci : Ali Zittttuni ve Birol - Mahmut - Bülent (Aynı mahallenin suyunu içmişler bunlar , ondan dolayı :)
Haftanın Farklılık Kovalayanı : Süleyman Olgun , Korhan Öztürk , İsmail Güldüren gibi değişik isimleri kadrosuna alan Gökhan

FF Taktikleri # 2 : Mahmut , Tunç


Bu taktik Ligtv ‘den canlı yayınlanmayan öğlen maçlarını radyonun başına geçip dinleyerek sık atağa çıkan , gol pozisyonlarında adı geçen oyuncuların ismini not almaya dayanır.

Klasikleşmiş bir futbol geleneğini yaşatmak ve "mikrofonlarımız merkez stüdyoda" , "şeref tribünün önünde kalan taç çizgisi" , "topun indiği yerde kimse yok" , "orta yuvarlağın rakip yarı alana bakan dilimi" gibi repliklerin unutulmamasını sağlamak gibi nostaljik bir misyonu da vardır.

İlla ki TRT Radyo 1 ‘den ve Orhan Ayhan, Necati Karakaya, Tansu Polatkan, Abidin Aydoğdu, Hüseyin Başaran, Levent Özçelik gibi efsane isimlerin anlatımlarından dinlenir. Dakika ve skor almak için de bu taktik oldukça faydalıdır. Zira goller anında canlı sonuç veren sitelere düşse de asist ve sarı kartlar ancak 2 -3 saate internete düşmektedir. Radyocular ise size hemen bu bilgileri aktarıp , oyuncunuzun kaç puan aldığını size şip - şak söyleyebilirler.

BFFK 'da bu taktiği en çok kullanan , muhasebe üstadı olan bu 2 meslektaş karakterdir ve fıtratlarındaki farklılığı radyo tercihlerinde de ortaya koyarlar. Gelenekselci olan Mahmut , muhasabe kayıtlarını hala elle tutar , maçı da emektar cep radyosundan dinler. Teknoloji tutkunu zamane gençliği Tunç , ise asist muhasebe programını kullanır , TRT Radyo 1 'i internetten dinler .

Futbol kültürünün en önemli ritüellerinden biri olan bu taktiğin en önemli yanı "şimdi Adana 5 Ocak Stadyumundayız" cümlesini duyduğunuzda golü kimin attığının merakıyla kalbinizin güm güm atması ve tüm heyecanıyla maçı an be an yaşamanın verdiği keyiftir.

Tunç Bozacılar :

Engin Gürses ' e değil ama söylediklerine birşeyler eklemek isteyen biri olarak ; Cuma sabahtan akşama kadar 5-6 internet spor sitesinin altını üstüne getirip haber alma özgürlüğünün bokunu çıkartma hadisesi ile çok zorda kalınca google arama motorundan anadolu klüplerinin o çok meşhur siber güncel resmi internet siteleri ile takip mesafesini korumak kavramını da unutmamak gerekir düşüncesindeyim .

25 Kasım 2008 Salı

FF Kahramanları # 2 : Ali Zitttuni


İsyankar Birol bu haftasonu , lakabını neden aldığını gözler önüne sermekle meşguldu. Bunda çok sevgili "akrabası" Mahmut 'un , maçlar başlamadan önce aklını çelerek takımında yaptırdığı değişikliklerin ve böylece ellerinden uçup giden 20 puanın acı etkisi mutlaktı.

Çok derin analizler sonucu Mahmut, Antalyasporlu forvet Ali Zitouni 'yi ( "Zitttuni" okuyunuz. ) hem kendi takımına hem Birol 'un takımına aldırmış. Hangi Ali Zittuni derseniz , geçen senelerde Fantezi Futbol oynayanlar bu adamı iyi bilirler. 2 sene evvel "Afrika 'nın en iyi genç oyuncusu" ve "Tunus Gol Kralı" apoletleriyle 2. yarıda Antalyaspor 'a gelmiş , haftalarca gol atamamasına rağmen ısrarla FF kadrolarında ha patladı , ha patlayacak diye kendine yer bulmuş. Sonuç : 2. yarıdaki 17 maçın tamamında ilk 11 çıkmış , 1 gol 0 asist , Antalya küme düşer ...

En orjinal isimli futbolcular listesinde her zaman kendine üst sıralarda yer bulacak bu fuleli oyuncu böylece uğursuz kategorisine dahil edilir ... Antalyaspor 'un tekrar Süper Lige döndüğü bu sezon 'un istatistiklerine baktığımızda Zitttuni 'nin yine çizgisini hiç bozmadan istikrarını devam ettirdiğini görüyoruz : Bu haftaya kadar olan 11 maçın tamamında 90 dakika sahada kalmış Zitttuni (sadece bir maçta 89.dakikada oyundan çıkmış) ve attığı gol sayısı tabii ki de 0 ( yazıyla , rakamla , her türlü sıfır )

Bu hafta Djehoua 'nın yokluğunda en az 2 gol atar umuduyla takıma alınan Ali Zitttuni , 31. dakikada sakatlanarak oyundan çıktı : 1 puan :)))

24 Kasım 2008 Pazartesi

12.Hafta Sonuçları


0-0 'ların müsebbibi olduğu kısır haftada 88 puan toplamayı başaran Eray Tayyar , haftanın birincisi oldu. Böylece Eray Abi , sezon başından beri ilk kez bu kürsüye oturmaya hak kazanırken , takımı olan FB 'ye de ilk kez bu duyguyu tattırdı .

Genel Sıralamada ise ilk 4 sıra değişmezken , Eray Tayyar Emre Ocakoğlu 'nu geride bırakarak 5.liğe yükseldi.

