12 Şubat 2009 Perşembe

20.Hafta Analizi - Cumartesi



İlk yarı analizlerinden aldığım güzel tepkiler neticesinde haftalık analizlerde bulunmak fikri çoktandır aklımdaydı . Bu haftadan itibaren sakat ve cezalıları da belirtmekten çekinmeden kimin kazanacağına dair fikirlerim ve oyuncu tercihleri konuunda bazı düşünce paylaşımlarımız olacaktır . Klüp takımlarımızın resmi internet siteleri , bazı güvendiğimiz spor siteleri ve takip eden arkadaşlarımızın bilgisine dayanılarak hazırlanan bu analizler için şimdiden herkese bol isabetli tercihler diliyorum . Ama unutmadan ekliyorum : Burada belirttiğim hiçbir futbolcudan sorumlu değilim . Örneğin sakat yazılan bir oyuncunun maç öncesi yapılan iğne ile sahaya çıkıp yaptığı hat-trickten benim tasarrufum olamaz . Benimkisi naçizane bir amme hizmeti , fazlasını beklemeyiniz . Saygılar ...

Ankaragücü - Gaziantep

Nurullah Sağlam ile kimyası uyuşan ve bu sene kendinden söz ettirmeyi başaran G.Antep ; Saraçoğlu’ ndaki cesur oyunu ile bu sene ligi ilk 8 içerisinde tamamlayacağını bizlere gösterdi . Özelikle yabancı transferindeki isabetli tercihler ile istikrar yakalayan takım defansa Bekir İrtegün yanına tecrübeli isim Julio Cesar ‘ı da getirerek bu devrede çok can yakacağa benzer . Geçen hafta sakat sakat oynamasına rağmen golünü atan Tabata yine en büyük koz olarak sahada yerini alacaktır . Rakip A.Gücü ise Hakan Kutlu 'nun gidip gelmesinden sonra toparlanmış görünmüyor . Kötü oynayan Trabzonspor karşısında iyi oynarmış gibi görünen fakat 29 Ekim 'den beri kazanmayı unutan başkent temsilcisi bir süpriz yaratmaya çalışacaktır . En son aynı tarihte Sivas 'a yenilen G.Antep galibiyete yakın ancak Ceyhun , Jaba , Semevi , De Nigris ve Murat Duruer 'den biri maçı çevirebilir . Sonuçta bu adamlar alıp götürecekler elbet bir maçı . Ben derim ki ey fantezi futbolseverler ; alın kardeşim 1-2 oyuncu , G.Antep yenemese bile en azından gol veya goller atacaktır .

A.Gücü : Eksik yok , İlkem cezalı .
G.Antep : Mehmet Çoğum sakat .

Eskişehir - Gençlerbirliği

Beşiktaş tarihinin en önemli iki kaptanının teknik direktör olarak karşılaşacağı mücadelede istikrar yoksunu takımları görmekteyiz . Batuhan Karadeniz ’in büyük futbolcu olacağım ısrarı ile sürüklediği Eskişehir kendi saha ve seyirci avantajını kullanmak isteyecektir . İki haftada 4 gol ve asistleri paylaşan bu genç yetenek ile Youla takımın en büyük kozu . G.Birliğinde ise Mustafa Pektemek oynarsa (bu hafta Ümit Milli Takımda yer aldı) Eskişehir ‘den alınacak oyuncu sayısının yetersiz olmasından dolayı yedeklere düşünülebilir . Bunun yanında Soner Ayoğdu , Burhan Eşer , Kahe ve Djite her an istatistik yapabilecek kalitedeki diğer oyunculardır . Deplasman takımı hüvviyetine sahip olsa da bana göre kazanmaya yakın taraf ev sahibi ekip .

Eskişehir : Engin Baytar cezalı . Vucko , Serkan , Lovrek , Bülent Kocabey , Batuhan maç günü belli olacak .
Gençlerbirliği : Traore , Yasir , Erkan sakat .

Antalya - Galatasaray

Gereksiz hakem polemiği yaratarak camiayı sevimsizleştiren G.Saray takımı deplasmanda Akdeniz ‘in Mehmet Özdilek ile çıkışa geçen incisi ile karşılaşmaktadır . Djihoua ‘nın yokluğunda daha rahat geçeceğini düşündüğüm maçın mutlak favorisi bence G.Saray . Lincoln hariç alın en fazla 4 tane futbolcu beyler derim . Gerçi Mehmet Özdilek der ki ; ''Orhan Ak hazır değil. Mustafa Özkan takımla birlikte çalışmalara başladı ama hafta sonuna hazır olacağını sanmıyorum. Volkan Altın'ın biraz problemi var. Sergey Pacome sarı kart cezalısı olduğundan oynamayacak. Ancak moralimiz iyi. Arzumuz, isteğimiz iyi. Hafta sonu keyifli bir maç seyrettirmek istiyoruz. Tek düşüncemiz galibiyet.'' Ancak Türk futbolunun bitmek bilmeyen hastalığı olan hakemlerin desteği olmadan (!) kazanacağını düşünüyorum G.Saray 'ın .

Antalya : Orhan , Volkan , Mustafa , Uğur Kavuk sakat . Sergey Pacome cezalı .
Galatasaray : Aydın , Kewell , Serkan , Hasan , Uğur sakat . Lincoln , Emre Aşık cezalı .

Fenerbahçe - Hacettepe

Arogones için hazırlanan beyaz mendilleri düşündükçe tahmin seçeneklerim azalsa da maç Saraçoğlu’ nda , rakip ligin en az gol atan takımı , cezalı oyuncuları ve galibiyet hasreti ile kaç maçtır savaşıyorlar . F.Bahçe kazanır aynı G.Saray gibi . Guiza ve Gökhan Gönül ‘ü almayın ama sakın derim ben . Ters bir sonucu hem buradaki Fenerbahçeli arkadaşlarım için hem de maça gidenler için aklıma dahi getirmek istemiyorum .

Fenerbahçe : Guiza ve Gökhan cezalı . Edu ve Josico sakat .
Hacettepe : Tolga cezalı . İbrahim ve Recep 'in durumları belirsiz .

Hiç yorum yok: