30 Aralık 2008 Salı

Bir Birol Sezgin Analizi # 12


İstatistikler :

Kalede en çok tercih ettiği oyuncu : Petkovic - Sivas (3 kez)
Savunmada en çok tercih ettiği oyuncu : Zapo - Beşiktaş (6 kez)
Ortasahada en çok tercih ettiği oyuncu : Musa - Sivas (8 kez)
Forvette en çok tercih ettiği oyuncu : Mehmet Yıldız - Sivas (9 kez)
Yedekte en çok tercih ettiği oyuncu : Sercan (10 kez)
Toplamda en çok puan kazandığı oyuncu : M.Yıldız - Sivas (86 puan)
Toplamda en az puan kazandığı oyuncu : Sivok - Beşiktaş (-4 puan)
En isabetli futbolcu tercihi : Baros - G.Saray (15 puan)
En isabetli kaptan tercihi : Mehmet Yıldız - Sivas (30 puan)
En çok tercih ettiği kaptan : Mehmet Yıldız (4 kez)
En iyi iş yapan yedeği : Sercan (10 puan)
En çok tercih ettiği sistem : 3-4-3 (9 kez)
Yedeklerden en çok aldığı puan : 13 puan (5.hft.)
Fair-Play kazanma sayısı : 1 kez
En çok futbolcusunu tercih ettiği futbol takımı : Sivas - 30 futbolcu
Haftalık en iyi performansı : 95 puan (4.hafta)
Haftalık en kötü performansı : 42 puan (7.hafta)
Haftalık liderlik sayısı : 0 kez
Haftalık en iyi derecesi : 4.
H
aftalık en kötü derecesi : 14.
Türkiye'de haftalık en iyi derecesi : Türkiye 225.si (4.hft.)
Türkiye'de genel sıralamada en iyi derecesi : Türkiye 708.si (4.hft.)

İlginç Notlar :

Birol Sezgin'in halı sahalarda rakip forvetler için korkulu rüya olması kavramı bu oyundan sonra sanırım tekrar düşünülmeye başlanacak . Zira arkadaşımız tercih ettiği defans ve kalecilerden ; 6 tanesinden eksi puan , 12 tanesinden 0 puan ve 18 tanesinden 3 puan altında almıştır . En son aklımızda kalan İ.Öztürk ve Sivok tercihleri ile -4'ü görmüş olup kalecilerden hiç eksi almaması ve savunma oyuncularından hiç kaptan tercihi yapmaması ile de dikkat çekiyor . Savunmada genellikle Zapo (6 kez) , Cale (5 kez) ve Turgay'ı (4 kez) seçen Birol Sezgin özellikle 3 kez aldığı Sivok'tan yana bir hayli dertli . Çünkü ilk ve ikinci tecihinde 0 çekerken son tercihinde ise -4 ile başını taşlara vurmuştur .

Orta sahada Musa (8kez) , Delgado (7 kez) , Selçuk (7 kez) , Tabata (6 kez) , Alex (5 kez) ve Lincoln (4 kez) ön plana çıkarken 2 kere kaptan yaptığı Alex'ten (55 puan) en fazla verimi almıştır . Kaptan sıfatıyla Delgado 3 kere karşımıza çıkarken , Özer Hurma'yı 5.haftada bulup hem de kaptan yaparak oyunumuza ısındığını ispatlamıştır .

Forvette Mehmet Yıldız (9 kez) , Baros (5 kez) ve yedeklerde herkes gibi Sercan (10 kez) seçimiyle puanları götüren arkadaşımız Mehmet Yıldız ve Musa başta olmak üzere Murat , Faruk , Bilica gibi oyuncularını alarak Sivasspor'a gönül verdiğini bizlere göstermiştir .

İkinci devre başlamadan önce kendisine defans ile alakalı çok büyük şans dileriz ve senin yerin bu sıralamada burası değil İSYANKAR diyerek de analizimizi bitiririz .

29 Aralık 2008 Pazartesi

Bir Tolga Güven Analizi # 13

Kalede en çok tercih ettiği oyuncu : Slyva - Trabzon (6 kez)
Savunmada en çok tercih ettiği oyuncu : Eren - Kayseri (11 kez)
Ortasahada en çok tercih ettiği oyuncu : Kewell - G.Saray (13 kez)
Forvette en çok tercih ettiği oyuncu : Nobre - Beşiktaş (6 kez)
Yedekte en çok tercih ettiği oyuncu : Sercan ve Erman Kılıç (6 kez)
Toplamda en çok puan kazandığı oyuncu : Kewell - G.Saray (78 puan)
Toplamda en az puan kazandığı oyuncu : H.Balta - G.Saray (-1 puan)
En isabetli futbolcu tercihi : Tabata - G.Antep (17 puan)
En isabetli kaptan tercihi : Delgado - Beşiktaş (28 puan)
En çok tercih ettiği kaptan : Nobre (6 kez)
En iyi iş yapan yedeği : Marcin Kus (13 puan)
En çok tercih ettiği sistem : 3-5-2 (14 kez)
Yedeklerden en çok aldığı puan : 9 puan (16.hft.)
Fair-Play kazanma sayısı : 3 kez
En çok futbolcusunu tercih ettiği futbol takımı : Beşiktaş - 33 futbolcu
Haftalık en iyi performansı : 91 puan (16.hafta)
Haftalık en kötü performansı : 26 puan (13.hafta)
Haftalık Liderlik Sayısı : 1 kez
Haftalık en iyi derecesi : 1.
Haftalık en kötü derecesi : 13.
Türkiye'de haftalık en iyi derecesi : Türkiye 881.si (16.hft.)
Türkiye'de genel sıralamada en iyi derecesi : Türkiye 2484.sü (12.hft.)

Bedavacılara Kötü Haber ...


''2 Gün Bedava" kampanyası 28 Aralık 2008 tarihi itibariyle sona ermiştir ...

Ona göre :))

27 Aralık 2008 Cumartesi

I Love Football # 1


I love music before I love football. If I love football first, maybe that a bit dangerous, because the football very violent. If a man tackle you hard, it brings feelings o’ war!”

Football is a whole skill to itself. A whole world. A whole universe to itself. Me love it because you have to be skilful to play it! Freedom! Football is freedom.” (Bob Marley- 1979)”


25 Aralık 2008 Perşembe

İlk Yarının Ardından ...


Yılın en ilginç olayları !

- Kastamonu 1. Amatör Küme'de daha önceki haftalarda hakemi mahkemeye veren Ormanspor , aynı hakemin kendi maçlarına verilmesi üzerine maçın başlamasından 20 dakika sonra oyuncularının sakatlandığını ileri sürerek sahadan çekildi .

- TFF 3. Lig 1. Grup'ta yer alan Küçükköyspor'un kulüp başkanlığına 300 üyeden katılan 30 üyenin desteğiyle başkanlığa Selami Hacıarifoğlu seçildi . Haziran ayında gerçekleşen bu seçimin ardından yönetim kuruluyla kulüp lokalinde incelemelerde bulunmak isteyen Hacıarifoğlu ve yöneticiler , ilginç bir manzarayla karşılaştı . Daha önceki yönetimde üyeler için lokal olarak kullanılan ve zarar ettiği gerekçesiyle kapatılan binanın , kapıları ve pencerelerinin sökülerek , içinde bulunan masa , sandalye ve değerli eşyaların yağmalanmış olduğu görüldü .

- İspanya 3. Lig takımlarından Leganes'de futbolcular paralarını alamamalarını protesto etmek için ilginç bir yöntem uygularken , Atletico B ile oynadıkları maçın ilk dakikasında sahada diz çökerek beklediler . Rakip takımdaki futbolcular Leganesli futbolcuların protestolarına saygı gösterip kendi sahalarında aralarında topla paslaşırken , maçın hakemi de olaya müdahale etmedi .

- Hırvatistan Birinci Futbol Ligi takımlarından NK Zadar'ın kanat oyuncusu Hrvoje Custic , maçta kafasını beton bariyere çarparak , hayatını kaybetti . 24 yaşındaki futbolcu ameliyata alındıktan 5 gün sonra öldü .

- Belçika Birinci Futbol Ligi'nde Cercle Brugge-Bergen maçında ev sahibi takımın futbolcusu Steven De Pauw , karşılaşmanın 58. dakikasında oyuna dahil oldu ve girdikten 10 saniye sonra rakip oyuncu Buffel'in formasını çekerek , ilk sarı kartını gördü . Pauw , ilk kartın ardından 4 dakika sonra aynı oyuncuya bu kez çok sert bir faul yaptı ve 2. sarı kartın ardından kırmızı kart görerek oyundan atıldı .