Genel Sıralama
1 12 Angry Men engin gürses 913
2 Ters Manyel Tunç Bozacılar 896
3 CHİCKENER Gokhan Tavukcu 859
4 yerebatan Oğuzhan Aksu 859
5 FREEZONE34 eray tayyar 850
6 owenson Emre OCAKOĞLU 841
7 braunschweig kadir bülent sener 824
8 zia2006 Mahmut Aras 815
9 Seckin United Seçkin Köksal 750
10 isyankar birol sezgin 748
11 fenerbahçemspor barış akdemir 742 (+47)
12 cimma tolga güven 711
13 NewYork TurkiyemSpor Onur Ihtiyar 705 (+47)
14 Green Street Hooligans Emre İpal 687
15 HB09 Halit Başbuğ 600

12.Haftanın Sıralaması
1 FREEZONE34 eray tayyar 88
2 12 Angry Men engin gürses 83
3 braunschweig kadir bülent sener 82
4 fenerbahçemspor barış akdemir 81
5 Seckin United Seçkin Köksal 76
6 cimma tolga güven 76
7 owenson Emre OCAKOĞLU 74
8 yerebatan Oğuzhan Aksu 73
9 Ters Manyel Tunç Bozacılar 70
10 CHİCKENER Gokhan Tavukcu 67
11 isyankar birol sezgin 65
12 zia2006 Mahmut Aras 63
13 NewYork TurkiyemSpor Onur Ihtiyar 63
14 Green Street Hooligans Emre İpal 53
15 HB09 Halit Başbuğ 75

Appendix Vermiformis


Seço'nun talihsiz sakatlanmasından sonra dün gece 04.00 sularında bir kötü haber daha geldi. BFFK 'nın en nev- i şahsına münhasır şahsiyeti olan Tunç Bozacılar Sabah 08.30 'da Avrasya Hastanesinde apandisit ameliyatına giriyordu . Ameliyat öncesi Birol 'un takımına Mahmut 'un bu haftaki müdahalelerini ve isyankar Birol 'un yakarışlarını dinlerken Tunç harbiden apandisiti patlatıyordu gülmekten. Başarıyla gerçekleşen ameliyat sonucunda Tunç 'un apandisiti bir sterilize torba içinde kendisine teslim edildi.

BFFK üzerinde kara bulutlar dolaşıyor , Allah sonumuzu hayır etsin ...

" Halime özledik seni, sepetlerini özledik, atmalarını özledik ... "

22 Kasım 2008 Cumartesi

Gecmis olsun SECKIN











Yeni bir hafta , yeni bir heyecanla milli mac ardindan lig heyecani basliyor.sanirim herkezin takimi hazir.saatler 14 u gosterdimi Tabata cilarla basliyacak heyecan bence Ümit Karan hadi goster kendini diyenlerle bugunlük biticek sanirim.

Seckin arkadasimizdan aldigimiz üzücü haberle basliyan hafta sonumuzu insallah bundan sonra hayirli haberlerle sürdürüp seviniriz.Hepinize bol sanslar umarim ligimiz adina da guzel bir hafta olur.... haftanin kareasinida vermeden gecmiyecegim ;))))

Haftanin defans oyuncusu Kratocvil orta saha oyuncusu Tello forvet Roberts haftanin patlama yapicak oyuncusu Güiza...

Bu arada resimdeki şahıs Fenerbahçe'nin 2025 yilindaki futbolcusu oğlum ENSAR BERAT'tır .

Geçmiş olsun Seço


BFFK 'nın Darryl Roberts kaşifi ünlü sürpriz ganyancısı , Altıpastan Gol Kaçmaz 'ın senelerdir değişilmez sol kanadı Seçkin Köksal nam-ı diğer Seço , dün akşamki halısaha maçımızda hiç olmayacak , talihsiz bir pozisyon sonrası sakatlanarak maalesef sağ bileğini 4 yerden kırmıştır :(

Kendisine BFFK cemiyeti olarak geçmiş olsun diyor ; Bu sabah 08.00'de Bakırköy Acıbadem Hastanesinde geçireceği operasyonda Allah'tan acil şifa diliyoruz ...

Not 1 : Seço ağrı kesici yerken biraz kafası dağılsın diye fantazi futboldan konuştuk. Seço bu hafta bayağı iddialı bir kadro yaptığını söyledi. Kader, moral olsun diye böyle durumlarda , bir haftanın birinciliği hediye etmeyi sever ...
Not 2 : Seço'nun çocukluktan beri sol kanat idolü Hakan Ünsal 'ın da aynı anlarda bir halısaha maçında sakatlanarak aynı hastaneye gelmesi kaderin Seço 'ya ilginç bir cilvesi oldu.

20 Kasım 2008 Perşembe

FF Taktikleri # 1 : Bülent Şener


Referans kaynağı olarak ntvspor.net 'in alındığı bu taktikte , maçlar bittikten sonra 1 - 2 saat içinde yayınlanan maç özeti haberlerinin tamamı , copy - paste yapılarak bir word dosyasında bir araya getirilir. Gole yönelik oyuncular bold yapılıp kırmızıyla belirlenir. Hafta içinde takım kurarken bu oyuncular dikkate alınarak kadro yapılır.

Fantezi Futbol Taktikleri


"Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır" demişler. Üstüne üstlük benim de canım yoğurt çekince konuyla alakalı böyle absürd bir girizgah ortaya çıktı. BFFK 'ya dönersek ; neredeyse her yarışmacı yüksek puanlar peşinde koşarken , karakteristik mertebesinde nitelendirilebilecek kendine özgü farklı taktikler geliştirmiş durumda. Bu etiket altında bu farklı FF Taktiklerini ele alalım ...

Bu arada resimde çömlek içinde görülen yoğurt , yoğurtların kralı olan Manda Yoğurdu. Normalde bunun 2 santim bir kaymağı olur ama bunun kaymağı alınmış. Yağlı , oldukça ağır ve koyu kıvamlı ve dillere destan lezzetindeki bu yoğurdu bulmak artık çok kolay değil. Eskiden Üsküdar'daki Kanaat Lokantasında bulabilirdiniz , bilmiyorum hala var mı ? Benim yediğim en güzel manda yoğurtlarından birini Yerebatan Oğuz bize Sakarya'da çiftlik gibi bir yol üstü lezzet durağında yedirmişti. Tadını hala unutamam ...

19 Kasım 2008 Çarşamba

Frikikçiler


Geçen gün kahvedeyiz. Kahvedeki arkadaşlar Türk Futbolunun en büyük sorununun duran toplardaki zaafiyetimiz olduğunda hemfikir oldu. Ama FFciler için bu zaafiyet puan kaynağı olarak değerlendirilebilir diye bana öğüt verdiler. " Sen yavaştan bir liste çıkarmaya başla" dediler bana ...

