22 Eylül 2008 Pazartesi

4.Haftanın Panaroması


Rekorların alt-üst olduğu , BFFK liginin tavan yaptığı bir haftayı geride bırakırken dört haftalık periyotta inişleriyle çıkışlarıyla , isabetli tercihlerle , yanlış oyuncu seçimleriyle heyecan sürüp gidiyor.Hafta sonlarımızın eğlencesi futbolun en gelişmiş haz duygusu Fantezi Futbol yine bizi meraklandırmaktan geri kalmadı. Seçtiği oyuncunun oynayıp oynamadığını geceleyin internet sitelerinden araştıranlar , cep telefonuna gelen ilk yarı sonuçlarına göre golün kimin attığını tahmin eden ya da gol yemediğine sevinenlerle Kaptan tercihlerinin tam isabet olduğunu anlayanların gurur dolu söylemlerine maruz kalmak iyiden iyiye kanımıza işlemiş bu oyuna karşı kayıtsız kalamamanın göstergesi oldu. Bu haftaya dair ayrıntılara göz atarsak söylenecek oldukça şey olduğuna şahit olacaksınız. Zira onyedi yarışmacının yarısından fazlası 80 puanın üstüne çıkarak oyuna verdikleri ehemmiyeti belli ettiler. Ehh bu da bizleri rekabet adına umut verici olarak sevindiriyor.Lafı dolandırmadan bu haftaki fiyakalı kelimelerimizi sarfedelim.

Oyunun
ilk haftasından beri zirvede yer alan Tunç Bozacılar adlı arkadaşımız geçen hafta içi hummalı çalışmasının karşılığını fazlasıyla aldı diyerek başlayalım. Mehmet Çakır isimli güzide futbolcuyu geçen hafta attığı penaltıdan dolayı bilinçaltının bir kenarına atan , daha sonra bu hafta için kendisini alıp bir de ona Kaptanlık payesi vererek şu ana kadar bir oyuncudan alınacak en yüksek puan olan 30 puanı cebine koymuş olan arkadaşımız fair play puanı ile birlikte defansından gelen 23 puan ve Alex , M.Yıldız , Yusuf ve Kewell tercihleriyle de sezonun en yüksek puanını kapmayı başardı. Tam tamına 101 puan. Bu 101 puan aynı zamanda Türkiye Genel Sıralamasında bu hafta 68.sırada yer almasını ve Genel Sıralamada da 15.sıraya kadar yükselerek kendisinin bile şaşırmasına yol açtı. Arkadaşımızı kutluyoruz ve nice 101 ler diliyoruz.

Bu
hafta zirvede yer almanın koşulu olan Alex ve Mehmet Çakır tercihlerinin yanına Guiza , R.Carlos ve Yusuf'u ekleyen bu senenin süpriz yarışmacısı Kadir Bülent Şener emin adımlarla zirve yolunda ilerliyor. Geçen seneki umulmadık kötü performansına karşılık bu sene oldukça başarılı olan arkadaşımız bu haftasonundaki tercihleriyle Türkiye Genel Sıralamasında 92.sırada yer alarak ligimizin bayrağını en tepelere dikti. Fair play puanı ve yedeklerden aldığı puanlarla bu hafta ikincilik kürsüsüne hakederek oturdu. Genel sıralamada da üçüncülük yarışına dahil olan ve yarışmamıza Almanya'dan katılarak başarısını daha bir anlamlandıran arkadaşımıza Türkiye'den kucak dolusu selamlar ve sevgiler.

İbrahim
Kaş denilince akla ilk gelen Beşiktaş veya Getafe değilse bunda Mahmut Aras adlı arkadaşımızın payı vardır diye düşünmekteyim. Geçen sene son hafta küçük bir Engin Gürses katkısıyla bizleri gururlandıran arkadaşımız bu sene ben burdayım ona göre anlamında haftanın üçüncülüğünü yeni yarışmacımız Eray Tayyar ile paylaşmakta. Her ikisi de bir forvet oyuncusunu Kaptan yaparak (Baros & Gökhan Ünal) ve Alex ortak tercihleriyle ön plana çıktılar. Mahmut Aras farklı olarak Musa Aydın ile defans ve kalecisinden 31 puan alarak bu alanda yeni bir rekor kırarak kendini gösterirken , Eray Ağabeyimiz de M.Çakır ile 28 puanlık savunma bloğuyla oyuna yeni yeni ısındığının emarelerini bizlere gösteriyor. Gerçi her hafta rüya takımını kurdum Tunç diyerek beni güldürmeyi başarsa da , teke tek yarışmasında 3' haftada 3 mağlubiyet alsa da ısrarla rekabet duygusunu tavan yapmaktan geri kalmaması ile oyuna renk katmakta. Eray Ağabeyimizin rüyalarının gerçek olmasını , Mahmut Aras arkadaşımızın da geçen seneyi unutup bu seneki parlak başarısına devam etmesini diliyoruz.

Yarışma
ismi ile birebir benzerlik taşıması ile ileride arabesk fantezi kıvamında albüm çıkaracağına inandığımız Birol Sezgin ; Pazar gecesinin belli saatlerine kadar haftanın birincisi olduğunu iddia ederek bizlere gözdağı vermekteydi. Hatta yakın arkadaşı Engin Gürses bu hafta kesin ilk 100'e bile girer cümlesiyle ne güzel bir öngörü sahibi olduğunu kanıtlıyordu. Taa ki benimle yaptığı telefon görüşmesine kadar ve de haftanın sonuçlarının açıklandığı Pazartesi öğlene kadardı bu güzel hayaller. Zira yarışmacılarımızın azıcık abartacağına ihtimal vermemişti. Sonuçlar açıklandı ve haftanın beşincisi olarak ilerleyen zamanlar için güçlü bir rakip olduğunu kanıtladı.Musa Aydın , Mehmet Çakır , Alex ve Baros ile puanına puan katan arkadaşımız
Genel Sıralamada 9.sırada kendine yer buldu. Ancak 6.ile arasında sadece 10 puan olduğunu hatırlatalım , kendisine bu haftaki performansının tesadüf olmadığını göstermesini bekleyelim.

Geçen
hafta aldığı 88 puanla rekor kıran ancak bu hafta aldığı 87 puanla ancak 6.sırada kendine yer bulabilen geçen senenin ve son iki haftanın birincisi Engin Gürses adlı arkadaşımız genç yetenek Volkan Babacan'a güvenip , defansıyla birlikte 31 puan çıkaracak kadar isabetli tercihleriyle tanınıyor . Ancak ortasaha ve forvet seçimlerinde karavana atan arkadaşımız yine de Türkiye Genelinde 104.sırada yer alarak bizleri gururlandırdı. Müthiş öngörülerinden yukarıda belirttiklerime ilaveten Hacettepe'nin Ankaraspor'u yeneceğini söyleyip bizleri gülümseten arkadaşımız için söylenecek fazla söze gerek yok. Genel sıralamdaki ikinciliği herşeyi tanımlamakta.

80'li
puanların ilk başlarında sıralanan Oğuzhan Aksu , Emre İpal , Emre Ocakoğlu ve Gökhan Tavukçu arasında bu sene ilk kez katıldığı halde hemen sivrilen Oğuzhan Aksu ; haftanın popüler oyuncuları dışında Bobo tercihiyle Gökhan Tavukçu ile birlikte fark yarattı. Emre Ocakoğlu'nun Engin Gürses katkılı esami listesi Cuma günlerimize renk katarken Emre İpal'in takımına gözatan biri yeşil-beyaz renklerin ne kadar bol olduğunu görecektir. Zira kendisi çevreci olduğu kadar Bursaspor ve Konyaspor savunmasına gönül vermiştir. Bu sene kendisinden oldukça ümitli olduğumu belirtir , her hafta boş geçmemesini dilerim. Gökhan Tavukçu'nun geçen seneki üstün performansını ilerleyen haftalarda göreceğimizi umut eder 5.lik yarışında bu arkadaşlarımıza başarılar dileriz.