- Brezilya Birinci Futbol Ligi takımlarından Botafogo'nun defans oyuncusu Andre Luis , Güney Amerika Kupası çeyrek finalinde Arjantin takımı Estudiantes ile yaptıkları maçta , kendisine ikinci kez sarı kart göstermek isteyen Şilili hakem Carlos Chandia'ya sinirlenerek , üzerine atladı. Hakemin elindeki sarı kartı alan Brezilyalı oyuncu , kartı hakem Carlos Chandia'ya göstererek , tepkisini ortaya koydu .

- Macaristan 4. Futbol Ligi'ndeki Bököny-Kalmanhaza maçında karşılaşmanın hakemi , konuk ekip 4-3 öndeyken , maçın bitimine 5 dakika kala ev sahibi takımın 11 numaralı futbolcusuna sarı kart gösterince olanlar oldu . Sarı kart gören futbolcu çılgına döndü ve hakeme bağırmaya başladı . Hakem , bu sırada kırmızı kart göstermek için elini cebine atınca , 11 numaralı futbolcu , karate darbeleriyle hakeme öldüresiye vurmaya başladı . Yere düşen hakem bayılırken , daha sonra iki takımın futbolcuları ve yedek kulübesindekiler de yumruk yumruğa kavga etti .

2008 - 2009 Turkcell Süper Lig

Sıralama

Futbolda 34 haftalık 2007-2008 sezonu Turkcell Süper Lig maratonunda 16 haftadan oluşan ilk bölüm , yapılan karşılaşmalarla tamamlanırken , son maçında deplasmanda Gençlerbirliği'ni 2-1 yenen Sivasspor , 34 puan ve averajla ilk yarıyı lider olarak tamamladı . Sivasspor , geçen sezon da ilk yarıyı , yine başkent deplasmanında Gençlerbirliği önünde aldığı 2-0'lık galibiyetle ve yine averajla lider kapamıştı . Ligde Sivasspor'un gerisinde yine 34 puan ve averajla Trabzonspor , 33 puanla Galatasaray ve 32 puanla da Fenerbahçe sıralandı .

Ligde bu sezon ilk bölümü , 13 puanlı Antalyaspor ile 9'ar puanlı Hacettepe ve Kocaelispor , son 3 sırada ve düşme hattında bitirdi.

Gol Ortalamaları

16 hafta boyunca yapılan 144 maçta toplam 382 gol atılırken , maç başına düşen gol sayısı 2.65 , hafta başına düşen gol sayısı da 23.88 olarak gerçekleşti . 34 golle 8. haftasında bu bölümün en yüksek gol rakamına ulaşılan ligde , devrenin en farklı skorlu galibiyetini , 16. haftada İ.B.B. , Kocaelispor'u evinde 5-0 yenerek elde etti . Ligin 8. haftasındaki Fenerbahçe-Bursaspor (5-2) , 10. haftadaki Beşiktaş-Kocaelispor (5-2) ve 15. haftadaki Kocaelispor-Gaziantepspor (2-5) ile 12. haftadaki Denizlispor-Bursaspor (4-3) ve 13. haftadaki Eskişehirspor-Denizlispor (4-3) maçları , 7'şer golle ilk yarıda en çok gol atılan karşılaşmalar oldu .

İlk Yarının Liderleri

Bu yarıda en fazla liderlik koltuğunda oturan takım Trabzonspor'du . 8 hafta zirvede kalan Trabzonspor'un yanısıra , Beşiktaş 4 , ilk yarıyı averajla lider tamamlayan Sivasspor 3 ve Galatasaray da 1 hafta zirve keyfi yaşadı .

Gol Krallığı

Gol krallığı yarışmasında , 14 golle Galatasaray'ın Çek golcüsü Milan Baros , 16 haftalık ilk bölümü zirvede tamamladı . Baros'u , 11 golle lider Sivasspor'un forveti Mehmet Yıldız , 8 golle de Gaziantepsporlu Tabata izliyorlar .

En Centilmen Trabzonspor , En Hırçın Antalyaspor

Toplam 49 (hafta başına 3.06 ortalama) kırmızı ve 623 de (maç başına 4.33 , hafta başına 38.94 ortalama) sarı kartın gösterildiği ilk yarının en centilmen takımı Trabzonspor oldu . Karadeniz ekibinin futbolcuları yalnızca 1 kırmızı kart görürken , 37 de sarı kartla cezalandırıldı . 16 haftalık bölümde futbolcularına toplam 6 kırmızı , 44 de sarı kart çıkan Antalyaspor , en hırçın takım olarak dikkati çekti . Ligin ilk bölümünün en hırçın futbolcusu olan Konyasporlu Cihan Haspolatlı , 2 kırmızı kart gören tek futbolcu olarak dikkati çekerken , 2 de sarı kart gördü ve kendisine umut bağlayanları yanılttı .

Beşiktaş Penaltı Golü Bulamadı

144 maçta hakemler , 12. ve 14. haftalar dışında her hafta penaltı noktasını gösterirlerken , bu yarıda verilen 33 penaltının 26'sı golle sonuçlandı . Bu bölümde Antalyaspor ve Konyaspor dışındaki her takım en az 1'er kez penaltı atış hakkı kazanırken , bu takımların yanı sıra Beşiktaş da henüz penaltı golü bulamadı . Takımlarına 3'er penaltı golü kazandıran Galatasaraylı Baros , Sivassporlu Mehmet Yıldız ve Gaziantepsporlu Tabata , en fazla penaltı golü kaydeden futbolcular olarak kayıtlara geçtiler .

Hat-Trick

Turkcell Süper Lig'de
2008-2009 sezonunun 16 haftalık ilk bölümünde 4 futbolcu , maçlarda 3'er gol birden atarak , hat-trick yaptı . ''Gol Krallığı'' yarışmasında 14 golle zirvede yer alan Galatasaray'ın Çek yıldızı Milan Baros , Hacettepe ve Beşiktaş maçlarında 3'er gol atma başarısını gösterirken , Kayserisporlu Julius Aghahowa , Sivassporlu Mehmet Yıldız ve Gaziantepsporlu Rodrigo Barbosa Tabata , hat-trick yapan diğer oyuncular oldu.

Ligde 16 haftalık ilk bölümde bir maçta 3'er gol birden atan futbolcular
şunlar:
Maç Futbolcu Takımı Sonuç
---------------------- -------- ----------- -----
Fenerbahçe-Kayserispor Aghahowa Kayserispor 1 - 4
Sivasspor-Denizlispor Mehmet Yıldız Sivasspor 3 - 1
Galatasaray-Hacettepe Baros Galatasaray 3 - 1
Kocaelispor-Gaziantepspor Tabata Gaziantepspor 2 - 5
Galatasaray-Beşiktaş Baros Galatasaray 4 - 2

Şanssızlar !

Turkcell Süper Lig'de 2008-2009 sezonunun 16 haftalık ilk bölümünde 5'i ''Üç Büyükler''den olmak üzere toplam 9 futbolcu kendi kalesine gol atma şanssızlığını yaşadı . Fenerbahçeli Can ve Edu , Galatasaraylı Ümit Karan ve Emre Aşık ile Beşiktaşlı Sivok , kendi kalesine gol atan futbolcular arasında yer aldı .

Eskişehirspor , kendi evinde ağırladığı Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarında rakip oyuncuların attığı birer golle sevinirken , Galatasaraylı Emre Aşık , Fenerbahçe derbisinde meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi .

Diğer yandan, Ankaraspor , İ.B.Belediyespor maçında Ediz'in kendi kalesine attığı gole üzülürken , başkent takımının Kocaelispor , Beşiktaş ve Antalyaspor ile yaptığı karşılaşmalarda ise rakip futbolcular kendi ağlarını havalandırdı .

Ankaragücü'den Burak , Fenerbahçe'den Can ve Edu , Ankaraspor'dan Ediz ve Antalyaspor'dan Vahap'ın kendi kalelerine attığı goller , maçlardaki skorlar göz önüne alındığında puana etki etti .

Ligde 16 haftalık ilk bölümde kendi kalesine gol atan futbolcular şunlar:

Maç Futbolcu Takımı Sonuç
-------------------- -------- ---------- -----
Konyaspor-Ankaragücü Burak Ankaragücü 3 - 2
Hacettepe-Fenerbahçe Can Fenerbahçe 2 - 1
İBB Spor-Ankaraspor Ediz Ankaraspor 1 - 2
Eskişehirspor-Galatasaray Ümit Karan Galatasaray 4 - 2
Ankaraspor-Kocaelispor Tutoric Kocaelispor 4 - 0
Eskişehirspor-Fenerbahçe Edu Fenerbahçe 2 - 2
Fenerbahçe-Galatasaray Emre Aşık Galatasaray 4 - 1
Beşiktaş-Ankaraspor Sivok Beşiktaş 1 - 3
Antalyaspor-Ankaraspor Vahap Antalyaspor 1 - 1

En erken gol Roberts'tan !

Turkcell Süper Lig'de 2008-2009 sezonunun 16 haftalık ilk bölümünde en erken golü Denizlispor'un Trinidad-Tobagolu oyuncusu Roberts attı . Ligin 13. haftasında , 29 Kasım 2008 tarihinde Eskişehir Atatürk Stadı'nda yapılan Eskişehirspor - Denizlispor maçının henüz 12. saniyesinde filelere havalandıran Darryl Bevon Roberts , aynı zamanda 51. sezonunu geçiren lig tarihinin bilinen en erken golünü atan oyuncu olarak kayıtlara geçti . Bu arada , G.Birliği'nden Troisi Denizlispor maçında , Kocaelispor'dan Ahmet Dursun da Gaziantepspor maçında 22. saniyelerde attıkları gollerle , sezonun diğer en erken gollerini kaydettiler . Bu bölümde 1. dakika içindeki diğer golü ise Ankaragücü maçında Kayserisporlu Turgay filelere gönderdi . Öte yandan , ligin ilk bölümünde ilk 3 dakikalar içinde fileler toplam 8 kez havalanırken , Beşiktaş ve Kayserispor bu gollerden 2'şer tanesine imza attı.

Ligde sezonun ilk bölümünde ilk 3 dakikalar içinde atılan goller şöyle:

Maç Futbolcu Takımı Sonuç Dakika
------------------------- -------- ------ ----- ------
Eskişehirspor-Denizlispor Roberts Denizlispor 4 - 3 1
Denizlispor-G.Birliği Troisi G.Birliği 2 - 2 1
Kocaelispor-Gaziantepspor Ahmet Dursun Kocaelispor 2 - 5 1
Ankaragücü-Kayserispor Turgay Kayserispor 1 - 3 1
Fenerbahçe-Galatasaray Lincoln Galatasaray 4 - 1 2
Kayserispor-Ankaraspor Mehmet Topuz Kayserispor 1 - 2 2
Beşiktaş-Gaziantepspor Bobo Beşiktaş 3 - 0 3
Gençlerbirliği-Beşiktaş Tello Beşiktaş 1 - 3 3

Deplasman lideri Trabzonspor !

Turkcell Süper Lig'de ilk yarıyı Sivasspor'un ardından 2. sırada tamamlayan Trabzonspor , dış sahada en başarılı sonuçları alan takım oldu . Karadeniz ekibi , deplasmanda aldığı 5 galibiyet , 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile 16 puan toplayarak ilk yarıda deplasmanda en başarılı grafiği ortaya koydu . Trabzonspor'u 14 puan ile Ankaraspor , 12 puan ile Kayserispor takip etti.

Bordo-mavili takım , Ankaragücü'nü 2-1 , Denizlispor ve Gençlerbirliği'ni 1-0 , Konyaspor'u 3-2 , İ.B.Belediyespor'u 4-0 yenerken Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı . Karadeniz ekibi , Galatasaray'a 3-0 , Bursaspor'a ise 2-1 mağlup oldu . Trabzonspor , bütün takımların sahasında oynanılan maçların yapıldığı puan cetvelinde ise topladığı 18 puan ile 5. sırada yer aldı .

RAKAMLARLA İLK YARI RAPORU

En Sakin Hafta : 12. hafta (32 sarı kart)
En Hareketli Haftalar : 3. hafta (9 kırmızı , 39 sarı kart) , 13. hafta (6 kırmızı , 43 sarı kart)
Kırmızı Kart Gösterilmeyen Hafta : 12. hafta
En Fazla Sarı Kart Gösterilen Haftalar : 7. ve 9. haftalar (49)
En Az Sarı Kart Gösterilen Hafta : 17. haftalar (27)
Futbolcuları Kırmızı Kart Görmeyen Takım : Yok
Futbolcuları En Fazla Kırmızı Kart Gören Takım : Antalya (6)
Futbolcuları En Fazla Sarı Kart Gören Takım : Eskişehir (46)
Futbolcuları En Az Sarı Kart Gören Takım : Gaziantep (23)
Bir Haftada Futbolcuları En Fazla Sarı Kart Gören Takım : Galatasaray (10. haftada Fenerbahçe maçı - 7)
Skorların Tasnifi : 144 maçın 38'i beraberlikle tamamlanırken , 66'sı ev sahibi , 40'ı da deplasman olmak üzere 106 maç bir takımın galibiyetiyle bitti .
En Çok Görülen Skor : 2-1 (24)
Diğer Skorlar : 0-0, 1-0 (19) , 2-0 (17) , 1-1 (14) , 3-1 , 3-0 (10) , 3-2 (8) , 4-1 (7) , 2-2 (5) , 5-2 , 4-0 (3) , 4-3 , 4-2 (2) , 5-0 (1)
En Fazla Beraberlik Görülen Hafta : 12. hafta (5)
Beraberlik Görülmeyen Haftalar : 6. ve 7. haftalar
Deplasmanda En Farklı Skorla Galip Gelen Takım : Trabzonspor (9. haftada İ.B.Belediyesi'ni 4-0 yenerek)
Kendi Sahasında En Farklı Skorla Galip Gelen Takım : İ.B.Belediyesi (16. haftada Kocaelispor'u 5-0 yenerek)
Ev Sahibi Takımların En Başarılı Olduğu Hafta : 10. hafta (6 galibiyet , 2 beraberlik , 1 yenilgi: 20 puan)
Deplasman Takımlarının En Başarılı Olduğu Hafta : 14. hafta (5 galibiyet , 3 beraberlik , 1 yenilgi : 18 puan)
En Fazla Galip Gelen Takımlar : Sivasspor , Trabzonspor , Galatasaray , Fenerbahçe (10)
En Az Galip Gelen Takımlar : Antalyaspor , Hacettepe , Kocaelispor (2)
En Fazla Berabere Kalan Takım : Antalyaspor (7)
En Az Berabere Kalan Takım : Fenerbahçe (2)
En Fazla Yenilen Takımlar : Hacettepe, Kocaelispor (11)
En Az Yenilen Takımlar : Sivasspor, Trabzonspor (2)
En Çok Gol Atan Takım : Galatasaray (38)
En Az Gol Atan Takım : Hacettepe (9)
En Fazla Gol Yiyen Takım : Kocaelispor (40)
En Az Gol Yiyen Takım : Kayserispor (7)

KRALLIK

gol krallığı
1 - Baros : 14 gol
2 - Mehmet Yıldız : 11 gol
3 - Tabata : 8 gol
4 - Mehmet Çakır - Nobre: 7 gol
5 - Lincoln - Sercan : 7 gol

asist krallığı
1 - Özer Hurmacı : 10 asist
2 - Lincoln : 10 asist
3 - Alex : 6 asist
4 - Mustafa Pektemek : 5 asist
5 - Yusuf : 4 asist

altın eldiven
1 - Hamidou : 7 gol
2 - Murat Şahin : 9 gol
3 - Petkovic : 10 gol
4 - Senecky : 12 gol

24 Aralık 2008 Çarşamba

HATIRLATMA

Siz de tahmin edersiniz ki bu site fantezi futbol oynayanların sitesidir . İçeriğimiz ve konseptimiz bu yöndedir . Bunun yanında bazen haddimizi aşıp diğer takımlara edilen laflar , aşağılama veya küfürler olmaktadır . Bunun da bir hezeyana yol açıp kırgınlıklara sebep olması muhtemeldir . Dilerseniz bundan sonra konsepte uygun başlıklar ve yazılar yazarsak herkes için en doğrusu olacaktır . Saygılar ...

Not : Bu sebeple tüm konsept dışı yazılar , fotoğraflar ve yorumlar bu günden itibaren silinecektir ...

Büyük Fantezi Futbol Kapışması Yönetim Kurulu

23 Aralık 2008 Salı

FF Taktikleri # 5 : Eray Tayyar


Bu taktik rüyaya yatma kavramına dayanır . Bir hafta önceki muhtemel bir başarısızlık üzerine Salı gününden itibaren gelinen gaz sayesinde tüm cezalı ve sakat oyuncular ayıklanır ve kalanlar arasından en fark yaratacak kişiler düşünülerek takıma alınır . Hızlı bir şekilde 14 oyuncu tamamlanır ve sonra sıra en önemli olaya gelir . Kaptan seçimi elbette hissi ve tuhaf olmalıdır . Bu bir Eray Tayyar tarzıdır . Henüz tutturamamış olması veya Çarşamba sabahından telefon ile ‘arayıp ‘’Rüya takımını kurdum kanka’’ tabiri oyunumuzda vücut bulamamış olsa da azim bir şekilde mermeri delecektir .