Listede , bu sezon frikikten gol bulan oyuncuların attıkları gol sayısını parantez içinde belirttim.


Ankaragücü : Chaabani
Ankaraspor : Mehmet Çakır , Özer Hurmacı , Murat Tosun
Antalyaspor : Uğur Kavuk
Beşiktaş : Delgado, Tello
Bursaspor : Romaschenko (2)
Denizli : Çağlar
Eskişehir : Özgür , Poljak , Nadareviç , Bülent Kocabey
Fenerbahçe : Alex , Roberto Carlos , Deivid
Galatasaray : Lincoln , Kewell , Sabri
Gaziantep : Tabata
Gençlerbirliği : Burhan Eşer , Engin Baytar
Hacettepe : Lika , Sandro
İBB : İlyas , İbrahim Akın , Erman
Kayserispor : Mehmet Topuz (1) , Ragıp , Bilal
Kocaelispor : Kemal , Serkan , Volkan
Konya : Da Silva (2) , Erdal Kılıçarslan , Erhan Albayrak
Sivasspor : Sezer Badur , İbrahim , Bilica
Trabzon : Yattara , Selçuk İnan

18 Kasım 2008 Salı

Geçmiş Olsun Arda Turan

* Bir an önce sahalara dönmen dileğiyle ...

Lütfen Geriden Yumurtlamayalım Artık


BFFK ligimiz 587 lig arasında 10.sırada bulunarak hepimizi gururlandırmaya devam ediyor . İlk 45 lig arasında en fazla takımlı lig olma onurunu yaşıyoruz . Ortalama puan hesaplanarak sıramızın belirlendiğini düşünürsek bu kadar fazla takımla bu kadar üst düzey bir başarı daha da anlamlı hale geliyor .

Ligimizi daha yukarılarda görmek için kendini feda eden Sencer Zora arkadaşımıza buradan fiyakalı bir selam yollayarak lafı takım kurmayı unutan ya da bu şekilde bu oyunu oynayan diğer arkadaşlarımıza getirmek istiyorum .

Sevgili Halit Başbuğ ; sen ki geçen sene bu oyunun tozunu attıran G.Saraylı kardeşim .İlk 5'te yer alması beklenilen seyyah arkadaşım . Alsana Lincoln'ü , Kewell ' ı , Arda'yı . Yapsana forveti üçlü defansı dörtlü . 11 haftayı geride bırakmışız , sadece birinci ve üçüncü hafta güncellemişsin o rüya takım kadronu . Digiturk peşinde olmanı anlıyorum , süpriz yakalamak istiyorsun biliyorum . Biraz daha özen göstermen dileğiyle bizlere ve sevimli rekabete .

4.haftadan sonra kadrosunu yenilemeyen Utkan C. ile sezon boyunca iki kere unutan güzel Malatyalı Tolga da geriden yumurtlamasını istemediğimiz arkadaşlarımız olarak ceza tahtasında yer almaktalar .

Sakın yanlış anlaşılmasın , bu bir uyarı değil sadece küçük bir hatırlatmadır . Ligimiz ve bizler adına daha heyecanlı rekabet için LÜTFEN ARTIK GERİDEN YUMURTLAMAYALIM ...

saygılar ...
sevgiler ...

17 Kasım 2008 Pazartesi

11.Hafta Sonuçları


Tunç Bozacılar'ın 87 puanla birinci olduğu bu haftada ikinciliği 81 puanla Oğuzhan Aksu üçüncülüğü ise 80 puanla Barış Akdemir aldı .

İlk 5'te yer alan arkadaşlarımızın 4'ünün de malum kişiyi kaptan yapmasıyla sıralama oluşturması ve malum kişinin istatistik yapmaya doyamamaması sonucu aşağıdaki sonuçlar meydana geldi .

Hadi ismini söyleyelim Lincoln'un fark yaratıp diğerlerinin vasatı aşamadığı bir haftada o kadar az gol olduki sıfırların yanyana gelmekten büyük zevk duyduğunu dahi düşündük . On takımın gol yemediği üç defans oyuncusunun gol attığı haftada Umut , Lincoln , Kewell ve Musa Aydın'ı alan arkadaşlarımız bir adım öne çıktılar diğerlerinden .

Genel sıralamada ilk 8 kişi değişmezken Barış Akdemir'in ve Oğuzhan Aksu'nun üstündeki rakipleri zorladığını görmekteyiz . İlk iki sıranın Engin Gürses ile Tunç Bozacılar'ın tapulu malı olduğu iddiası günden güne geçerlilik kazanırken 11 haftada dörder kez haftanın birincisi olma başarısıyla diğerlerini kıskandırdıklarını söylemeden geçemeyeceğim . Ayrıca Beşiktaşlıların sürekli zirvede yer alması ile biraz olsun onlara ayak uydurmaya çalışan G.Saraylıların da çabası F.Bahçelilerin biraz daha gayret etmesi gerektiğini düşündürtüyor insana .

BFFK ; 10.sıradaki yerini korurken bizim üstümüzde 16 kişilik takımı olan başka hiçbir ligin olmadığını ve ayrıca her ligin takımının kadrosunu her hafta yenilediğini de belirtmek istiyorum .

Rekabetin ve dostluğun payidar kalması dileğiyle haftaya görüşmek üzere diyorum ve Gökhan Tavukçu'nun Perşembe günü dünyaya gelen şirin bir kızı olması sebebiyle eşi Sevgi Tavukçu ile kendisine allah analı babalı büyütsün ve upuzun bir ömrü olsun dileğimi yineliyorum . Haftanın şarkısını da burdan minik yeğenime yolluyorum . Hoşçakalın .