İlk
haftadan sonra aramıza katılarak bu yarışta ben de varım diyen Barış Akdemir'in msn konuşmalarındaki oyuna karşı hevesini takdirle karşılayıp rekabeti kızıştırmak istemesi bizleri sevindirirken geçen sezonun üçüncüsü ve 2.haftanın Genel Sıralamadaki lideri Seçkin Köksal'ı ise kurtaran Mehmet Çakır oldu. Nedenini bilmediğimiz bir puan kaybı silsilesine yakananan ve bu gidişe bir dur demesini beklediğimiz arkadaşımızdan her zamanki gibi süpriz oyuncu çıkarmanın ilmini yazmasını bekliyoruz. Onbir ile onikinci sırayı paylaşan bu yarışmacılarımız üst sıralar ile takip mesafesini korumaktalar. Aslında herşey o haftanın popüler oyuncusunu Kaptan yapmalarıyla çözülecek diye düşünüyorum.

Oyunumuzun
son beş sırasını paylaşan Onur İhtiyar , Sencer Zora , Halit Başbuğ , Tolga Güven ve Utkan C.' nin de bir an önce toparlanmalarını ve aralarında futbolu ve bu oyunu çok sevdiklerine inandıklarım da olduğunu bildiğim arkadaşların varolduğunu tahmin ediyorum. Sencer Zora'nın zora gelmek istemediğini düşünmek bile istemezken kadrosunu kurmadan Tolga Güven'i geçmesini tebessümle karşıladığımı belirtirim. Halit Başbuğ'un Umre'den sonra Almanya'ya giderek fuara katıldığını bu yüzden de kadrosuyla pek haşır neşir olmadığını duyum aldım. Geçen seneki azılı rakibim olan bu arkadaşımı bir an önce vatanımıza davet eder geçen seneki güzel performansını sürdürmesini dilerim. Aynı şeyler Onur İhtiyar için de geçerlidir. Biraz daha gayret. Bakınız sevgili Tolga Güven memleketinin puanını çabalayarak ve de hakederek nasıl da hanesine yazdırdı. Helal olsun Malatya 44. Son sırada da olsan bu gönülde birincisin. İstesen olmaz!

Geldik
bu haftaki 'En'lerimize. Bakalım kimler dereceye girmiş , kimler bizleri gülümsetmiş.

'En'
isabetli :
Tunç Bozacılar (Mehmet Çakır'ı kaptan yapması)
'En' 'En' isabetli : Tolga Güven (Memleketinin puanını alması-44)
'En' savunma bakanları : Engin Gürses ve Mahmut Aras (Defans ile kaleciden 31 puan alarak rekor kırmaları)
'En' yanılan : Birol Sezgin (Birinci olduğunu düşünürken beşinci olması)
'En' hayal kırıklıkları : Seçkin Köksal ve Sencer Zora
'En' fair 'En' play : Tunç Bozacılar , Eray Tayyar , Engin Gürses , K.Bülent Şener , Emre İpal
'En' ters köşe : Iglesias'ı alan tüm yarışmacılarımız
'En' yeşilaycı : Emre İpal (Konya ve Bursalı oyuncu tercihleri)
'En' rüya : Eray Tayyar'ın her haftaki takımı
'En' çakallar : Emre İpal'in Ivankov'u , Tunç Bozacılar'ın M.Çakır'ı Kaptan yapma tercihleri
'En' sıradan : Alex'i kaptan yapan tüm yarışmacılar
'En' tembel : Sencer Zora (Haftalardır takım kurmaması)
'En' cesaretli : Engin Gürses (Genç kaleci Volkan Babacan'ı takımına alması)
'En' 100 nokia : İlk yüz içinde Tunç Bozacılar : 15.sıra - K.Bülent Şener : 92.sıra

Haftaya görüşmek üzere , sağlıcakla kalın ...

6 yorum:

Engin Gürses dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Engin Gürses dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Engin Gürses dedi ki...

TUNÇ WROTE : "Arkadaşımızı kutluyoruz ve nice 101 ler diliyoruz."

Kendi kendiyle arkadaş olan , kendi kendiyle barışık bir insansın , Tebrikler ...

Engin Gürses dedi ki...

Bu arada biz Emreyle kadro hakkında istişare yapıyoruz. Yoksa esami listesi değil

Tunç Bozacılar dedi ki...

Teşekkürler .. Sen de şeker kız kendi gibisin :))

Tunç Bozacılar dedi ki...

O anlamda söylemiştim zaten de ayrıntı vermedim , anlarsın sanmıştım .. ESAMİ ..