27 Şubat 2009 Cuma

Reklamlar ...






Fantezi Futbol sevdalıları için haftanın maçları , analizleri , sakat ve cezalı oyuncular ile alınabilecek oyuncular ... Hepsi burada , bu sitede ... Ters Manyel fantezinin kralı :)

23 Şubat 2009 Pazartesi

21.Haftanın Sonuçları


Tarih : 20 Şubat Cuma 2009
Saat : 18.59 civarı

- 12 Angry Men : Koçero son dakikalar , yaptım kadromu ama sakat veya cezalı olanları bilmiyorum .
- Ters Manyel : Söyle kadronu koçero hemen bakalım .
- 12 Angry Men : Sedat , Baros …
- Ters Manyel : Abi Sedat cezalı , Baros sakat . Yerlerine kimi alalım ?
- 12 Angry Men : Sedat yerine Bilica , Baros yerine Mehmet Yıldız .
- Ters Manyel : Tamam koçero .
- 12 Angry Men : Sindi içime bu kadro be . İş yapar kesin .
- Ters Manyel : Koçero Gökhan Tavukçu geçti seni artık bir şeyler yapman lazım .
- 12 Angry Men : Bu hafta benim haftam olacak …

Yukarıdaki diyalog aynen yaşanmış olup 83 puan ile haftanın birincisi ; askerden oyunumuza katılan Engin Gürses olmuştur . Tam tamına 10 hafta sonra zirveye çıkan arkadaşımız geçen hafta Gökhan Tavukçu ‘ya verdiği emaneti geri alarak tekrar ikinciliğe yükselmiştir . Kadrosunda özellikle defans oyuncularından tam isabet sağlayan Engin Gürses , kaptan Lincoln tercihi ve yedeklerden topladığı 13 puan ile dikkat çekmektedir . Rekabeti tekrar harlandırarak ilk 3 içerisinde dolanan arkadaşımıza vatani görevinde başarılar , fantezi futbolda ise bol isabetli tercihler dileriz . Bu arada kendisi ile görüşüp tanışmak isteyenler ya da elini sıkıp , artislik yapmak isteyenler için bu Cuma günü gece yarısı 2 haftalığına İstanbul 'da olacağını bildirir , şimdiden bizlere Allah sabır versin dilerim .

Dört - beş haftadır düşüşte olan Emre Ocakoğlu bu hafta eski sistemi ile kadro kurup tekrar başarılı günlerine dönüş yaptı . Arkadaşımız eskiden yaptığı gibi oyunun son gününde birinci ve ikinci yarışmacılarımızı cep telefonundan arayarak kendilerine bazı sorular sordu . ''Yattara mı Gökhan Ünal mı , Lincoln Mü Baros mu abi'' gibi kopyacı zihniyetle hazırlanan sorular güzel cevaplanmış olacak ki bu arkadaşımız 77 puanı bir arada görerek haftanın ikincilik kürsüsünde yerini aldı . Kendisine bundan sonraki haftalar için bol isabetli sorular ve şanslı cevaplar diliyoruz .

İkinci devrenin genel sıralamadaki liderinden sonra en başarılı yarışmacısı olan Gökhan Tavukçu ilk üç sıradaki yerini korumayı başarmış olsa da geçen hafta ele geçirdiği ikincilik şansını bu hafta tekrar gerçek sahibine kaptırmıştır . Bu hafta yine güzel tercihler ile üçüncü sırayı alan arkadaşımız 73 puan alarak , geçen sene Seçkin Köksal bu sene ise Engin Gürses ile kapışacağını herkese ezberletmiştir . Tuttuğu takımın yaşadığı kaosun kendisini etkilememesi dileğiyle arkadaşımıza bol şanslar dileriz .

Bu haftaki haftanın sıralamasını yazan , yöneten ve oynayan Barış Akdemir 'e teşekkürler demekten dilimizde tüy bitti diyerek , acemiliğini bu hafta tamamlayan yedek subay Engin Gürses misali sevgili Barış arkadaşımızın da artık ustalık zamanının geldiğini düşünyoruz ve kendisinden artık bir yazı beklediğimizi belirtiyoruz . Barış sıralama yapmakla olmaz arkadaşım kendine gel :)

Hadi bakalım haftaya zevkli bir haftasonu geçirmeniz dileğiyle tüm yarışmacılarımıza en isabetli tercihler ...

Tunç Bozacılar (Ters Manyel)

21.Haftanın Sıralaması
1 12 Angry Men (Engin Gürses) 83
2 Owenson (Emre Ocakoğlu) 77
3 Chickener (Gökhan Tavukçu) 73
4 İsyankar (Birol Sezgin) 64
5 NewYorkTürkiyespor (Onur İhtiyar) 64
6 Ters Manyel (Tunç Bozacılar) 62
7 Fenerbahçemspor (Barış Akdemir) 60
8 Braunschweig (Kadir Bülent Şener) 58
9 Yerebatan (Oğuzhan Aksu) 52
10 Seçkin United (Seçkin Köksal) 49
11 Cimma (Tolga Güven) 49
12 Freezone34 (Eray Tayyar) 48
13 Zia 2006 (Mahmut Aras) 48

Genel Sıralama
1 Ters Manyel (Tunç Bozacılar) 1609

2 12 Angry Men (Engin Gürses)1531
3 CHICKENER(Gökhan Tavukçu) 1526
4 owenson (Emre OCAKOĞLU) 1437
5 yerebatan (Oğuzhan Aksu) 1435
6 braunschweig (kadir bülent şener) 1424
7 FREEZONE34 (eray tayyar) 1422
8 zia2006 (Mahmut Aras) 1414
9 fenerbahçemspor (barış akdemir) 1370 (+47)
10 isyankar (birol sezgin) 1353
11 Seckin United (Seçkin Köksal) 1352
12 NewYork Turkiyemspor (Onur Ihtiyar) 1307 (+47)
13 Cimma (tolga güven) 1199

Barış Akdemir (fenerbahçemspor)

20 Şubat 2009 Cuma

Ters Manyel


Futbolseverlere müjde ...

Ne kadar klişe oldu üstteki cümle farkındayım . Ancak etkili giriş yapabilme yeteneğim köreldi . Eskiden vay anasını sayın seyircilerle başlayan okuru şaşırtan başlıklarımdan sonra bunu yavan olarak değerlendirip asıl söylemek istediğim şeye geçiyorum .

Biliyorsunuz geçen sene http://www.bffk.blogspot.com/ , bu senede http://www.bffk2.blogspot.com/ sitesinde sizlere fantezi futbol ile alakalı hizmet vermekteyiz. Bu sitelerin isim babası ve aynı zamanda siteleri kuran kişi olarak gönlümüzde ayrı yeri olan sevgili asteğmen arkadaşımız Engin Gürses 'e (kısaca koçero) bu hizmetlerinden dolayı teşekkürü bir borç bilerek kardeş sitemizi de huzurlarınızda vatana millete hayırlı olsun diyerek açıyoruz . Açmak kelimesinin göreceli olmasından yararlanarak 10 Şubat 'tan itibaren bir fiil hizmette olduğunu belirtir ancak bir türlü bu siteden sizlere haberdar edememiş olduğumu hatırlatırım . Kısmet bugüneymiş . Sadece fantezi futbol ile kısıtlı kalmayıp hayatın paylaşılması arzulanan bu sitede futboldan sinemaya , forma sevgisinden tribünlere , Ardahan'dan Kars 'a , uzakdoğudan yakınbatıya herşyi bulabileceksiniz . Dün izlediğim Bünyamin Bi Ton filminde de dedikleri gibi zaman önemlidir ve kimimiz yazar , kimimiz muhasebeci , kimimiz yaratıcı , kimimiz ise yıldırım çarpmış insanlarız . Ziyaretlerinizi ve yorumlarınızı beklemekle birlikte uzattım farkındayım , beni tanıyanlar bilirler uzatanı sevmem . Bu yüzden kısa kesiyorum ve sadece Aydın Havası olsun diyorum son söz olarak ...

Huzurlarınızda http://www.tersmanyel.blogspot.com/ .... şak şak şak şak şak şak (alkışlar) ...

Almanyada Yabancı , Türkiye'de Almancı ...


Lig Tv ödüller bölümünde bulunan bir yazı dikkatimi çekti , sizinle paylaşayım istedim arkadaşlar :

'' Dağıtılacak olan tüm ödüller Türkiye sınırları içinde geçerli olup , yurtdışından oyuna katılan katılımcılarımızın kazanacakları ödüller , Türkiye'de belirtecekleri bir adrese teslim edilecektir ''

Lig Tv 'yi şiddetle kınıyorum hediye alma özgürlüğümü elimden aldığı için ...

18 Şubat 2009 Çarşamba

Haftanın Birincisi Konuşuyor ...

Herkese merhabalar ... Yavru Kartal Tunç 'çuğum ; yazıların ve övgün için teşekkürler . Aşağıda yazdığın gibi benim de hesaplarımda eksiklik vardı meğerse Alex'in asistini saymamışlar ... Bu hafta sonundan sonra yoğunluğum bitecek ve yazılarımla tekrar geri döneceğim inşallah ...

Birkaç şey hatırlatmak istiyorum . Engin Gürses 'e söylemiştim ama sanırım sana iletmedi ya da sayfamıza yazmayı unuttu ! Birincisi şu haftanın birincisi şarkısında Edip Akbayram 'dan ''Bekle bizi İSTANBUL'' şarkısını sayfaya koymanı rica ediyorum . İkincisi ise ben ödül olarak - BFFK oyunumuzda yarışan hangi yarışmacımız olursa olsun , hangi sene olursa olsun ve hangi sırada olursa olsun (yani ödül alma pozisyonunda olsun ya da olmasın) - o arkadaşımız eğer ki benim oturduğum şehire ya da yakınlarına gelebilirse ödül olarak daha doğrusu ligimizin hediyesi olarak kendisini Wolfsburg 'un ya da Hannover96 'ın Bundesliga 'daki herhangi bir maçına götürmeyi vaat ediyorum . Kim bilir belki buralara birinin yolu düşer . Neden Wolfsburg ya da Hannover dedim çünkü Wolfsburg bana 15 dakika uzaklıkta ve Hannover de yarım saat mesafede . Gönül isterdiki Bayern Munich 'in maçına götüreyim ama bana çok uzak (Misal İstanbul - Antalya) ...

Herkese bol bol selamlar , bu hafta da iddialı kadrom var haberiniz olsun ;))) Hedef ilk üç ...

Kadir Bülent Şener

17 Şubat 2009 Salı

Asist ...


Alex topun başında . Solunda dünyaca ünlü R.Carlos . Sağında Deivid . Topa dokunur gibi yapıyor hareketlenen R.Carlos koşarak topa gelirken ayağının altından arkasında kalan Deivid 'e bırakıyor . Bozuka gibi bir şut ve top ağlarda . Bana sorarsanız bal gibi asist . Diğerlerine ve lig tv 'ye göre değil . Bu benim ve K.Bülent Şener 'in 104 puan alıp rekor kıramamasına maloluyor . Kısmet ... Yapacak bir şey yok . Tek yapmak gereken sözleşmesini uzatan bu güzel adamı futbolunun sonbaharında seyretmeye devam etmek ...

16 Şubat 2009 Pazartesi

20.Haftanın Sonuçları


Alex ... Alex ... Alex ... 3 Gol & 1 asist ve gol yemeyen bir takımın oyuncusu o . Bu haftanın yıldızı o . F.Bahçe kaptanı ve bizlerden bazılarının da yıldızlı kaptanı o ... Rekorları paramparça ederken ve kendisini seçenlere de 23 puan hediye etti o ... 46 puanlı Gökhan Tavukçu ile Tunç Bozacılar 'dan hiç bahsetmeyeceğim bile . Onlar bu oyunun bu haftaki en ballı isimleri . Ama bunlar dışında biri varki biraz daha şanslı olsa oyunumuzun rekorunu kıracaktı . Sadece 1 puan ile kısmet olmadı . Tuttuğu takımdan puanları götüren arkadaşımız , kardeşimiz ve dostumuz KADİR BÜLENT ŞENER ... 101 Dalmaçyalı hesabı aldığı 101 puanla bu haftanın lideri , birincisi ve en tepedeki oyuncusu oluverdi . Kaptan tercihini Semih yerine Alex 'ten yana kullansa ya da defansta oynayan bir oyuncuyu tercih edebilse Digiturk 'u Almanya 'ya yollamak içten bile değildi . Ama olmadı . Zirveye bu sezon ikinci kez yerleşti ve sekizincilikten altıncılığa sıçrayarak gözünü şimdi de kendisi ile 17 puan fark bulunan dördüncünün yerine dikti . Kendisini canı gönülden kutluyoruz . Bu F.Bahçe sevgisinden bu puanları aldığı için 7-0 kere kendisine selamlarımızı da yolluyoruz .