Elif Şarkısı
İncecikten bir kar yağar Tozar Elif Elif diye
İncecikten bir kar yağar Tozar Elif Elif diye
Deli gönül hayran olmuş Gezer Elif Elif diye
Yar sana hayran Can sana kurban
Derdime derman bulamam Aşktan el aman

Elif kaşlarını çatar Gamzesi sineme batar
Elif kaşlarını çatar Gamzesi sineme batar
Ak elleri kalem tutar Yazar Elif Elif diye
Yar sana hayran Can sana kurban
Derdime derman bulamam Aşktan el aman

11.Hafta Sıralama
1. Ters Manyel (Tunç Bozacılar) : 87 puan
2. yerebatan (Oğuzhan Aksu) : 81 puan
3. fenerbahçemspor (Barış Akdemir) : 80 puan
4. CHİCKENER (Gökhan Tavukçu) : 75 puan
5. 12 Angry Men (Engin Gürses) : 74 puan
6. braunschweig (Kadir Bülent Şener) : 73 puan
7. owenson (Emre Ocakoğlu) : 71 puan
8. cimma (Tolga Güven) : 69 puan
9. FREEZONE34 (Eray Tayyar) : 66 puan
10. zia2006 (Mahmut Aras) : 65 puan
11. isyankar (Birol Sezgin) : 64 puan
12. NewYork TürkiyemSpor (Onur İhtiyar) : 64 puan
13. FC Jedi (Utkan C) : 63 puan
14. Seckin United (Seçkin Köksal) : 55 puan
15. HB09 (Halit Başbuğ) : 51 puan
16. Green Street Hooligans (Emre İpal) : 39 puan

Genel Sıralama
1. 12 Angry Men (Engin Gürses) : 830 puan
2. Ters Manyel (Tunç Bozacılar) : 826 puan
3. CHİCKENER (Gökhan Tavukçu) : 792 puan
4. yerebatan (Oğuzhan Aksu) : 786 puan
5. owenson (Emre Ocakoğlu) : 767 puan
6. FREEZONE34 (Eray Tayyar) : 762 puan
7. zia2006 (Mahmut Aras) : 752 puan
8. braunschweig (K.Bülent Şener) : 748 puan
9. isyankar (Birol Sezgin) : 683 puan
10. Seckin United (Seçkin Köksal) : 674 puan
11. fenerbahçemspor (Barış Akdemir) : 661 puan (+47)
12. NewYork TurkiyemSpor (Onur İhtiyar) : 642 puan (+47)
13. cimma (Tolga Güven) : 635 puan
14. Green Street Hooligans (Emre İpal) : 634 puan
15. FC Jedi (Utkan C) : 614 puan
16. HB09 (Halit Başbuğ) : 525 puan

14 Kasım 2008 Cuma

Allah Analı Babalı Büyütsün

Hani futbolu cok seviyorduk....

Herkeze s.aleykum arkadaslar.benim acimdan puan olarak kotu gecen bir haftayi geride biraktik.ligin favorilerinin yani engin ve tunc un devamli basarilari ardindan bende onbirinci haftaya bir umutla bakarak ust siralarda yer alma ugrasi icerisinde bir umutla yine bu takim en cok puani alir diyerek bir takim kurdum;)) bakalim bekleyip gorucegiz.

evet bu haftada ben bir konu aciyim diyerek hani futbolu cok seviyorduk adli basligi kullandim. biz her zaman soyleriz dimi arkadaslar en fanatik , takimina hep bagli ,hicbir zaman yalniz birakmiyan , iyi ve kötü gün dostu ,icerde disarda hic farketmez diyen taraftar cuümlelerini kullanip dunyada tekiz der ve sanki boyleymisiz gibi de ikinci sirada ingilizler sonrada yunanlilar diyerek birde siralama yapariz aklimizca. bir de su yazacagim notlari kontrol edin isterseniz.... gecen hafta Almanya bundesliga daki stada giden seyirci sayilari....
Köln-Hannover = 47000 Wolfsburg- Cottbus= 23010 Bielefeld-Gladbach= 24600

Hamburg-Dortmund=57000 Bochum-Bremen=27237 Karlsruher-Bremen=28238

Frankfurt-Stutgart=51000 Schalke-Bayern=61673 Hertha-Hoffenheim=58862

maalesef durum bizim icin ne kadar vahim dimi arkadaslar.küsüratsiz hesaplarsak hemen hemen 385000 kisi sadece bu hafta bundesliga da maca gitmis.takimina baliligini gostermeye.ulkemiz icin ne kadar uzucu bir durum aslinda.hele ki su siralar ukrayna ve polonya nin sorun yasadigi organizede avrupa sampiyonasina dair acaba o ulkeler yapmazsa turkiyemize bu turnuvayi verirler mi dedigimiz siralarda.ikinci ligi yazmadim ama inaninki diger spor dallarinda oldugu gibi orda da yuksek rakamda seyirci bu hafta stadlardaydi. demek ki bizim bagliligimiz sadece dilimizdeymis. ;((( umarim sizde bu konularda goruslerinizi sunarsiniz.unutmadan bu yazdiklarim kombine karti olan ,aslantepe yapilsin o zaman maca giderim diyen,besiktasin tibunlerini yalniz birakmayip kartal gol yesede kartal gol gol diye bagiran,32bin tane Fenerbahce stadindan kombine alan,trabzonspor u gormek icin senede bir olimpiyat stadina giden arkadaslara degildi;)))
umarim hepimizin yuksek puan alicagi ligimizi ust siralalara tasiyacagimiz guzel bir lig haftasi olur diyerek sozlerimi selam ve dua ile noktaliyorum...Hepinize hayirli cumalar...

Haftanin bence kare aslari= Turgay Bahadir - Youla -Lika ve kaptanim MUSA AYDIN ......

FF Kahramanları # 1 : Veysel Cihan


Neredeyse her fantezi futbolcunun , bir türlü ısınamadığı , uğursuz ilan ettiği , takımının fark atacağını bilse bile bir türlü kadrosuna almaya elinin gitmediği , tabir-i caizse hocanın öğrencisine takması gibi taktığı naletten oyuncuları vardır.

Bunlar direk psikolojik olarak kanın ısınamaması durumlarından hasıl olabilseler de , genelde geçmiş fiyasko tecrübelerden miras kalmışlardır. Veysel Cihan senelerdir FF oynayanlar için tam da böyle bir isimdir . Öyle ki ; en olmayacak haftada 2 gol atar. Ertesi hafta şevkle takımınıza aldığınızda 30. dakikada oyundan çıkar. Size bir de -1 puanlı sarı kart hediye eder. Sonraki 2 hafta boyunca takımınıza almazsınız gider bu sefer 2 gol 2 asist yapar. Gazetelerde " Veysel'in golleri Cihan ' a bedel " başlıklarını görürsünüz . Siz onun gazıyla tekrar takımınıza aldığınızda bu seferde son anda maç öncesi ısınırken sakatlanarak maç kadrosundan çıkar. Bu döngü böyle sürüp gider... Daha kendisinden ekmek yiyen FFci görülmemiştir desek abartı kaçmaz herhalde. (Gerçi takımı da tam Veysel Cihan 'ın fıtratını ortaya koymaktadır. Konyaspor, Fantezi Futbol oyuncuları için en güvenilmez takımların başında gelir. Olmayacak deplasman galibiyetlerine imza atar; Kesinlikle alması gereken bir maçta gider lig sonuncusuna evinde yenilir ; Defansı 2 gol yer. Ful Konya defansı almış olan sizi kahırlara sevkeder. )

Benim şahsi nazarımda ise uğursuzluğu zaten kesindir, katidir. Beşiktaşlı olmamız hasebiyle kendisiyle ilgili hatıralar forvetteki ruh ikizi partneri Youla'yla Dante 'nin İlahi Komedyasından skeçler sundukları sanatsal sezondan kalanlar olduğundan ilk başta uzun süre kendisine mesafeli yaklaşmışımdır. Ama "FF duygusallığı kaldırmaz" düsturundan hareketle puan ve puanlar sevdasına düşüp kendisini takımıma alma mecburiyetine düştüğümde gösterdiği müthiş performans( Penaltı kaçırma , Kırmızı kart , Tv görüntülerinden boş kaleye kaçırışlarını izleyip kahrolma) tövbe kapısını aralamama yol açmış. Yine de "bu sefer son kez seni alıyorum. Attın , attın ... " diyerekten son bir şans parolasıyla bir 5 - 6 kere daha takımlarımda en son kez yer bulmuş. 2 puanın üzerinde bir getiri görmeyi nasip etmediğinden ben de kendisini bir daha takımıma alma konusunda Nasuh tövbesi yapma imkanına kavuşmuştum.

Bu hafta Emre Ocakoğlu 'nun kadrosuna Veysel Cihan 'ı aldığını açıklaması eski Veyselzedelerden Gökhan Tavukçu ile aramızda kısa bir gülüşmeye yol açmış. Emre 'nin kendisinden çok umutlu olduğunu itiraf etmesiyle bekle ve gör taktiğini devreye sokmaktan başka çare kalmamıştır. Pazar günü bir yemek sırasında maç sonuçlarını ve Konya 'nın 2 gol attığını öğrendiğimizde Emre 'nin gözleri neşe ile parlamış fakat acı gerçeği öğrenmek fazla uzun sürmemiş : Veysel klasiğini yine bozmamış kendisinden gol beklenilen bir haftayı daha 0 gol , 0 asist ile tamamlamış ve lokmaları Emre 'nin boğazına dizmiştir.

Trajedya'nın son perdesini ise eve dönüp istatistiklere bakma amacıyla internet başına oturduktan sonra keşfettim . Benim de bu yazıyı yazmama sebebiyet verecek ilham kaynağı olay durumu iyice dramatikleştiriyordu :)


Veysel Cihan 90+4 Kırmızı Kart
Hakem Suat Arslanboğa , kendisine küfür ettiği gerekçesiyle
Veysel Cihan 'ı kırmızı kartla cezalandırdı.
Veysel gollerden hiç bir puan kazanamamasının yanında gördüğü sarı kartlardan -2 ve kırmızı karttan - 3 puanı Emre 'nin hanesine yazdırmayı başarmıştı. (Direk kırmızı görmeyerek bile uğursuzluğunu sürdürmüş , helal olsun :) ) Ben kendi kendime kahkahalarla gülerken bir taraftan acaba Veysel 'e haksızlık mı yapıyorum diye düşünmeye başladım : En iyisi Veysel Cihan 'ı bizim takımda oynarken kendisine hayran bıraktıran boynuyla yaptığı kafa vuruşu stiliyle hatırlamak herhalde ...

12 Kasım 2008 Çarşamba

Ağlama Duvarı # 1


Bizim Ağlama Duvarının , Yahudilerin kutsalı olan resimdeki Ağlama Duvarı'yla alakası yok. Bizimki maç sonuçlarından sonraki serzenişlerin , şikayetlerin , kibarca sövmelerin dile getirildiği çok demokratik bir platform (!)



Not : Ağlama Duvarına yazmak için maillerinize gönderilen yazar davetlerini kabul etmeniz yeterli ...



10.HAFTA


Nobre 'nin asistini nasıl vermezsiniz ya , Bir de o kadar mail attım. Cevap yazmıyorsunuz . Ne biçim insansınız siz. Nobre 14 puan olacak diyorum size !!!
Sezer Badur vurmuş bazukayı. Dönen topu Mehmet Yıldız boş kaleye atmış. Sezer 'in hiç mi payı yok golde. Hay ben sizin asist anlayışınıza !!!
Gaziantep sen ne biçim takımsın yaaa !!! Kendi evinde de 4 tane yenir mi beee ??? Ivan De Souza , bari son antremanda sakatlansaydın da hiç oynamasaydın . ( Haftanın birincisi olmuşum hala ağlıyorum ... )
Unutmuşum : Antep'te Eduardo yaptırıyor penaltıyı , hiç bir puan yok ona. Bizim sitedeki asist yazısını okusun bu Lig Tv !!!

Engin Gürses


Cuma günü 3 oyuncuyu çıkardım , çıkarmasaydım kesin çok iyi puan alacaktım ...
Barış Akdemir

Kaptanım Delgado'ydu Yattara yaptım ...
Emre Ocakoğlu

Ulan her hafta Turgay , Da Silva , Ivan gol atardı . Ben aldım bir de utanmadan 4 gol yediler ...
G.Antep'den 3 oyuncu aldım fark atar diye , attı ama İBB !!!
Sergey Djıwawuwawuwaaa .... Gol attın sevindirdin , kart gördün bunalıma soktun ... Kafadan 6 puanımı yedin ...
Collman'ı alacaktım vazgeçtim ...
Mehmet Yıldız da her hafta mı atacak kardeşim ...
Bursaspor'a penaltı vermiyorlar abicim ...
Tunç Bozacılar

Rüya takımı olacaktı yine olmadı ...
Eray Tayyar

Nerden aldım , naaaletten !!!
Gökhan Tavukçu


11.HAFTA

Geçen hafta Antep , Bu hafta Eskişehir . Afferin oğlum . Evinizde böyle 3'er 4 'er yiyin emi !!!
Carlos frikikte 2 direği dövüyor. Lugano boş kaleye gönderiyor. Carlos 'a asist yok yine. Tamam tamam , biz artık öğrendik sizi ... ( Ağlamanın da bu kadarı : Carlos zaten yok ki bende ... )
Selçuk İnan sana ne oldu yav. Ben senden 10 puan bekliyordum. 0 'ı çaktın ısınırken falan filan ...