Cuma günleri öğleden sonraları arkadaşları ile serbest bölgede toplanıp keyifli bir durum değerlendirmesi yapılır , sıvılar içilir , başkalarına takım kurma konusunda yardım edilir ve sakatlar en son bir kontrol edilir . Sigarayı yeni bırakan ve ilk senesi olmasına rağmen oldukça başarılı bir ilk devre geçiren ve de Sivok denilince akla ile gelen olma özelliği gösteren bu sevimli ağabeyimize bundan sonraki tercihlerinde iyi şanslar diliyoruz . Ağlama duvarının dili olsa en çok bu ağabeyimizden yakınacaktır hatırlatması yapıp en yakışacak şarkıyı şahsım adına kendisine armağan ediyorum …

Zeki Müren – Rüyalarda Buluşuruz …

Yıllar var ki biz seninle
Bakışarak konuşuruz
Sevdalanmış kalbimizle
Rüyalarda buluşuruz
Bu şarkıyla kavuşuruz

Aşk gülümüz solsa bile
Gözümüz yaş dolsa bile
Zaman geçmiş olsa bile
Rüyalarda buluşuruz
Bu şarkıyla kavuşuruz


Bilgi Notu :
Bazı kaynaklara göre bu şarkının gerçek ismi SABİLE 'dir ...

22 Aralık 2008 Pazartesi

Ağlama Duvarı # 3


16.HAFTA

Penaltı kaçırdı yuh yaaa ... Kaç puan gidiyordu abi ?
Abi bu Yattara'yı zorlamamam gerekiyormuş , çok ekmeğini yedim ama anladımki buraya kadarmış ...
Gökhan'ı görüyor musun Yattara gol atmasın , ben puan almıyım diye pas vermiyor ...
Gökhan Tavukçu

Bozmasaydım ilk aldığım takımı Kayseri'nin defansı vardı be abi ...
Murat Tosun sarı da mı gördü ...
Barış Akdemir

Tabata idi kaptanım son anda değiştirdim ...
Birol Sezgin

Benim adamımı düşürdüler (Roberts) senin adam (Kratochvil) penaltıyı attı , allahtan dışarı attı kazma , üzüldüm be kanka ...
Geçen hafta Ali Turan'ı aldım oynamadı bu hafta oynamaz diye almadım 10 puan aldı ...
Mehmet Topuz'a sakat dediniz aldırmadınız , gittim ben de Emre'yi aldım aynı paraya 57.dakikada çıktı 1 puan aldı . Mehmet Topuz 10 puan aldı , yaktınız ulan beni ...
Eray Tayyar

Kratochvil'in penaltı atacağını biliyordum ama kaçıracağını tahmin edemedim ...
Birol Kratochvil'i mi aldın , tüh söyleseydin daha önce keşke ...
Tunç Bozacılar

16.Haftanın Sonuçları

91 Puanla bu hafta ilk kez zirvenin sahibi : Güzel adam , Malatya'nın medar-ı iftiharı , oyunumuzun 'son' mohikanı Tolga Güven oldu . Şehrinin formasıyla aynı renkleri taşıyan tuttuğu takımından kazandığı puanlarla bizlere en tepeden bakan arkadaşımızı bu güzel tercihlerinden dolayı kutluyoruz ve bak kadro yapınca pek de fena değilmişsin hadi gayret diyoruz ...

İkinci sırada oyunumuza sonradan katılıp bu ortamların yükselen değeri olan ve haftasonlarımızdaki yoğun telefon trafiği ile bu oyuna gerçekten emek verdiğini akıllara kazıyan Barış Akdemir'i görmekteyiz . Aldığı 87 puanla isabetli tercihler yaptığını kanıtlayan arkadaşımızın haftalardır süregelen istikrarı kendisine genel sıralamada 5.ile arasında sadece 41 puan farkı getirdi . Bu ivmeyi ligin ikinci devresinde de kendisinden bekliyoruz .

Üçüncü sırada geçen senenin üçüncüsü , Fenerbahçe ve Türk futbolunun unutulmaz sol beki Seçkin Köksal var . A.Wenger gözlemleriyle istatistik yapacak oyuncuyu koklayarak tahmin eden Seço arkadaşımız için bu sezon şanssızlıklarla başladı ve kendisi epey gerilerde kaldı . Ama yeni yeni açılıyor nefesi , kısmeti ve tercihleri . 84 puan yazdırdı tabelaya ve ben de varım dedi . Ona göre üsttekiler !

Genel sıralamadaki zirve el değiştirdi diye başlayan cümle ne kadar etkileyici olur bilmem ama bildiğim tek şey var . O da ilk devrenin ve oyunumuzun yıldızları Tunç Bozacılar ve Engin Gürses ikilisi . Bu Beşiktaş sevdalıları ilk iki sıradan sonra 50 puan civarında bir farkla çok tepelerden seyrediyorlar alttaki sıralama kavgasını . Ve bunlar öylesine fark yarattılar ki ambargo koydular haftanın birinciliklerine sanki . 16 haftada Tunç 5 kere - Engin ise 4 kere ulaştı bu güzide saadete . Rekabet tavan yaptı bir o öne geçti bir diğeri . Şimdi ise aralarında yakışıklı olanın lehine olan 3 farkın açılıp açılmayacağını gösterecek birini tanıyorum ben şahsen arkadaşlar : Zaman !

BFFK ligimiz maaşallah 4.sırayı tapu ile satın almışcasına davranıyor . Attık kementi ilk 5'e , 13 kişilik ekibimizle inşallah ikinci devre hedefimiz ilk 3 . Yürüyedur BFFK .

İlk devre sona erdi , bir süre haftasonlarımız boş geçecek . Telefonlar susacak , internet siteleri tıklanmayacak , futbolcular için dualar edilmeyecek . Sızlanılmayacak , keşkeler olmayacak , kaptanlar bekleyecek . 2008 senesine vedaya hazırlandığımız şu günlerde oyunumuzu güzel kılan herkese ilk devre için sonsuz teşekkürler . Biz beraber çok güzel zamanlar geçirdik , haftasonlarımız daha bir anlamlı oldu . İyi bir sene dileğiyle , şimdilik hoşçakalın .

16.Haftanın Sıralaması
1. Cimma (Tolga Güven) : 91

2. Fenerbahçemspor (Barış Akdemir) : 87
3. Seçkin United (Seçkin Köksal) : 84
4. Ters Manyel (Tunç Bozacılar) : 82
5. Freezone34 (Eray Tayyar) : 81
6. Braunschweig (Kadir Bülent Şener) : 80
7. CHİCKENER (Gokhan Tavukçu) : 77
8. Zia 2006 (Mahmut Aras) : 69
9. Owenson (Emre Ocakoğlu) 68
10. İsyankar (Birol Sezgin) : 67
11. 12 Angry Men (Engin Gürses) : 62
12. Yerebatan (Oguzhan Aksu) : 62
13. NewYork Türkiyemspor (Onur İhtiyar) : 57

Genel Sıralama
1. Ters Manyel (Tunç Bozacılar) : 1189
2. 12 Angry Men (Engin Gürses) : 1186
3. CHİCKENER (Gokhan Tavukcu) : 1139
4. yerebatan (Oğuzhan Aksu) : 1138
5. owenson (Emre OCAKOĞLU) : 1111
6. FREEZONE34 (eray tayyar) : 1108
7. zia2006 (Mahmut Aras) : 1097
8. braunschweig (kadir bülent sener) : 1095
9. Seckin United (Seçkin Köksal) : 1036
10. fenerbahçemspor (barış akdemir) : 1023 (+47)
11. isyankar (birol sezgin) : 1017
12. NewYork Turkiyemspor (Onur Ihtiyar) : 1000 (+47)
13. Cimma (tolga güven) : 927

16 Aralık 2008 Salı

En Öndekiler


Engin Gürses : 4
Tunç Bozacılar : 12
Oğuzhan Aksu : 39
Gökhan Tavukçu : 59
Emre Ocakoğlu : 106
Mahmut Aras : 169
Eray Tayyar : 174
K.Bülent Şener : 261



16 Aralık 2008 tarihi itibariyle 108.193 yarışmacı arasından bu dereceleri almanın hiç de kolay olmadığını bilen insanlar olarak bizler başta Engin Gürses olmak üzere tüm arkadaşlarımızı çılgınlar gibi alkışlıyoruz .

Sezon sonunda bizden biri neden en tepede olmasın ki ?