İkincilik kürsüsünde çok ilginç bir isim karşımıza çıkıyor . Şu an yazarken bile şaşkınım . Bu sene tam 8 kez haftanın birincisi olan , Türkiye Genel Sıralamasında da en tepede bulunan bu adamın ne işi var bu sıralamada . Allah allah dünya ne tuhaf ! Alışmış kudurmuştan betermiş :) Kaptan Alex sayesinde tam 46 puan ve toplamda 99 puan . Onun dışında istikrar . Fazla söze gerek yok , bir daha ikinci olma Tunç Bozacılar kendine gel oğlum !


Üçüncü Gökhan Tavukçu olduysa bunun başlıca sebebi kendine ait yeniliklere izin verip değişmeyen tek şeyin değişim olduğunu anlamasıdır . 8. haftadan tam 12 hafta sonra F.Bahçeli oyunculara kadrosunda yer veren , Mehmet Çakır inadını bu hafta kıran , 4 'lü savunma romantikliğine devam eden arkadaşımız için bunlardan da önemli olan Alex sayesinde üstündeki Engin Gürses 'i 98 puanla 20 hafta sonra geçip ikinci sıraya yükselmesidir . Bir iki hafta öncesine kadar ilk 5 'te yer bulamazken yaptığımız özel görüşmelerde bazı arkadaşlarımızı alaşşşşağı edeceğini söyleyen bu küfürbaz kardeşimiz ; önce Emre Ocakoğlu 'nu , sonra Oğuzhan Aksu 'yu ve en sonunda da Engin Gürses 'i geçen Gökhan Tavukçu için sıranın kime geldiğini tahmin etmek zor değil . Gökhaaaaayntt küfür etme lan benden habersiz bana . Alaşşşaağa olmayacağım !

Genel sıralamamızı belirleyen F.Bahçeli futbolculara rekabeti kızıştırdıkları için buradan teşekkürlerimizi yollar K.Bülent Şener , Eray Tayyar , Barış Akdemir ve Gökhan Tavukçu 'nun bu zıplamalarını önümüzdeki haftalarda da bekleriz .

Haftanın sıralamasını yapan kardeşim Barış Akdemir 'e her hafta olduğu gibi teşekkür ederek ; ben Tunç Bozacılar herkesin gözlerinden öperek önümüzdeki hafta için başarılar ve isabetli tercihler dilerim ...

20. Hafta Sıralaması
1 Braunschweig ( Kadir Bülent Şener ) 101
2 Ters Manyel (Tunç Bozacılar) 99
3 CHİCKENER (Gokhan Tavukcu) 98
4 Fenerbahçemspor (Barış Akdemir) 81
5 Freezone34 (Eray Tayyar) 80
6 Seçkin United (Seçkin Köksal) 77
7 Zia 2006 (Mahmut Aras) 70
8 İsyankar (Birol Sezgin) 69
9 Owenson (Emre Ocakoğlu) 63
10 Yerebatan (Oguzhan Aksu) 62
11 NewYork Türkiyemspor (Onur İhtiyar) 62
12 12 Angry Men (Engin Gürses) 54
13 Cimma (Tolga Güven) 40

Genel Sıralama
1 Ters Manyel (Tunç Bozacılar) 1547
2 CHICKENER(Gökhan Tavukçu) 1453
3 12 Angry Men (Engin Gürses) 1448
4 yerebatan (Oğuzhan Aksu) 1383
5 FREEZONE34 (eray tayyar ) 1374
6 braunschweig (kadir bülent şener ) 1366
7 zia2006 ( Mahmut Aras ) 1366
8 owenson (Emre OCAKOĞLU) 1360
9 fenerbahçemspor (barış akdemir) 1310 (+47)
10 Seckin United (Seçkin Köksal) 1303
11 isyankar (birol sezgin) 1289
12 NewYork Turkiyemspor (Onur Ihtiyar) 1243 (+47)
13 Cimma (tolga güven) 1150

13 Şubat 2009 Cuma

20.Hafta Analizi - Pazar


Denizlispor - Konyaspor

Beşiktaş bu takımı yenemediyse o bizim futbolcuların aptallığındandır diyorum arkadaşlar . Toplama takım görüntüsü veren Konyaspor karşısında Denzilispor gol yemesine rağmen bu maçı alacaktır düşüncesindeyim . Ama Konya ’nin dış sahadaki başarılarını asla unutmayın . Yedek oyuncu için Veysel laneti düşünülebilir . Roberts ‘in durumu maç saati kesinlik kazanacak . İlla Denizli ‘den alacağım diyenlere Bungora veya Çağlar alternatif olabilir . Konya tercihliler ise Da Silva adlı frikik ustası ile puanları götürebilirler .

Denizlispor : Caner cezalı . Roberts maç saati belli olacak , İzzet , Murat ,Süleyman sakat .
Konya : Fahri Tatan kadro dışı , Serhat ve Caner haftaboyu antremanda takımdan ayrı çalıştılar .

Ankaraspor - İBB

F.Bahçe galibiyeti ile herkesi şaşırtan bunun yanında 2 cezalı da vererek eli kolu bağlanan İBB ‘nin Ankara deplasmanında işini çok zor olarak görüyorum . Canlı yayınlanan maçlarda coşan Abdullah Avcı ve ekibi kameralardan uzak güzel bir mağlubiyet alacağa benzer . Ankaraspor ’un inişe geçen grafiğine rağmen bu maçı alacağını düşünerek herkesin artık ezberlediği adamımdan gol ve goller bekliyorum .