Engin Gürses

10 Kasım 2008 Pazartesi

10.Haftanın Sonuçları


Haftanın birincisi 87 puan toplamayı başaran Engin Gürses 'in takımı oldu. Geçen hafta olduğu gibi bu hafta da birinciyi sadece 1 puanlık bir fark belirledi.

Engin Gürses bu sonuçla ilk haftadan beri liderliğini devam ettiren Tunç Bozacılar'dan koltuğu devraldı. Gökhan , Oğuz ve Emre ise ilk 5 deki yerlerini korudular.


10.Hafta Sıralama
1. 12 Angry Men (Engin Gürses) : 87 puan

2. NewYork TürkiyemSpor (Onur İhtiyar) : 86 puan
3. yerebatan (Oğuzhan Aksu) : 84 puan
4. cimma (Tolga Güven) : 83 puan
5. CHİCKENER (Gökhan Tavukçu) : 81 puan
6. FREEZONE34 (Eray Tayyar) : 73 puan
7. zia2006 (Mahmut Aras) : 73 puan
8. Ters Manyel (Tunç Bozacılar) : 69 puan
9. isyankar (Birol Sezgin) : 69 puan
10. braunschweig (Kadir Bülent Şener) : 67 puan
11. owenson (Emre Ocakoğlu) : 63 puan
12. fenerbahçemspor (Barış Akdemir) : 58 puan
13. Seckin United (Seçkin Köksal) : 51 puan
14. Green Street Hooligans (Emre İpal) : 50 puan
15. FC Jedi (Utkan C) : 34 puan
16. HB09 (Halit Başbuğ) : 24 puan

Genel Sıralama
1. 12 Angry Men (Engin Gürses) : 756 puan

2. Ters Manyel (Tunç Bozacılar) : 739 puan
3. CHİCKENER (Gökhan Tavukçu) : 717 puan
4. yerebatan (Oğuzhan Aksu) : 705 puan
5. owenson (Emre Ocakoğlu) : 696 puan
6. FREEZONE34 (Eray Tayyar) : 696 puan
7. zia2006 (Mahmut Aras) : 687 puan
8. braunschweig (K.Bülent Şener) : 669 puan
9. Seckin United (Seçkin Köksal) : 619 puan
10. isyankar (Birol Sezgin) : 619 puan
11. Green Street Hooligans (Emre İpal) : 595 puan
12. fenerbahçemspor (Barış Akdemir) : 581 puan (+47)
13. NewYork TurkiyemSpor (Onur İhtiyar) : 578 puan (+47)
14. cimma (Tolga Güven) : 566 puan
15. FC Jedi (Utkan C) : 551 puan
16. HB09 (Halit Başbuğ) : 474 puan

* Teşekkürler Barış Akdemir ...

8 Kasım 2008 Cumartesi

Aleyküm Selam

Öncelikle Engin Gürses dışında başka birisini burada görmek beni tarifsiz sevinçlerin içine soktu . Bunun için Sevgili Bülent'e hoşgeldin diyorum ve yazılarının devamını bekliyorum .

Haftasonlarımızın eğlence ve çekişme duygusunu üst seviyeye çıkaran bu sevimli oyunumuzda başarılı olanları biraz olsun sevindirmek ve bu başarısını ödüllendirmek babında geçen seneden itibaren başlattığımız hediye kavramı bu sene yarışmacıların çoğalması ve olayın kaotikleşmesi sonucu anket yapmamıza yol açacak kadar gelişti . Her yarışmacının vaadettiği ödüller dahilinde bunların nasıl paylaşılması gerektiği konusunda herkesin fikrini almamız ve ona göre davranmamız da farz oldu . Bülent arkadaşımız arkadaşlık gereği altıncı kişiye de hediye paylaştırılması gerektiğini savunurken bu düşüncesinde yalnız olmadığını biliyoruz . Emre Ocakoğlu , Barış Akdemir ve Engin Gürses'in de bu yönde fikir beyan ettiklerini gördük .

Bu konuda benim düşüncem ise şu yöndedir . 34 haftalık uzun maratonda devamlı başarılı olan , diğerlerine göre fark yaratan, bu işi kovalayan , peşini bırakmayan , zamanını bu işe harcayan ve adayan ; sonunda ise zirvede yer bulan ve birinci olan arkadaşımızın bu emeklerini , bu çabalarını oldukça fazla olarak ödüllendirmemiz gerektiğini düşünüyorum .

Yaptığımız hesaba göre birincinin 5 ödül aldığı bir sistemde altıncı da beşinci gibi 1 ödül alabilmektedir . Ancak ikinci ile birinci arasında fark yaratma adına ikinci ile birinci arasındaki ödül sayısı genişletilmeli ve başarı bir şekilde yeterince ödüllendirilmelidir . Bu da birinciye 6 ödül verme ile mümkün olacaktır . Amaç ilk 5'e girmek olmalıdır ve bu 5 kişi ödüllendirilecektir . Birinci en çok ödülü hakettiği şekilde almalıdır . Gönül isterki haftalık başarıları küçük süprizlerle renklendirip herkesin bir şekilde motivasyonunu üst düzeyde sabitlemek ve emek verenlerin hepsini ödüllendirmek . Ancak bunun mümkünatının zorluğunu tahmin edersiniz .

Bu sebeple sonuçta ne karar alınırsa alınsın saygı duyacağımı belirtir , Bülent arkadaşımın istediği gibi bir sistem sağlanırsa (birinci : 5 ödül) ben kendi adıma birinci kim olursa olsun (ben dahil) bir ödül vaadettiğimi açıklıyorum . Birinci ile ikincinin bir farkı olması için birinci olacak arkadaşıma dünya çapında üne sahip koleksiyonumdan naçizane bir kaç tane kültablası (*) hediye edeceğimi söylüyorum . Eğer farklı bir durum gerçekleşirse de bu vaadettiğim hediyeleri sene sonunda herhangi bir dalda başarılı olduğunu düşündüğüm kişiye vereceğim . Herkese selam söylüyorum ve bunun yanında da saygılar sunuyorum .


(*) Bunda sigarayı yeni bırakmamın da payı büyüktür ...


selam

S.Aleykum arkadaslar Almanya hepinize sevgilerle... oncelikle hepinize oyunumuzda basarilar diliyorum.kazananin arkadasligimizin olmasini diliyorum... alinicak hediyelerinde kazananlarca en guzel sekilde harcanmasini diliyorum... hediye demisken kendi goruslerimide ifade ediyim.bizim oncelikli amacimiz arkadaslik oldugu icin ne kadar cok kisiye odul verebilirsek o kärdir dusuncesiyle 6 kisiye odul dagilimasindan yanayim( 6.sirayi zorladigimdan dolayi degildir bu dusuncem;)
Almanya ya gelipte yakinimda olurda beni aramazsaniz darilirim diyerek ve pazar gunu fenerbahcemize basarilar diliyerek simdilik yazima son veriyorum.unutmadan bu hafta iddiali kadrom var haberiniz olsun hedef 108 puan;)
Selam ve dua ile .....

6 Kasım 2008 Perşembe

Takım İsimlerinden Karakter Analizi


İsimden karakter tahlili diye bir köşe vardı gazetelerin Kelebek , Melodi eklerinde bir zamanlar. Biyoenerji Uygulayıcısı Kemal Haluk Cebe bunu bilimsel yapıyordur da biz de burda takım isimlerinden atıp tutalım biraz ...


Ters Manyel (Tunç Bozacılar)
Manyel kavramı Tunç için hayatın olmazsa olmazlarından birisidir. Kağıt oyunlarından , futbola , tavlaya kadar pek çok alanda manyel kavramını sürekli kullanması onu zamanla bir adım ileri götürmüş. Farklı manyel çeşitleri , Manyelin de manyelini verme gibi alanlarda ihtisas sahibi olmuştur. Ters manyel de Tunç'un en sevdiği manyel türüdür.

12 Angry Men (Engin Gürses)
Favori filmlerimden biri olmasının yanında futboldaki 12. adama da kendimce bir göndermedir.İzlemedinizse muıtlaka izleyin . Imdb ilk bilmemnede …

CHİCKENER
(Gökhan Tavukçu)

Geçen sene NTV' deki nickini devam ettiren Gökhan için ingilizce olmazsa olmazdır . Gökhan bir Tavukçudur , Büyük İ ise bir klasiktir ...

owenson
(Emre Ocakoğlu)

Aramızdaki kimi süper-geyikler ona Owen ‘ın oğlu derse de bu aslında Ocağın Oğludur. Aslında Gökhan kadar geyik değildir kendisi ama yapmış bir hata işte ...

FREEZONE34
(Eray Tayyar)
Tunç ‘un arkadaşı olan bu abimiz iş hayatını Yeşilköy Serbest Bölgede sürdürmektedir. 34 'ü ben de çözemedim :)

yerebatan
(Oğuzhan Aksu)
Tarihe ve özellikle Osmanlı ‘ya derin muhabbet duyan Oğuz , Basilica Cistern ‘in de hastasıdır. Beraber Bitirdiğimiz 6 cdlik İstanbul oyununun da bu isim üzerinde önemli etkisi vardır tahminimce ...

zia2006
(Mahmut Aras)

Ben geçen haftaya kadar, bilimum Türk filmlerinin ve repliklerinin uzmanı Mahmut 'un Atma Ziya karakterine gönderme yapmış olduğunu sanmaktaydım. Meğerse 2006 doğumlu 2 yaşını bitiren dünyalar tatlısı kızı Zeynep İpek Aras ‘ın baş harfleriymiş…

braunschweig
(K.Bülent Şener)
BFFK'dan 3 kişiyle mahalle arkadaşı olan Bülent , 6 - 7 sene önce bizim halısaha takımını forvetsiz bırakıp Almanya'ya yerleşti. Yarışmaya Almanya'dan katılıyor yani şu an ... Msnde Braunschweig hakkında şunları yazdı : " braunschweig ta benim oturdugum sehrin adi .belki duymussundur eintracht braunschweig diye bir takim o da bu sehrin en onemli takimi suan 3 ligde ama ortalama her mac 20 bin kisiye oynuyorlar.2 kezde almanya bundesliga sampiyonluklari var"

Seckin United (Seçkin Köksal)
Arsenal ve Arsene Wenger ‘in hayranıdır aslında Seço , ama bu klasik ismi seçmiş işte. Seneler boyunca da Süper Lig , Şampiyonlar Ligi bilimum fantezi futbol dünyasında değiştirmeden bu ismi kullanıyor. Bu arada ben burdan kendisini Lig TV Favori Forma renkleri bölümünde en kötü formayı seçmiş yarışmacı seçiyorum :)))

isyankar
(Birol Sezgin)

Yerden As gelir isyan eder , 6- 6 atar isyan eder , adamı gol atar isyan eder , tabeleda birincidir " bana hiç kağıt gelmiyor abi " der . İsyanda son noktadır !!!

Green Street Hooligans
(Emre İpal)

Ne kadar bu sene tribünü bıraksa da sağlam deplasman kovalayan , tribün kültürünü iyi bilen apaçilerdendir kendisi . Bu film için Football Factory 'ye 5 çeker diyor. Filmdeki United deplasmanı baskınının hastasıdır . Bu arada İdolu olan Dede İsmail 'in de hastasıdır …

fenerbahçemspor
(Barış Akdemir)
Tunç 'un arkadaşı olan Barış , Fenerbahçelidir :) " Barış , neden Fenerbahçe ? " sorusunun cevabını ise Tunç 'un yazması için bu satırı boş bırakıyorum ben : ................... ( Barış , neden Fenerbahçe ? - Çünkü tek aşk FENERBAHÇE ) ...