15 Aralık 2008 Pazartesi

15.Haftanın Sonuçları


Gökhan Tavukçu ile Onur İhtiyar'ın 88 puan alarak birinci sırayı kapma yarışında seçtiği oyuncuları sahada daha kısa süre yer alan Gökhan Tavukçu birinciliği elde etti . Arkadaşımız bu zafere sezon başından beri üçüncü kere nail olurken tuttuğu takımdan bu denli faydalanan başka oyuncu var mıdır acaba demekten de kendimizi alamıyoruz .

Genel sıralamada alt sıralarda yer alsa da bu hafta Tabata tercihiyle dikkatleri üzerine çeken Onur İhtiyar ikinci oldu ve önümüzdeki haftalar için rakiplerine gözdağı verdi . Sercan Yıldırım'ı ise ne maksat ile aldığı da merak konusu .

Ekrem Dağ'ın auttan attığı gol sırasında havalara zıpladığını düşündüğümüz Oğuzhan Aksu ise golün sayılmaması ile gerçek hayata dönüp 77 puanla üçüncü sırayı aldı . Yedek takımına aldığı savunma oyuncularını as takıma alsa zirvede göreceğimiz arkadaşımız genel sıralamadaki üçüncülüğünü koruyor .

Yedek subay olarak bizleri gururlandıran genel sıralama lideri Engin Gürses kötü giden haftayı Lugano kıyağıyla dördüncü bitirirken giderayak bizlere yine yaptı yapacağını . Türkiye genel sıralamasındaki 4.lüğü ile birlikte dört dörtlük bir insan olduğunu kanıtlayan koçeroma buradan en fiyakalı selamlar . Şafak mı karanlık Ümit mi Karan lık ? K.Bülent Şener , Eray Tayyar ve Birol Sezgin'in de Engin Gürses gibi 76 puan alarak sıralanmaları sonucu sekizinci olabilen Seçkin Köksal'dan sonrakiler hep yanlış tercihler kurbanı oldular .

Tolga Güven'in Tabata'yı kadrosunda unutarak ne güzel bir seçim yaptığı ortadayken haftanın hayal kırıklığı ise Neca , Musa Aydın , Ali Turan ve Youla tercihleri oldu . Lugano'nun gol yemeden bir gol bir asisti , Özer Hurmacı'nın Lincoln'e yaptığı nazireli 2 asist , Mehmet Topuz'un golü ile Tabata'nın hat-tricki puan kazandırdı .

Haftaya çekişmeli derbinin güzel ve temiz geçmesi dileğiyle şimdiden iyi şanslar ...

15.Haftanın Sıralaması
1. CHİCKENER (Gokhan Tavukçu) : 88
2. NewYork Türkiyemspor (Onur İhtiyar) : 88
3. Yerebatan (Oguzhan Aksu) : 77
4. 12 Angry Men (Engin Gürses) : 76
5. Braunschweig (Kadir Bülent Şener) : 76
6. Freezone34 (Eray Tayyar) : 76
7. İsyankar (Birol Sezgin) : 76
8. Seçkin United (Seçkin Köksa) : 71
9. Owenson (Emre Ocakoğlu) 66
10. Zia 2006 (Mahmut Aras) : 65
11. Ters Manyel (Tunç Bozacılar) : 62
12. Fenerbahçemspor (Barış Akdemir) : 59
13. Cimma (Tolga Güven) : 52

Genel Sıralama
1. 12 Angry Men (Engin Gürses) : 1124
2. Ters Manyel (Tunç Bozacılar) : 1107
3. yerebatan (Oğuzhan Aksu) : 1076
4. CHİCKENER (Gokhan Tavukcu) : 1062
5. owenson (Emre OCAKOĞLU) : 1043
6. zia2006 (Mahmut Aras) : 1028
7. FREEZONE34 (eray tayyar) : 1027
8. braunschweig (kadir bülent sener) : 1015
9. Seckin United (Seçkin Köksal) : 952
10. isyankar (birol sezgin) : 950
11. NewYork Turkiyemspor (Onur Ihtiyar) : 943 (+47)
12. fenerbahçemspor (barış akdemir) : 936 (+47)
13. Cimma (tolga güven) : 836

- Teşekkürler Barış Akdemir

14 Aralık 2008 Pazar

FF Taktikleri # 4 : Engin Gürses


Bu taktiği isimlendirmek mümkün olmadığından ''mikser'' olarak adlandıracağız . Hafta boyunca spor sitelerinden sakat ve cezalı oyuncuları aklının bir köşesine koyan , cumaya kadar fikstürde kimin kazanacağını tahmin ederek oyuncuları belirleme esasına dayanan bu sistemde , kardeşine (Bilgin Gürses) danışarak onun fikirlerine önem verdiğini gösteren Engin Gürses ayrıca tüm spor sitelerine bakıp geçen hafta kimlerin pozisyona girip kimlerin ön plana çıktığına bakar ve not alır .

Lig Tv'den geçen hafta atılan gollere tekrar tekrar bakar ve kaptan tercihini de hissi olarak kullanır . Genellikle Delgado tercihi ile hüsrana uğrasa da cuma günü yapılan kadronun son hali mackolik , spor3 , sporx , ntvspor ve tüm takımların internet sitelerinden çek edilir . Cuma akşamı şekillenen son hali ile hazırlanan kadronun çok kötü olma şansı yoktur . Zira 2 senedir gördüğümüz üzere Türkiye çapında dereceye bir şekilde girmiştir . Bu senede 100 bin kişi içinde 6.sırada yer alarak tüm rakiplerini kıskandıran taze asker ve süper yedek subay Engin Gürses için diyeceğimiz tek şey kalıyor : Hayırlı Tezkereler ...

Ağlama Duvarı # 2


15.HAFTA

G.Saray
kazanamaz dedim bilemedim , Kocaeli koyar dedim tutturamadım ...
Lincoln bir hafta almadım yine yaptı yapcağını ...
Abi şu Youla kadar beceriksiz herif görmedim ben yaw !
Musa Aydın'dan 1 puan almak da varmış ...
Tunç Bozacılar

Abi her hafta alırım bu naalet herifi bir almadım 3 gol attı ...
Ben bu hafta birşey yapamadım abi ..
Emre Ocakoğlu

Bir de Sivas gol yemese kesin rekor kırardım abi ...
Gökhan Tavukçu

Ben zaten 65-75 puan aralığında dolanıyorum abi ...
Cuma günü 31 puanla iyi başladım ama sonunu getiremedim ya ...
Birol Sezgin

Musa Aydın'ı nerden kaptan yaptım , naaaletten ...
Engin Gürses

12 Aralık 2008 Cuma

Resmi Siteler


Geçen hafta , gol yemeyen Antalyaspor defansından Orhan Ak 'ı kadroma aldığım için sevinirken , kendisinin bu maçta oynamadığını farketmiş ve son maçlardaki gollü - asistli performansıyla ilk 11 'in sürekli oyuncusu olduğunu bildiğim için bunu son dakika sakatlığına bağlamıştım.

Zira spor3, sporx, Ntv, Ligtv, mackolik gibi spor sitelerini sakat oyuncuları öğrenmek için takip etmiş ve kadromu bu doğrultuda kurmuştum. Orhan Ak 'ın ismini hiç bir sitede sakat olarak görmemiş ve gönül rahatlığıyla kadroma almıştım.

Oynamadığını öğrenince Antalyaspor' un resmi sitesine de konuyla alakalı bakma ihtiyacı hissettim. Sitede perşembe günü çıkan antreman günlüğünde Orhan 'ın takımdan ayrı fizyoterapist eşliğinde çalıştığının haberinin yer aldığını gördüm.

Bu haberi görmeseydim olayı şansla bağdaştırıp "Kısmete bak yav" deyip kadere bir sitem yollayacaktım muhtemelen. Ama haberi görünce Orhan Ak 'ın sakatlık haberinin zaten bilindiğini fakat kendi hatam ve eksikliğimden dolayı benim bunu pas geçtiğimi anladım. Kaderi suçlamaya gerek yoktu. 1 dakikamı ayırıp resmi siteye baksaydım Orhan Ak'tan 0 puanla ayrılmayacak , muhtemelen alacağım başka bir Antalyalı defanstan 7 puanı haneme yazdıracaktım.

Demem odur ki her işin bir inceliğinin olduğu gibi altı üstü basit bir oyun olan Fantezi Futbol 'un bile bir inceliği var. Her iş kolu , sanat , bilim dallarında olduğu gibi bir oyunda bile başarılı olmak için onun gereklerini yerine getirmek , inceleme araştırma yapmak , kısaca emek vermek gerekiyor .