Ankaraspor : Baki ve İbrahim Ege sakat .
İBB : Hasagiç belirsiz . Ekrem , Mahmut , Tjikuzu cezalı .

Kocaelispor - Kayserispor

Son üç maçı uzak durulması gerekenlerden seçtim . Ne oynadığını asla anlayamadığım ama ne oynamadığını tahmin ettiğim Kayserispor ile can havliyle saldıracak olan Kocaelispor Körfez ‘de karşılaşıyorlar . Defans oyuncu kaynağımızın bu hafta kurumuş olduğunu düşünerek Taner veya Mehmet Topuz tercihlerini siz değerli okuyucuların tercihlerine bırakıyorum . Maç günü belli olacak sakat oyuncuların fazlalığı seçeneklerimizi daraltsa da bizleri çok gollü bir maçın beklediğini düşünüyorum .

Kocaelispor : Serkan , Serdar , Murat sakat .
Kayserispor : Furkan cezalı . Puroviç , Koray , Aydın sakat .

Bursaspor - Sivasspor

Tüm arkadaşlarımızın en çok tercih ettiği takım olan Sivasspor şampiyonluğa koşar adım ilerlerken Mehmet Yıldız ‘dan yoksun olarak çıkacağı maçta asla favori değil bana göre . Kaçınılması gereken bir maç olarak görüyorum . Ertuğrul Sağlam ‘ın gelmesinden sonra F.Bahçe maçları hariç iyi sonuçlar alan Bursaspor , taraftarının da dasteğiyle bu maça asılacaktır . En azından ben bu şekilde düşünüyorum . Ters bir şey olursa bardağım Ana-Dolu derim ! Volkan 'ın olmaması kayıp ancak çekik gözlü arkadaşın takıma hemen adepte olması olumlu bir işaret . Sivasspor bildiğiniz gibi ne yapsalar ne etseler mağlup olmuyorlar . Son 2 senenin tartışmasız en iyi takımı . Buna rağmen iddiacılar beraberlik fantezi futbolcular ise defanstan oyuncuları yazabilir .

Bursaspor : Yenal sakat . Volkan Şen cezalı .
Sivasspor : Hayrettin sakat . Mehmet Yıldız cezalı .

Beşiktaş - Trabzonspor

Büyük ihtimalle Delgado ‘yu uzun bir süre sonra önümde seyredeceğim bir maç için duygusal olarak kazanırız , mantıksal olarak ise oyuncu tercihlerini diğer takımlardan kullanırım diyorum . Pazar gecesi tüm maçlarımı tamamlamış , iyi puanlar almış bir fantezi futbol sevdalısı olarak maçta yerimi alacağımı hayal edip herkese bol şanslar diliyorum .

Beşiktaş : Holosko ve Ekrem sakat .
Trabzonspor : Ferhat sakat .

Haftaya yine öngörülerimi sizlerle paylaşmak için görüşmek üzere …

12 Şubat 2009 Perşembe

20.Hafta Analizi - Cumartesi



İlk yarı analizlerinden aldığım güzel tepkiler neticesinde haftalık analizlerde bulunmak fikri çoktandır aklımdaydı . Bu haftadan itibaren sakat ve cezalıları da belirtmekten çekinmeden kimin kazanacağına dair fikirlerim ve oyuncu tercihleri konuunda bazı düşünce paylaşımlarımız olacaktır . Klüp takımlarımızın resmi internet siteleri , bazı güvendiğimiz spor siteleri ve takip eden arkadaşlarımızın bilgisine dayanılarak hazırlanan bu analizler için şimdiden herkese bol isabetli tercihler diliyorum . Ama unutmadan ekliyorum : Burada belirttiğim hiçbir futbolcudan sorumlu değilim . Örneğin sakat yazılan bir oyuncunun maç öncesi yapılan iğne ile sahaya çıkıp yaptığı hat-trickten benim tasarrufum olamaz . Benimkisi naçizane bir amme hizmeti , fazlasını beklemeyiniz . Saygılar ...

Ankaragücü - Gaziantep

Nurullah Sağlam ile kimyası uyuşan ve bu sene kendinden söz ettirmeyi başaran G.Antep ; Saraçoğlu’ ndaki cesur oyunu ile bu sene ligi ilk 8 içerisinde tamamlayacağını bizlere gösterdi . Özelikle yabancı transferindeki isabetli tercihler ile istikrar yakalayan takım defansa Bekir İrtegün yanına tecrübeli isim Julio Cesar ‘ı da getirerek bu devrede çok can yakacağa benzer . Geçen hafta sakat sakat oynamasına rağmen golünü atan Tabata yine en büyük koz olarak sahada yerini alacaktır . Rakip A.Gücü ise Hakan Kutlu 'nun gidip gelmesinden sonra toparlanmış görünmüyor . Kötü oynayan Trabzonspor karşısında iyi oynarmış gibi görünen fakat 29 Ekim 'den beri kazanmayı unutan başkent temsilcisi bir süpriz yaratmaya çalışacaktır . En son aynı tarihte Sivas 'a yenilen G.Antep galibiyete yakın ancak Ceyhun , Jaba , Semevi , De Nigris ve Murat Duruer 'den biri maçı çevirebilir . Sonuçta bu adamlar alıp götürecekler elbet bir maçı . Ben derim ki ey fantezi futbolseverler ; alın kardeşim 1-2 oyuncu , G.Antep yenemese bile en azından gol veya goller atacaktır .

A.Gücü : Eksik yok , İlkem cezalı .
G.Antep : Mehmet Çoğum sakat .

Eskişehir - Gençlerbirliği

Beşiktaş tarihinin en önemli iki kaptanının teknik direktör olarak karşılaşacağı mücadelede istikrar yoksunu takımları görmekteyiz . Batuhan Karadeniz ’in büyük futbolcu olacağım ısrarı ile sürüklediği Eskişehir kendi saha ve seyirci avantajını kullanmak isteyecektir . İki haftada 4 gol ve asistleri paylaşan bu genç yetenek ile Youla takımın en büyük kozu . G.Birliğinde ise Mustafa Pektemek oynarsa (bu hafta Ümit Milli Takımda yer aldı) Eskişehir ‘den alınacak oyuncu sayısının yetersiz olmasından dolayı yedeklere düşünülebilir . Bunun yanında Soner Ayoğdu , Burhan Eşer , Kahe ve Djite her an istatistik yapabilecek kalitedeki diğer oyunculardır . Deplasman takımı hüvviyetine sahip olsa da bana göre kazanmaya yakın taraf ev sahibi ekip .