FC Jedi
(Utkan C)
Halit 'in ( ve ne zamandır görmesem de aslında benim de ) arkadaşı olan Utkan gerçek bir Star Wars tutkunudur . Atıyorum şu an :)))

NewYork TurkiyemSpor
(Onur İhtiyar)
Gökhan 'ın arkadaşı olan Onur hatırlayacağınız üzere yeni evlendi. Evlendiği haftada da Amerika 'dan ayağının tozuyla gelip birinci oldu. Takımının isminden anladık ki kendisi New York 'da oturuyor. Gökdelenlerin orda ...

cimma (Tolga Güven)

MalatyaGS , CimbomMalatya , TolgaGüven44 , Cimbom44 kullanıcı adı ve mail adresi koleksiyonlarından bazılarıdır . Kredi kartı , Banka Kartı , Facebook , Msn her alandaki şifresini ben burdan ifşa edeyim : 44 . Bu arada kendisi esnaf kültürünü tam anlamıyla yaşatan kişilerin başında gelmektedir. (edit : Ben unuttum. Bu kullanıcı ismini , Tolga 'nın " abi , ben şimdi kullanıcı adı , şifre falan zor iş. Siz benim yerime bir tane alın , ben ordan gireyim " demesinin üzerine Emre Ocakoğlu almıştı. Ben Emre 'ye , "Tolga 'ya uyacak bir isim seç" dediğimde direk bunu seçmişti :) )

HB09
(Halit Başbuğ)

Bir zamanlar lise – üniversite ve bizim Gençbak halısaha turnuvalarında Gol kralı kupalarının koleksiyonunu yapan bu Ronaldo tarzlı forvet artık kariyerini tamamlamış olsa da eski günlere özlem babında 9 numara hasretini sürdürmektedir …

3 Kasım 2008 Pazartesi

9.Hafta Sonuçları


Herkesin tuttuğu kendine misali G.Saraylılardan işi götüren Gökhan Tavukçu'nun 90'lı yıllara olan sevgisi bu oyunda da aldığı puanlarla paralellik gösterirken , ikincilik kürsüsünde Oğuzhan Aksu, üçüncülük kürsüsünde ise Engin Gürses yer aldı .
.
BFFK 9.sıradaki yerini korurken Gökhan Tavukçu bu haftaki başarısından ötürü 49.sıraya kadar tırmandı , Emre Ocakoğlu ise 59.sırada yer aldı . İlk 10'da yer alan iki yarışmacımızdan Engin Gürses genel sıralamada zirveye bir adımlık mesafede yer alırken , Türkiye çapında 13.sıraya geriledi . Tunç Bozacılar ise 3.haftadan beri sürdürdüğü liderliği devam ettirirken Türkiye çapında 11.sıraya düştü.

9.Hafta Sıralama
1. CHİCKENER (Gökhan Tavukçu) : 96 puan
2. yerebatan (Oğuzhan Aksu) : 95 puan
3. 12 Angry Men (Engin Gürses) : 85 puan
4. fenerbahçemspor (Barış Akdemir) : 83 puan
5. FREEZONE34 (Eray Tayyar) : 82 puan
6. isyankar (Birol Sezgin) : 80 puan
7. owenson (Emre Ocakoğlu) : 79 puan
8. braunschweig (Kadir Bülent Şener) : 79 puan
9. zia2006 (Mahmut Aras) : 78 puan
10. NewYork TürkiyemSpor (Onur İhtiyar) : 77 puan
11. Seckin United (Seçkin Köksal) : 75 puan
12. Ters Manyel (Tunç Bozacılar) : 73 puan
13. FC Jedi (Utkan C) : 73 puan
14. cimma (Tolga Güven) : 73 puan
15. Green Street Hooligans (Emre İpal) : 65 puan
16. HB09 (Halit Başbuğ) : 65 puan

Genel Sıralama
1. Ters Manyel (Tunç Bozacılar) : 670 puan
2. 12 Angry Men (Engin Gürses) : 669 puan
3. CHİCKENER (Gökhan Tavukçu) : 636 puan
4. owenson (Emre Ocakoğlu) : 633 puan
5. FREEZONE34 (Eray Tayyar) : 623 puan
6. yerebatan (Oğuzhan Aksu) : 621 puan
7. zia2006 (Mahmut Aras) : 614 puan
8. braunschweig (K.Bülent Şener) : 602 puan
9. Seckin United (Seçkin Köksal) : 568 puan
10. isyankar (Birol Sezgin) : 550 puan
11. Green Street Hooligans (Emre İpal) : 545 puan
12. fenerbahçemspor (Barış Akdemir) : 523 puan (+47)
13. FC Jedi (Utkan C) : 517 puan
14. NewYork TurkiyemSpor (Onur İhtiyar) : 492 puan (+47)
15. cimma (Tolga Güven) : 483 puan
16. HB09 (Halit Başbuğ) : 450 puan

* Teşekkürler Barış Akdemir ...

Ödül Dağıtım Sistemi


Bir anket ...

Tam 34 hafta ..
Uzun , yorucu , mücadele dolu ...
Sonunda kovalayan , zorlayan , fark yaratan zirvede ...

Peki ya ödüllendirme ...
16 kişi = 16 hediye ...
Vaadedilen kutsal amaca hizmet babında ...
İçinden çıkılmaz bir durum , fikirlerinizi bekliyoruz ...


birinci : 5 hediye
ikinci : 4 hediye
üçüncü : 3 hediye
dördüncü : 2 hediye
beşinci : 1 hediye
altıncı : 1 hediye

ya da
birinci : 6 hediye
ikinci : 4 hediye
üçüncü : 3 hediye
dördüncü : 2 hediye
beşinci : 1 hediye

İki ödüllendirme arasındaki fark şu :
34 haftanın yorgunluğu , uğraşısı ve dirayetini göstereni
Kısaca sansasyonel başarıyı 6 hediye ile ödüllendirme fikri ...
Diğeri ise 6.yarışmacıya hediye vermek fikri ...
beşinci olanla bir tutma ama önceliği beşinciye verme ...

Yorum ve söz hakkı sizde ...
Anketimize katılın ve bizlerin ufkunu açın ...