Geçen sene hiç bir sakat ve cezalıyı göstermeyen NTV Fantezi Futbol 'da bu araştırma çok daha belirgin ve fark yaratıcı olmaktaydı. Bu sene ise bildiğiniz gibi LİG TV cezalıları ve sakatları takım listelerinde sarıyla belirtiyor. Fakat bariz sakatların dışındaki sakatlıkların çoğu sitede pas geçiliyor. Bunun için spor sitelerine başvurmak zorunda kalıyorsunuz. Bunun bir adım ötesi ise özellikle 4 Büyüklerin haricindeki Anadolu takımlarının sakatlıklarını öğrenebileceğiniz kulüp resmi siteleri oluyor .

Aşağıda kulüplerin resmi sitelerinin listesini bulabilirsiniz :

Not : Genelde pek çoğu üstünkörü yapılmış , birbirinin kopyası şablon tasarımlardan oluşmuş bu siteler içerisinde en özensiz olanı Kayserispor resmi sitesi olduğu için , onun görselini foto olarak kullandım.


Ankaragücü : http://www.ankaragucu.org.tr/
Ankaraspor : http://www.ankaraspor.com.tr/
Antalyaspor : http://www.antalyaspor.com.tr/
Beşiktaş : http://www.bjk.com.tr/
Bursaspor : http://www.bursaspor.org/
Denizli : http://www.denizlispor.com/
Eskişehir : http://www.eskisehirspor.org/
Fenerbahçe : http://www.fenerbahce.org/
Galatasaray : http://www.galatasaray.org/
Gaziantep : http://www.gaziantepspor.org.tr/
Gençlerbirliği : http://www.genclerbirligi.org.tr/
Hacettepe : http://www.hacettepespor.org.tr/
İBB : http://www.ibbspor.com/
Kayserispor : http://www.kayserispor.org.tr/
Kocaelispor : http://www.kocaelispor.org.tr/
Konyaspor : http://www.konyaspor.org.tr/
Sivasspor : http://www.sivasspor.org.tr/
Trabzon : http://www.trabzonspor.org.tr/

11 Aralık 2008 Perşembe

Kornerciler


Asistin en beleş yöntemi ...

Takımların kornercilerini aşağıda bir listede sıraladım . Listenin en çok korner kullanan oyuncusu 60 kornerle Lincoln ...

Not : İlginç tevafuktur ; FF Ders Çalışma Rehberine Penaltıcıları yazdığım 9.haftada 5 penaltı golü olmuştu. (Tabata , Alex, Yattara , Taner Gülleri ve Mehmet Yıldız) Frikikçileri yazdığım 12.haftada ise frikikten 4 asist gerçekleşmişti. (Tello , Erman Kılıç , Tabata , Romashenko) Kimbilir belki bu hafta da kornercilerin haftası olur ...


Ankaragücü : Murat Duruer , Murat Erdoğan
Ankaraspor : Anıl , Özer , Bilal
Antalyaspor : Uğur Kavuk , Erdal , Korhan
Beşiktaş : Delgado, Tello
Bursaspor : Romaschenko , Yusuf
Denizli : Caner , Çağlar
Eskişehir : Murat , Özgür , Bülent Kocabey
Fenerbahçe : Alex , Deivid
Galatasaray : Lincoln , Kewell
Gaziantep : Emrah , Tabata
Gençlerbirliği : Engin, Troisi
Hacettepe : Sandro , Lika
İBB : İbrahim Akın , İlyas , Serhat
Kayserispor : M. Topuz , Ragıp , Koray , Aydın
Kocaelispor : Volkan Bekiroğlu , Kemal , Musa
Konyaspor : Da Silva , Erdal Kılıçarslan
Sivasspor : Muhammed Ali Kurtuluş , Sezer Badur
Trabzon : Yattara , Selçuk İnan

10 Aralık 2008 Çarşamba

Bay Bay


Engin Gürses ayı gibidir ...
Bu yüzden Tankçı olmuştur ...
As takımda kendisine yer vermediğimizden daima müzmin yedekti ...
Askerde de kendisi ile çelişmeden Yedek Subay olmuştur ...
Ankara - Etimesgut Zh.Brl.Okl.ve Eğt.Tüm.K.Lığı kendisini bekler ...
Biz de 1 sene bekleyeceğiz ...
Bu pazar yolcudur Abbas , bağlasan durmaz ...

Özleyeceğiz ...

8 Aralık 2008 Pazartesi

Bedavacı mısınız olm siz ???


Turkcell 2 gün bedava kampanyası insan ilişkilerini farklı yönlerden etkilemeye başladı. İnsanlar ne zamandır aramadıkları eş-dost akrabalarını ekonomik kaygılara düşmeden arama , sık sık konuşanlar ise bunun yanında uzun uzun konuşabilmenin zevkini yaşama imkanına sahip oldu. Geçirmecenin kralı , sömürgeci kapitalist sermaye , kartel , tekel , tröst , hööööössst Turkcell ilk defa bir işe yaradı. (Çok Karl Marx gördüm kendimi ...)

Cuma - Cumartesi günleri birbirimizi arıyor , kadrolarımızı soruyor , uzun uzun maç tahminleri yapıp , sakat-cezalıları check ediyor ; Pazar akşamı maçlar bittiğinde ise telefon on-line aheste aheste puanlarımızı hesaplıyor , asistleri çözmek için mütaalalar yapıyor ; kısacası geniş geniş takılıyoruz. " Abi dur ben hesaplayayım senin puanını , sonra ararım " devri mazide kaldı ...

Bedava Rehberi
Perşembe : Engin , Tunç
Cuma : Birol , Mahmut
Cumartesi : Birol , Mahmut
Pazar : Engin , Tunç

14.Haftanın Sonuçları


Kaptan tercihleri ile tüm rakiplerini şaşırtmaya devam eden Tunç Bozacılar'ın ''Burhan Eşer'' seçimi bir kez daha kendisini zirvede görmemize neden oldu . Bu sene 5. kez en tepede yer alan arkadaşımızı bu başarısından ötürü kutlarız .

96 puan alarak haftayı en yukarıda tamamlayan Tunç Bozacılar'ın ardından Onur İhtiyar 93 puan ile , Mahmut Aras 88 puan ile sıralandılar . Onur İhtiyar'ın kaptanı Yattara olmasa ya da Mahmut Aras'ın defansındaki Sivok yerine bir başkası olsa oyunumuzun rekorları da paramparça olabilirdi . Bu da şansın bu oyunda ne kadar yanınızda olduğu ile alakalı durumlar olarak aklımızda yer tutuyor . Tunç Bozacılar'ın takımını telefonda Engin Gürses'e son 10 dakikada hızlı hızlı yaptırmasını başka bir şans örneği olarak da sunabiliriz . Zira belki de hafta boyunca uğraşıp çalışarak bir kadro oluşturmuş olsa kendisini buralarda görmemiz belki de mümkün olmayacaktı .

Genel sıralamdaki liderimiz Engin Gürses ile askerlik öncesi nefesini ensesinde hissettiği Tunç Bozacılar'ın arasındaki puan farkı sadece 3'e inerken Gökhan Tavukçu'daki düşüş ile Oğuzhan Aksu'daki çıkış devam etmekte . Kaptanını Sivok yaparak fark yaratmak isteyen Eray Tayyar ağabeyimiz -8'lik oyuncu seçimi ile bugüne kadar görmediğimiz bir durum yaratarak emeline ulaşmıştır . Barış Akdemir'in sessiz sedasız ilk sekizi zorlaması ile Mahmut Aras'ın tuttuğu takımla paralel giden yükselişi de diğer gözden kaçmayan notlar oldu .

Emre Ocakoğlu'nun haftalardır süren ilk 5 inadı yavaş yavaş sıralamada vücut bulmaya başlarken yanlışlıkla seçtiği kaptan tercihi (Lincoln) ile de ezeli rakibinin futbolcularından ekmek yemeye devam ediyor . Malatya'nın medar-ı iftiharı Tolga Güven'in ne kadar efendi bir insan olduğunu bu hafta takımını yenilemeden dahi aldığı fair-play puanından da anlayabiliyoruz . Kendisine çok selamlar yollayarak bizleri unutmamasını hatırlatıyoruz .

K.Bülent Şener'in kare asındaki isabetsiz tercihleri sıralamadaki yerini belli ederken haftalık yazılarını ve öngörülerini her hafta olduğu gibi bu hafta da sabırsızlıkla bekliyoruz . Seçkin Köksal'ın başına gelen üzücü olaylardan sonra sıralamadaki yerinin bu olmadığına inanan binlerce insandan biri olarak bu haftaki başarısının devamı bekliyoruz . Kendisi rekabetin ne olduğunu bizlere geçen sene oduğu gibi bu sene de hatırlatırsa bu oyunun tadından yenmez diyoruz .