Eskişehir : Engin Baytar cezalı . Vucko , Serkan , Lovrek , Bülent Kocabey , Batuhan maç günü belli olacak .
Gençlerbirliği : Traore , Yasir , Erkan sakat .

Antalya - Galatasaray

Gereksiz hakem polemiği yaratarak camiayı sevimsizleştiren G.Saray takımı deplasmanda Akdeniz ‘in Mehmet Özdilek ile çıkışa geçen incisi ile karşılaşmaktadır . Djihoua ‘nın yokluğunda daha rahat geçeceğini düşündüğüm maçın mutlak favorisi bence G.Saray . Lincoln hariç alın en fazla 4 tane futbolcu beyler derim . Gerçi Mehmet Özdilek der ki ; ''Orhan Ak hazır değil. Mustafa Özkan takımla birlikte çalışmalara başladı ama hafta sonuna hazır olacağını sanmıyorum. Volkan Altın'ın biraz problemi var. Sergey Pacome sarı kart cezalısı olduğundan oynamayacak. Ancak moralimiz iyi. Arzumuz, isteğimiz iyi. Hafta sonu keyifli bir maç seyrettirmek istiyoruz. Tek düşüncemiz galibiyet.'' Ancak Türk futbolunun bitmek bilmeyen hastalığı olan hakemlerin desteği olmadan (!) kazanacağını düşünüyorum G.Saray 'ın .

Antalya : Orhan , Volkan , Mustafa , Uğur Kavuk sakat . Sergey Pacome cezalı .
Galatasaray : Aydın , Kewell , Serkan , Hasan , Uğur sakat . Lincoln , Emre Aşık cezalı .

Fenerbahçe - Hacettepe

Arogones için hazırlanan beyaz mendilleri düşündükçe tahmin seçeneklerim azalsa da maç Saraçoğlu’ nda , rakip ligin en az gol atan takımı , cezalı oyuncuları ve galibiyet hasreti ile kaç maçtır savaşıyorlar . F.Bahçe kazanır aynı G.Saray gibi . Guiza ve Gökhan Gönül ‘ü almayın ama sakın derim ben . Ters bir sonucu hem buradaki Fenerbahçeli arkadaşlarım için hem de maça gidenler için aklıma dahi getirmek istemiyorum .

Fenerbahçe : Guiza ve Gökhan cezalı . Edu ve Josico sakat .
Hacettepe : Tolga cezalı . İbrahim ve Recep 'in durumları belirsiz .

10 Şubat 2009 Salı

Evim Evim Güzel Evim ...


Çoktandır yazmak istiyordum ki ; bu sabah doğru fotoğrafı Ali Okancı 'nın sitesinde yakaladım . Fotoğrafı çeken bile bile mi yapmış bilmiyorum ama arka plandaki kelime herşeyi özetliyor : HOME ! Malik için ''Biz onu Arap sanıyorduk'' veya ''Milli Takım için pazarlık olmaz'' diyenler Kaptan (!) Emre Belezoğlu ile ortada sıçan oynamaya devam etsinler . Ve bu adamı da rahat bıraksınlar , çocuk topunu oynasın . Kaka' nın G.Antep' e gelmemesi ne kadar hayırlı olmuşsa Mesut için de aynı şeyleri diliyorum .

9 Şubat 2009 Pazartesi

Gel Tezkere ... Gel Tezkere


Gel tezkere, gel tezkere bitsin bu gurbet
Lig Tv'de dostların rekabete hasret

İki ay oldu davul zurna yolcu ettik seni
Sitenin sağına astık artist resmini
Hiç gam yemem kaptandan çifte puanları yerim
Gol yemesin bir gol atsın derim beklerim

Gel tezkere gel tezkere bitsin bu hasret
10 haftadır zirve yüzüne hasret

Mektup geldi selamın var Onur , Tolga , Emre Ocakoğlu'na
Mahmut , Eray , Bülent , Barış , Seçkin , Birol'a
Gökhan , Oğuzhan ve Tunç Bozacılar rakibin olmuş
Mektubunda söz etmemiş bir Bilgin kalmış

Gel tezkere gel tezkere bitsin bu hasret
Yolunu bekleyen hediyeler cebine hasret

Lig Tv' de , bizim sitede adın okunur
Okundukça fantezi futbol öksüz bulunur
Seni anmak günah değil , selam olsun askere
Söyleyemem ben herşeyi yüzüne bile

Gel tezkere gel tezkere bitsin bu hasret
Burada herkes koçero'm yüzüne hasret

19.Haftanın Sonuçları


İkinci devreye fırtına gibi giren Tunç Bozacılar önce Türkiye'de haftanın 14. sü olarak rekor kırdı , sonra inanılmazı başararak Türkiye Genel sıralamasında zirveye kuruldu , şimdi de yerini sağlamlaştırma hamlelerine başladı ki ; tutabilene aşkolsun . 82 puanla yine , yeni ve yeniden 1. lik kürsüsüne çıkan bu ballı arkadaşımız son 3 haftası üstüste olmak üzere toplamda 8. kez bu kürsüde yer almaktan onur , gurur , kıvanç , heyecan ve alkışları duymaktadır . Kaptanını Sivasspor 'un yeni transferi Kamanan olarak tercih eden ve sezon boyunca devam eden başarılı kaptan seçimleriyle göze batan arkadaşımız 20 puan alarak bu konudaki iddiasını bizlere göstermiştir . Çok sevdiği defans oyuncusu Ivan De Souza 'dan aynı Youla , Musa ve Tabata 'dan olduğu gibi 10 puan alan arkadaşımız Alex ve Ivesa 'dan ise 1 puan alıp üzülmüştür . Şu anda 126 bin kişi içinde birinci sırada yer alarak tuhaf bir heyecan yaratan arkadaşımız için diyeceğimiz tek şey şudur ; Portakal orda kal !

Geçen seneki ikinciliğini hatırlamış olacak ki Gökhan Tavukçu 74 puan alarak haftanın ikincisi oldu ve ikinci olma şansına sıkı sıkıya tutundu . Bir zamanların bir numaralı oyuncusu olan ancak askere gidişiyle gözden düşen koçero Engin Gürses 'in ensesinde nefesini hissettiren arkadaşımız ısrarla 4' lü defans kurgusundan tam puan alma tutkusuna yenik düşeceğe benziyor . Oyunun canı olduğuna en fazla inanan arkadaşlarımızdan olan Gökhan Tavukçu için bu seçimine saygı duyarak bu haftaki yanlış kaptan tercihinden dem vurmak istiyorum . Adaşını seçip Musa , Youla , Tabata veya Kamanan 'ı unutan genel sıralama üçüncüsü arkadaşımıza zirve yolunda yürekten başarılar .

Talihsiz kaptan tercihleri kulübünün üyelerinden bir başkası da aldığı 66 puan ve genel sıralamdaki durumundan ötürü haftanın üçüncüsü olan Onur İhtiyar 'dır . Hayır Onur , ihtiyar değildir çakı gibi genç bir arkadaşımızdır . Alex 'in 58. dakikada çıkması ile kahrolsa da oyunumuza her hafta uzaklardan renk katmayı başaran Onur İhtiyar 'ın genel sıralamadaki durumunun bir an önce değişmesi dileğiyle kendisine 8. ile arasındaki puan farkı kadar (41 kere) maşallah diyoruz .

Zirvede ilk iki sıradaki arkadaşlarımızın peşine takılan Gökhan Tavukçu ile Oğuzhan Aksu takibi sürdürüyor . Beşinci sırada yer alan Emre Ocakoğlu (1297) ile sekizinci Barış Akdemir (1276) arasında iki kişi daha var olduğunu düşünürsek beşincilik yarışında dört arkadaşımızı görüyoruz. Bunun yanında amansız rekabette aşağı sırada yer alanların da üst sıralara tırmanması ilerleyen haftalar için içten bile değil .

BFFK ligimiz 62 puan ortalaması ile 4. sıradaki yerini korurken Türkiye Genel sıralamasında Engin Gürses 10 , Gökhan Tavukçu 35 , Oğuzhan Aksu ise 100. sırada yer alıyorlar .

Haftaya daha isabetli tercihler için herkese bol şanslar ...

Not : Puanları hesaplayan Barış Akdemir 'e teşekkürler ...

19.Haftanın Sonuçları
1 Ters Manyel (Tunç Bozacılar) 82 puan
2 CHİCKENER (Gökhan Tavukçu) 74 puan
3 NewYork Türkiyemspor (Onur İhtiyar) 66 puan
4 Zia2006 (Mahmut Aras) 66 puan
5 Fenerbahçemspor (Barış Akdemir) 64 puan
6 Cimma (Tolga Güven) 63 puan
6 FREEZONE34 (Eray Tayyar) 63 puan
7 İsyankar (Birol Sezgin) 63 puan
9 Seckin United (Seçkin Köksal) 61 puan
10 12 Angry Men (Engin Gürses) 56 puan
11 Braunschweig (Kadir Bülent Şener) 52 puan
12 Owenson (Emre Ocakoğlu) 50 puan
13 Yerebatan (Oğuzhan Aksu) 45 puan

Genel Sıralama
1. Ters Manyel (Tunç Bozacılar) : 1448
2. 12 Angry Men (Engin Gürses) : 1394
3. CHİCKENER (Gokhan Tavukcu) : 1355
4. yerebatan (Oğuzhan Aksu) : 1321
5. owenson (Emre OCAKOĞLU) : 1297
6. zia2006 (Mahmut Aras) : 1296
7. FREEZONE34 (eray tayyar) : 1294
8. braunschweig (kadir bülent sener) : 1265
9. fenerbahçemspor (barış akdemir) : 1229 (+47)
10. Seckin United (Seçkin Köksal) : 1226
11. isyankar (birol sezgin) : 1220
12. NewYork Turkiyemspor (Onur Ihtiyar) : 1181 (+47)
13. Cimma (tolga güven) : 1110

Kaçırmayın ...


Hazırlık maçları haftasında birbirinden müthiş maçlar için tek yapmanız gereken Salı ve Çarşamba akşamları evde oturmanız . Zira şöyle bir program kolay kolay gelmez :

Salı 21:45 Şanlıurfa Emirates Stadı - Brezilya & İtalya (NTV Spor)

Çarşamba 20:30 İzmir Atatürk Stadı - Türkiye & Fildişi (TRT 1)
Çarşamba 22:00 Marsilya Atatürk Stadı - Fransa & Arjantin (NTV Spor)
Çarşamba 23:00 Sevilla 4 Eylül Stadı - İspanya & İngiltere (TRT 1)

8 Şubat 2009 Pazar

Bu Adam Ne Yapmaya Çalışıyor ?


Hangisi mi ? .. Yorum sizin ...

Arka Plan ...


Anadolu 'nun göbeğinden bir takım . 2 senedir ilk devreyi lider kapatıyor . 4 büyükler ile iç sahada - dış sahada başabaş oynuyor . Sakatlıklar , maddi imkansızlıklar ve coğrafi şartlara aldırmadan hep zirvede . Mehmet Yıldız yoktu dün . Takımın baş aktörü . Farketmedi . Ülkenin üst düzey en iyi kadrosuna karşı 10 günde 3 maç yaptılar . Farketmedi . Sivasspor 2-0 ile geçti Kocaelispor'u . Üstteki fotoğraf yeni transferleri Kamanan 'ı gösteriyor bir mücadelede . Arka plandaki boş tribünler ise ülke futbol kültürünün daha ne kadar gelişmesi gerektiğini .

7 Şubat 2009 Cumartesi

Manu Choa - La Vida Tombola




Şarkıda sanatçımız geçer ilahın karşısına ve şöyle der '' Eğer Maradona olsaydım tam da böyle yaşardım '' Evet biz de ... Sıradanlığı benimsemiş ve daha iyi şeyler yapabilirdi kesinlikle diyen ahmakların tam aksine hem de ... İnsanüstü futbolcu olmak bir yana bir de örnek insan olmak zorunda değildi . Olmadı da zaten o istediği gibi yaşadı . Bizlere en güzelini yaşattı .

Anafikri tombala olan şarkıyı 28 kere üstüste izledikten sonra bilirizki ; hep birinci çinkoda kalmış bir kuşağın çocukları olarak bu gözlerin gördüğü en büyük futbolcudur Maradona .

Küçükken iskeleden denize koşarak atladığımda adını defalarca tekrarlayıp haykırarak sonuna Goooooooooooooool kelimesini eklemişliğim vardır . Karşısında 6 Belçikalı oyuncuyu gördüğündeki rahatlığını bilmişliğim vardır . Bu yüzyıldaki en büyük rakibi gibi ülkesinde kalmayarak henüz bıyıkları terlemeden kıta değiştirmiş , futbolun erkek gibi oynandığı Avrupa'da her türlü tekmeye karşı kendini göstermişliği vardır . Napoli gibi bir mütevazi takımı İtalya liginde tek başına şampiyon yapmışlığı vardır . Aynı takımla UEFA kupasını kaldırmışlığı vardır . Uğruna bir şehir dolusu para verilen Kaka ya da kendisinin veliahtı gösterilen Messi 'nin Milan ya da Barcelona dışında bir takımı alıp en tepeye çıkarma kudretleri mi konuşulmalı yoksa onlar da o g.tün (yürek) olup olmadığı mı ? Bahsettiğimiz adam Ronaldinho ve C.Ronaldo 'nun attığı çalımları 20 sene önce atıyordu kırmızı kartın bu kadar çok çıkmadığı zamanlarda . O gelmiş geçmiş en nadide futbolcu ve onu izlediğimiz için bizler de şanslı birer dünya vatandaşlarıyız .

Ha unutmadan İtalya 90 Dünya Kupasında Napoli'de oynanan yarı final karşılaşmasında İtalyan seyircilerin rakip takımı tuttuğu söylenir . Düşünsenize ülkemizde yapılan bir dünya kupasında yarı finaldeyiz ve rakip örneğin Yunanisan . Daha da ilginci herkes Yunanistan'ı tutuyor . İmkansız değil mi ? Hayır imkanlar dahilinde , tabi eğer bir şehre tarihin en büyük başarılarını yaşatan adam karşı takımda ise . O klibin sonunda sokaktakilerin bağırdığı gibi Diego , Diego , Diego ... O Maradona , hem de gelmiş geçmiş en büyük 10 numara , Diego Armando Maradona ...

Manu Chao - La Vida Tombola

si yo fuera maradona
viviría como él
si yo fuera maradona
frente a cualquier portería

si yo fuera maradona
nunca m'equivocaría
si yo fuera maradona
perdido en cualquier lugar

la vida es una tómbola
de noche y de día
la vida es una tómbola
y arriba y arriba

si yo fuera maradona
viviría con él
...mil cohetes... mil amigos
y lo que venga a mil por cien

si yo fuera maradona
saldría en mondovision
para gritarle a la fifa
¡que ellos son el gran ladrón!

la vida es una tómbola
de noche y de día
la vida es una tómbola
y arriba y arriba ...

si yo fuera maradona
viviría como él
porque el mundo es una bola
que se vive a flor de piel

si yo fuera maradona
frente a cualquier porquería
nunca me equivocaría ...

si yo fuera maradona
y un partido que ganar
si yo fuera maradona
perdido en cualquier lugar ...

la vida es una tómbola
de noche y de día
la vida es una tómbola
y arriba y arriba ...

5 Şubat 2009 Perşembe

Bir Gurur Tablosu


- Nasıl bir duygu koçero birinci olmak ? (Engin Gürses)
- Türkiye genelinde birinci olan hiç bir arkadaşım yoktu benim . (Gökhan Tavukçu)
- Birinci mi oldun harbiden lan ? (Eray Tayyar)
- Abi sezon sonu birinci olana ödül yokmuş , çok gıcık oldum şimdi . (Barış Akdemir)
- Tunç birinci olmuşsun abi ! (Birol Sezgin)

Eray Tayyar ve 138


Eray Tayyar : Kanka sana kötü bir haberim var .
Tunç Bozacılar : Hayırdır abi n'oldu ?
Eray Tayyar : Yani senin için kötü .
Tunç Bozacılar : Söyle abi meraklandırma .
Eray Tayyar : Kanka rüyamda 138 puan aldığımı gördüm . Bu hafta kesin birinci benim .
Tunç Bozacılar : Hahahahahahah ... İnşallah 138 değil 238 alırsın abi . Yeterki lütfen bomba oyuncuları kaptan yapma .
Eray Tayyar : Kaptanım belli ama diğer oyuncularım hep bomba .
Tunç Bozacılar : :)

Bu diyalog bugün aynen yaşanmıştır ...

I Love Football # 3


Takım
- FIFA Dünya Kupası Şampiyonluğu 1986 Arjantin

- FIFA Dünya Kupası İkinciliği 1990 Arjantin

- 1993 Artemio Franchi Kupası

- İtalya Seria A Şampiyonluğu
1987 Napoli - 1990 Napoli

- İtalya Kupası Şampiyonluğu
1987 Napoli

- UEFA Kupası Şampiyonluğu
1989 Napoli

- İtalya Süper Kupası Şampiyonluğu
1991 Napoli

Kişisel
- Güney Amerika Yılın Futbolcusu Ödülü
1979 Argentinos Jrs. - 1980 Argentinos Jrs.

- Olimpiyat Ödülü
1979 Argentinos Jrs. - 1986 Napoli

- Dünya'da Yılın Futbolcusu
1986 Napoli

- FIFA Dünya Kupası Altın Top Ödülü
1986 Napoli

- Uluslararası Birleşik Basın Yılın Atleti Ödülü
1986 Napoli

- FIFA Dünya Kupası Kaptanı Ödülü
1986 Napoli

- İtalya Seri A Gol Kralı
1987 - 1988 Napoli

- FIFA Dünya Kupası Bronz Top Ödülü
1990 Napoli

- FIFA Asrın Futbolcusu
2000 (Pele ile paylaşarak)

- FIFA 100 Dünyanın Yaşayan En İyi Futbolcular

2 Şubat 2009 Pazartesi

18.Haftanın Sonuçları


Yukarıdaki fotoğrafın üzerine tıkladığınızda görecekleriniz şunlardır :
1- Tunç Bozacılar 98 puan almıştır .
2- Tunç Bozacılar haftanın 14. sü olmuştur .
3- Tunç Bozacılar Türkiye Genel Sıralamasında 1. olmuştur .

Evet yanlış okumadınız vallahi birinci billahi birinci . En yakın rakibi ve koçerosu tarafından Ankara Etimesgut 'daki askeri birlikten aranarak bu müjdeli haber ile güne başlayan Tunç Bozacılar abarttı ve 120 bin küsür oyuncu içinde en tepede yer alarak beni bile şaşırttı :) Hiç gerçekleşeceğini düşünmediğimiz bir şeyi mümkün kıldı . Kaptan tercihi Tello 'su ile , ileride futbolcu olduğunu sanmadığı Youla 'sı ile , kalesinde Ivankov 'u ile 98 puan alan bu ballı çocuk haftanın birincisi olurken bu başarıya yedinci kez ulaşarak parmak ısırtmıyor değil . Ne kadar süre orada kalır haftaya ne olur kaçıncılığa düşer bilmiyorum ama bu fotoğraf arşivimizin en güzel yerinde kayıt altında kalacaktır . Alnından öpüyoruz seni Tunç Bozacılar (Gerçi bu nasıl olacak bilmiyorum) :)

İkinci sırada yer alan Barış Akdemir 'in yükselişi devam ediyor . Aldığı 86 puanın içeriğinde en dikkat çekici futbolcu haftanın yıldızı olan Youla 'dır . Kaptanı Alex 'ten 16 puan alırken süpriz bombası Volkan Şen 'den hayal ettiği verimi alamamıştır . İkinci haftadan itibaren aramıza katılmasına rağmen Türkiye Genel Sıralamasında 735. sıraya yükselmesi bu oyuna ne kadar çok emek verdiğinin göstergesidir . Arkadaşımıza bundan sonraki haftalar için başarılar diliyoruz ve haftanın sıralamalarını yaptığı için kendisini (özellikle ben) tebrik ediyoruz .

Geçen hafta Kayserispor defansından sıfır çekip bir de üstüne Zapo kırmızı kart görünce bir lanet olduğuna inandığımız Gökhan Tavukçu üzerinde kara bulutlar geziniyor . Sivassporlu Bilica 'dan yine kızaran arkadaşımız Ataköy Camii 'nden namaz arkadaşı Bouzid 'den de -1 'i görerek lanetin devam ettiğini bizlere gösterdi . Yine de aldığı 79 puan ve Türkiye Genel Sıralamasında 45. sıraya yükselmesi ile de madalyonun diğer yüzünü gözümüzün içine soktu . Her sene bir rakip seçerek onunla çekişen arkadaşımız için bu yılki şanslı isim Oğuzhan Aksu olurken müthiş rekabet genel sıralamamızdaki sıra değişimlerini farz kılıyor . İki arkadaşımıza da başarılar diliyoruz ve sıralamaların yazarı Barış Akdemir 'e dönüyoruz , Barış ?

Tunç Bozacılar

( Evet kardeşim kısa ve öz bu haftanın değerlendirmesini yapmak gerekirse ; Bana göre BFFK ve Tunç Bozacılar için tarihi bir hafta oldu . Tunç kardeşim sezon sonuna kadar liderliği bırakma arkandayız hep beraber . Bu arada haftanın ve pazar gecesinin müthiş sözü yine Tunç Bozacılar 'a ait . İnönü Stadı 'nda Beşiktaş maçından gelmiş arkadaşımız telefonda bana ''Kardeşim Sivok oynadı mı'' diye sorunca bir an duraksadım . Bu rekorları alt üst eden arkadaşımızın maçı nasıl izlediği meçhul .......... artık :))

Ligimizde ise ilerleyen haftalarda daha da rekabet artacak buna çok eminim ... BFFK ve bu site için Tunç kardeşime yardım ediyorum ... Çorbada benim de biraz tuzum oluyorsa ne mutlu bana ... Tekrar onu tüm BFFK ailesi olarak tebrik ediyorum ve son bir söz söylüyorumm ... Sessiz ve derinden GE-Lİ-YO-RUM )

18.Haftanın Sonuçları
1 Ters Manyel (Tunç Bozacılar) 98 puan
2 Fenerbahçemspor (Barış Akdemir) 86 puan
3 CHİCKENER (Gökhan Tavukçu) 79 puan
4 FREEZONE34 (Eray Tayyar) 78 puan
5 12 Angry Men (Engin Gürses) 77 puan
6 İsyankar (Birol Sezgin) 72 puan
7 NewYork Türkiyemspor (Onur İhtiyar) 71 puan
8 Yerebatan (Oğuzhan Aksu) 70 puan
9 Owenson (Emre Ocakoğlu) 68 puan
10 Zia2006 (Mahmut Aras) 67 puan
11 Braunschweig (Kadir Bülent Şener) 64 puan
12 Cimma (Tolga Güven) 64 puan
13 Seckin United (Seçkin Köksal) 59 puan

Genel Sıralama
1 Ters Manyel (Tunç Bozacılar) 1366 puan
2 12 Angry Men (Engin Gürses) 1338 puan
3 CHİCKENER (Gökhan Tavukçu) 1281 puan
4 Yerebatan (Oğuzhan Aksu) 1276 puan
5 Owenso (Emre Ocakoğlu) 1247 puan
6 FREEZONE34 (Eray Tayyar) 1231 puan
7 Zia2006 (Mahmut Aras) 1230 puan
8 Braunschweıing (Kadir Bülent Şener) 1213 puan
9 Seckin United (Seçkin Köksal) 1165 puan
10 Fenerbahçemspor (Barış Akdemir) 1165 puan (+47)
11 İsyankar (Birol Sezgin) 1157 puan
12 NewYork Türkiyemspor (Onur İhtiyar) 1115 puan (+47)
13 Cimma (Tolga Güven) 1047 puan

Barış Akdemir