Gelelim oyunumuzun en çok eğlendiğimiz kısmına . Birol Sezgin efsanesine . Halı sahada sağlam bir defans oyuncusu olduğunu bildiğimiz bu arkadaşımız aynı başarısını sanal ortamda henüz gösteremedi . Gösteremediği gibi de haftadan haftaya bizlerde bir kanı dahi oluştu . Birol Sezgin'in aldığı defans oyuncuları alınmaz , mutlaka gol yerler . Örnek mi ;

1.Hft. :
Zapo : 0 puan
2.Hft. :
Sivok : 0 puan
3.Hft. :
Deumi : -2
4.Hft. :
Faruk : 0 puan
5.Hft. :
4 oyuncudan toplam 6 puan
6.Hft. :
4 oyuncudan toplam 7 puan
7.Hft. :
İbrahim : -4 puan
Murat : 0 puan
4 oyuncudan toplam -2 puan

8.Hft. :
Servet : -1 puan
4 oyuncudan toplam 9 puan
9.Hft. :
Faruk : 0 puan
Peric : 0 puan
4 oyuncudan toplam 3 puan
10.Hft. :
Sivok : 0 puan
11.Hft. :
Özgür : 0 puan
Ivesa : 0 puan
12.Hft. :
Turgay : 0 puan
Behram : 0 puan

13.Hft. :
Egemen : -1 puan
Sezgin : - 2 puan
4 oyuncudan toplam 0 puan

14.Hft. :
Sivok : -4 puan

Başka
söze ne hacet ... Yürüyedur Birol Sezgin !!!

Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar hepinizin yanaklarınızdan hararetle öper , koçeromun vatanımızın en güzel yerinde en güzel şekilde askerlik yapmasını can-ı gönülden isterim . Paşa ; koçerom ; haftalık şarkım bellidir canım kardeşim :

GEL TEZKERE - ESMERAY ...

Genel Sıralama
1. 12 Angry Men (Engin Gürses) : 1048 puan
2. Ters Manyel (Tunç Bozacılar) : 1045 puan
3. yerebatan (Oğuzhan Aksu) : 999 puan
4. owenson (Emre Ocakoğlu) : 977 puan
5. CHİCKENER (Gökhan Tavukçu) : 974 puan
6. zia2006 (Mahmut Aras) : 963 puan
7. FREEZONE34 (Eray Tayyar) : 951 puan
8. braunschweig (K.Bülent Şener) : 939 puan
9. Seckin United (Seçkin Köksal) : 881 puan
10. fenerbahçemspor (Barış Akdemir) : 877 puan (+47)
11. isyankar (Birol Sezgin) : 874 puan
12. NewYork TurkiyemSpor (Onur İhtiyar) : 855 puan (+47)
13. cimma (Tolga Güven) : 784 puan

14.Haftanın Sıralaması
1. Ters Manyel ( Tunç Bozacılar ) : 96
2. NewYork Türkiyemspor ( Onur İhtiyar ) : 93
3. Zia 2006 ( Mahmut Aras ) : 88
4. Yerebatan (Oguzhan Aksu ) : 85
5. Seçkin United ( Seçkin Köksal ) : 85
6. Owenson ( Emre Ocakoğlu ) : 77
7. Fenerbahçemspor (Barış Akdemir) : 76
8. 12 Angry Men (Engin Gürses) : 71
9. İsyankar (Birol Sezgin) : 66
10. CHİCKENER (Gokhan Tavukcu) : 65
11. Braunschweig ( Kadir Bülent Şener ) : 50
12. Cimma ( Tolga Güven ) : 47
13. Freezone34 (Eray Tayyar) : 46

Son Sözler ...


- Gel abi burasi boyu geçmiyo...
- Komutanım, pimini çektikten sonra kaça kadar sayıcaktık?
- Rasim abi, kafesin kapısı kapalı değil mi?
Engin : - Zapo bence daha gole yönelik olm , Onu al , bak ben onu alacağım .
Birol : - Yok abi ben geçen sefer Zapo 'yu aldım ; gitti Sivok gol attı. Bu sefer Sivok 'u alacağım.
- Baksana, nötr olan tel bu muydu?
- Hala karlı gösteriyor mu hanım?
- Elektrikçiye ne gerek var canim, ben simdi hallederim ...

7 Aralık 2008 Pazar

İyi Bayramlar


Eksi'k (-)


- Aramızda Sivok'u alanlar olabilir , hatta kaptan yapanlar bile olabilir ...

Kendi kalesine gol : (-2)
Takımının yediği 2 gol : (-2)
Kırmızı kart : (-3)

5 Aralık 2008 Cuma

13.Haftanın Tahminleri

Evet arkadaslar gecen haftanin lideri olarak bu hafta icin hepnize basarilar diliyor ve benden daha az puan almaniz temennisinde bulunuyorum. Artik Tunç' un sakatliktan cikmasi ile bu haftaya da tam kadro olarak devam ediyoruz . Tabii giden ya da ligimizden cekilen arkadaslari saymazsak :)

Avrupa defterini bu hafta Galatasaray ile açtik haftaya da Fenerbahçe ile devam edecegiz.Galatasaray'in aldigi galibiyet serisini Fenerbahce' nin de devam etmesi umidi ile mac saátini bekliyorum.Umarim basarili oluruz ve bir sonraki turda Wolfsburg a rakip oluruz.neden Wolfsburg cunku bana 20 dakika uzaklikta o sehir ve ben orada calisiyorum;)))) yani onemi cok buyuk benim icin ;)))

Her zaman oldugu gibi haftanin kare aslarini vererek yazima son veriyorum ve ayrica unutmadan Tunc ve Engin e teessüfleri sunuyorum cunku BLOG SAYFAMIZDA haftanin birincisinin sectigi müzik seciminde bana hicbirsey sormadiklari icin; Besiktas li degillermi kiskanclik iste onlar 2 kisi ben 1 yani beni cekemiyorlar 2 de 1 ayni seyi yapiyorlar.Bu arada amma cok 2 ve 1 rakamlarini yazdim bende anlamadim :)

Haftanin Kare Aslari = Beto, Colman, Ömer Catkic ve tabii ki Güiza ......

3 Aralık 2008 Çarşamba

FF Kahramanları # 3 : Fernando Meira & Tuna Üzümcü














'' Neredeyse her fantezi futbolcunun , bir türlü ısınamadığı , uğursuz ilan ettiği , takımının fark atacağını bilse bile bir türlü kadrosuna almaya elinin gitmediği , tabir-i caizse hocanın öğrencisine takması gibi taktığı naletten oyuncuları vardır ''
diye başlamıştı Engin Gürses bu yazı dizisine .

Sevimli bir giriş cümlesinden çok sitem akar klavyesinin tuşlarının arasından . Haksız da değildir hani . Kahramanın Maraş'ı makbul , böylesi değil ! Güvenirsin verirsin haftalık formalardan birini gider kart görür agresif . Gol makinesi diye alırsın traş makinesi çıkar . Gol yemesin diye beklersin oyundan çıkmasını beklemen daha kısa sürer . Bir son şans daha verirsin o sana eksi verir . Bu hayal kırıklıkları böyle gider .

Ama bunlardan biri varki bu hafta bir kez daha bu oyunun bir varlığı olduğunu ve onunla asla didişmememiz gerektiğini hatırlattı bizlere . Kız arkadaşımın bir G.Antep maçından 5 dakika önce '' Bugün kim için dua ediyoruz , sakın Tabata deme , Tabata'dan birşey olmaz isminde bile hayır yok '' lafından sonra araba radyosuna bakarak Tabata'dan zorla özür dilemesini bilen arkadaşlarım da gayet inanırlarki bu oyun yaşıyor . Nefes alıyor , bizi izliyor ve onunla uğraşanları affetmiyor . Kabul etmeye , kendini bilmeye prim tanıyor . Zorlamanın gerekliliğine inanmıyor ve bize bunu anlatıyor . Unutmuştuk evet kabul ama sizlere şimdi sunacağım diyaloglardan sonra hak vereceksiniz sizlerde ve tüyleriniz diken diken de olabilir belki de nefesiniz kesilebilir . Benden söylemesi .

Herşey geçen sene bu oyunun en önemli (!) kahramanlarından biri olan Tuna Üzümcü ile başladı . O zamanlar G.Birliği'nin değişmez savunma elemanı olan bu kardeşimiz kolay bir maç öncesinde Gökhan Tavukçu kod adlı CHICKENER tarafından forma verilmek suretiyle alındı . Yapacağı tek şey gol yemeyecek olan bu futbolcumuzun hafta sonunda karşısında -1 ibaresini gördüğümüzde Gökhan Tavukçu kahroluyordu . Bizler ise kendisi ile dalga geçiyorduk .

Haftalar haftaları kovaladı , bendeniz (Tunç Bozacılar) hali hazırda G.Birliği'nin gol yemeyeceğini düşündüğüm bir maç öncesi ismi ismime , boyu boyuma benzeyen bu futbolcu arkadaşımızı kadromda düşündüm . Daha evel Tuna'dan ağzı yanmış Hayrettin 'i üfleyerek seçen Gökhan Tavukçu arkadaşımız ile görüştüm . Kendisine bu oyuncuyu alacağımı anlattııktan sonra Gökhan bunun yanlış olduğunu kendisinin -1 ile ödüllendirildiğini , aynı belanın benim de başıma gelebileceğini belirtti . Elbetteki fazla umursamadım , -1 alacak değildim ya !!!

Sonucu tahmin etmeniz zor değil : -1 ... Uğursuz futbolcular listesine eklenen bir isim daha . Gökhan Tavukçu'dadır sıra gülme babında ve söz dinlemez Tunç'tadır sıra pişmanlık hesabına . Muhabbet baldan tatlıdır , gülünür , geçilir ve bu seneye gelinir ...

Tarih geçen hafta Cumartesi günü tekerrürden ibaret olduğunu anımsatır ve arkadaşlar sıkı durun aşağıdaki diyalog aynen yaşanmıştır ...

- Tunç Bozacılar : Abi kimi aldın G.Saray'dan ?
- Gökhan Tavukçu : Kimin oynayacağını bilemedim Meira'yı aldım bende .
- Tunç Bozacılar : Gökhan ; yapma ne diyorsun ? Biliyorsun ben aldım bir defa . G.Saray dört yedi nalet herif yüzünden Tuna Üzümcü'den sonra ilk defa -1 aldım bir futbolcudan ...
- Gökhan Tavukçu : Abi ne yapalım , aldım artık kısmet ...
- Tunç Bozacılar : -1 alacaksın Gökhan biliyorsun değil mi ?
- Gökhan Tavukçu : Saçmalama be abi , -1 alması için dört gol yemesi lazım yine ... Hacettepe'den Sami Yen'de o kadar yiyecek halimiz yok . Belki atar bile , kimbilir !
- Tunç Bozacılar : Abi oyunla didişmeyeceksin , sen demiştin bunu bana , şimdi benim yaptığımı yapıyorsun , sanırım çok gülüceğiz :))
- Gökhan Tavukçu : Evet abi :)))

Bir defans oyuncusunun -1 alması için ne gerekiyor diye sorsam hemen aklınıza geleceğini sanmam matematik sever arkadaşlarım . Lakin bir gol yiyip , ardından sarı kart görüp de üstüne ilk yarı sonunda çıkarsa -1 şartlarını oluşturur , böylece olmayacak denen olur ve Tunç Bozacılar ile Gökhan Tavukçu bu duruma Pazar günü canlı şahit olarak çok şaşırır . Şaşırmak ile birlikte gülerler , gülme ile birlikte anlarlar bu oyunun bir canı var . Dikkat !!! Gökhan'ın ilk yarı sonunda birinin çıkacağını anlayıp bunun da o malum kişi olduğunu söylemesi ile olay tamamlanır ve uğursuz kişiler listesi kabardıkça kabarır . Veysel ile Tuna üstüne Fernando Meira kaymak gibi gelir üçü de bir artı etmez . Eder de bize etmezler .

Filmimizin sonuna gelirken Eksi Bir (-1) Yapımın sunduğu Tuna Üzümcü ile Fernando Meira'nın başrolü paylaştığı Gökhan Tavukçu & Tunç Bozacılar ortak yapımı bir futbol hikayesi seyrettiniz . Belki çok da güzel sonlanmadı ama bizler çok eğlendik umarım sizler de biraz olsun gülümsemişsinizdir .

İsteyen bu didişme hadisesini deneyebilir ve bizlerle paylaşabilir . Bekleriz .

not : Bundan sonra benim gözümde Meira : Anca Hümeyra'dır ...

2 Aralık 2008 Salı

13.Haftanın Sonuçları

K.Bülent Şener'in çifte mutluluk yaşadığı kısır haftada 65 puan haftanın birincisi için yeterli bir sayı oldu . Tüm arkadaşlarımızın tercih ettiği futbolcuların istatistik yapmayı bırakın bir yana sahada top sektirdiği (!) haftada ikinci sırayı oyunumuzun birincisi taze asker Engin Gürses 64 puanla , üçüncülük kürsüsü ise 60 puanla Mahmut Aras'ın oldu .

BFFK ligimiz çıkan arkadaşlarımız sayesinde gerçek yeri olan 4.lüğe kadar yükselirken genel sıralamada rekabet tavana vurdu , herkes ödülleri ben kapacağım demeye başladı . Herşeyden önemlisi de artık bu sene oyunumuza yeni başlayan arkadaşlarımız bu işi kaptı .

Haftaya görüşmek üzere , iyi şanslar .

Genel Sıralama
1. 12 Angry Men (Engin Gürses) :977 puan
2. Ters Manyel (Tunç Bozacılar) 949 puan
3. yerebatan (Oğuzhan Aksu) :914 puan
4. CHİCKENER (Gökhan Tavukçu) :909 puan
5. FREEZONE34 (Eray Tayyar) : 905 puan
6. owenson (Emre Ocakoğlu) : 900 puan
7. braunschweig (K.Bülent Şener) : 889 puan
8. zia2006 (Mahmut Aras) : 875 puan
9. isyankar (Birol Sezgin) :808 puan
10. fenerbahçemspor (Barış Akdemir) :801 puan (+47)
11. Seckin United (Seçkin Köksal) : 796 puan
12. NewYork TurkiyemSpor (Onur İhtiyar) : 762 puan (+47)
13. cimma (Tolga Güven) : 737 puan

13.Haftanın Sıralaması
1. Braunschweig ( Kadir Bülent Şener ) : 65
2. 12 Angry Men (Engin Gürses) : 64
3. Zia 2006 ( Mahmut Aras ) : 60
4. İsyankar (Birol Sezgin) : 60
5. Owenson ( Emre Ocakoğlu ) : 59
6. Fenerbahçemspor (Barış Akdemir) : 59
7. NewYork Türkiyemspor ( Onur İhtiyar ) : 57
8. Yerebatan (Oguzhan Aksu ) : 55
9. Freezone34 (Eray Tayyar) : 55
10. Ters Manyel ( Tunç Bozacılar ) : 53
11. CHİCKENER (Gokhan Tavukcu) : 50
12. Seçkin United ( Seçkin Köksal ) : 46
13. Cimma ( Tolga Güven ) : 26

GÜM GÜM GÜM BFFK


En İyi Ligler

1 KKTC Airport Lig : 909.00

2 balkes teksas : 877.60

3 PAŞA UNİTED : 872.85

4 BFFK : 863.23

5 KTHY Süper Lig : 855.87

not : 636 lig arasında hem de ...

1 Aralık 2008 Pazartesi

13 Finale


17 Kişi yola çıkmıştık. 4 arkadaşımızın maalesef ön elemelerde lastiği patladı. 13 'te karar kıldık. Ne yapalım bu sene de Şampiyonlar Ligi Levski Sofia , B36 , FC Vaduz ve FK Mlada Boleslav 'dan yoksun kalıversin :)

Not : Hediye belirtmeyen arkadaşlar cuma gününe kadar hediyelerini yazdırsın. Cuma günü hediye dağılımının son ve kesin şekli sitede yayınlanacaktır.

FF Taktikleri # 3 : Emre Ocakoğlu


Bu taktik istişare esasına dayanır. Cuma günü maç saatine 2 saat kala , kadrosunu yapmış olan en az 4 kişi telefonla aranır. Çok güvendikleri , patlama yapmasını bekledikleri sürprizler , plaseler , bankolar vb. öğrenilip bu bilgiler harmanlanarak bir takım oluşturulur. Sence x alınır mı ??? şeklinde soru kalıpları eşliğinde kendi eklentileri de son olarak takıma monte edilir. Bu taktikte sakat ve cezalı oyuncular hakkında da otomatik kontrol yapılmış olur.

Takım Çalışması ve Ortak Akıl kavramları , bugünün rekabetçi iş dünyasında giderek yükselen eğilimlerin başında gelmektedir :) Emre 'nin şahsında ise başkalarının fikirlerinden istifade etmek bir aslan burcunun nefis terbiyesi için oldukça olumlu bir ilk adımdır. Zira çokça söylenen bir darb-ı meseldir : Dahi ve bilge insanlar kolaylıkla bulunabilir ama önemli olan istişareye açık insan bulabilmektir...