3 Aralık 2008 Çarşamba

FF Kahramanları # 3 : Fernando Meira & Tuna Üzümcü














'' Neredeyse her fantezi futbolcunun , bir türlü ısınamadığı , uğursuz ilan ettiği , takımının fark atacağını bilse bile bir türlü kadrosuna almaya elinin gitmediği , tabir-i caizse hocanın öğrencisine takması gibi taktığı naletten oyuncuları vardır ''
diye başlamıştı Engin Gürses bu yazı dizisine .

Sevimli bir giriş cümlesinden çok sitem akar klavyesinin tuşlarının arasından . Haksız da değildir hani . Kahramanın Maraş'ı makbul , böylesi değil ! Güvenirsin verirsin haftalık formalardan birini gider kart görür agresif . Gol makinesi diye alırsın traş makinesi çıkar . Gol yemesin diye beklersin oyundan çıkmasını beklemen daha kısa sürer . Bir son şans daha verirsin o sana eksi verir . Bu hayal kırıklıkları böyle gider .

Ama bunlardan biri varki bu hafta bir kez daha bu oyunun bir varlığı olduğunu ve onunla asla didişmememiz gerektiğini hatırlattı bizlere . Kız arkadaşımın bir G.Antep maçından 5 dakika önce '' Bugün kim için dua ediyoruz , sakın Tabata deme , Tabata'dan birşey olmaz isminde bile hayır yok '' lafından sonra araba radyosuna bakarak Tabata'dan zorla özür dilemesini bilen arkadaşlarım da gayet inanırlarki bu oyun yaşıyor . Nefes alıyor , bizi izliyor ve onunla uğraşanları affetmiyor . Kabul etmeye , kendini bilmeye prim tanıyor . Zorlamanın gerekliliğine inanmıyor ve bize bunu anlatıyor . Unutmuştuk evet kabul ama sizlere şimdi sunacağım diyaloglardan sonra hak vereceksiniz sizlerde ve tüyleriniz diken diken de olabilir belki de nefesiniz kesilebilir . Benden söylemesi .

Herşey geçen sene bu oyunun en önemli (!) kahramanlarından biri olan Tuna Üzümcü ile başladı . O zamanlar G.Birliği'nin değişmez savunma elemanı olan bu kardeşimiz kolay bir maç öncesinde Gökhan Tavukçu kod adlı CHICKENER tarafından forma verilmek suretiyle alındı . Yapacağı tek şey gol yemeyecek olan bu futbolcumuzun hafta sonunda karşısında -1 ibaresini gördüğümüzde Gökhan Tavukçu kahroluyordu . Bizler ise kendisi ile dalga geçiyorduk .

Haftalar haftaları kovaladı , bendeniz (Tunç Bozacılar) hali hazırda G.Birliği'nin gol yemeyeceğini düşündüğüm bir maç öncesi ismi ismime , boyu boyuma benzeyen bu futbolcu arkadaşımızı kadromda düşündüm . Daha evel Tuna'dan ağzı yanmış Hayrettin 'i üfleyerek seçen Gökhan Tavukçu arkadaşımız ile görüştüm . Kendisine bu oyuncuyu alacağımı anlattııktan sonra Gökhan bunun yanlış olduğunu kendisinin -1 ile ödüllendirildiğini , aynı belanın benim de başıma gelebileceğini belirtti . Elbetteki fazla umursamadım , -1 alacak değildim ya !!!

Sonucu tahmin etmeniz zor değil : -1 ... Uğursuz futbolcular listesine eklenen bir isim daha . Gökhan Tavukçu'dadır sıra gülme babında ve söz dinlemez Tunç'tadır sıra pişmanlık hesabına . Muhabbet baldan tatlıdır , gülünür , geçilir ve bu seneye gelinir ...

Tarih geçen hafta Cumartesi günü tekerrürden ibaret olduğunu anımsatır ve arkadaşlar sıkı durun aşağıdaki diyalog aynen yaşanmıştır ...

- Tunç Bozacılar : Abi kimi aldın G.Saray'dan ?
- Gökhan Tavukçu : Kimin oynayacağını bilemedim Meira'yı aldım bende .
- Tunç Bozacılar : Gökhan ; yapma ne diyorsun ? Biliyorsun ben aldım bir defa . G.Saray dört yedi nalet herif yüzünden Tuna Üzümcü'den sonra ilk defa -1 aldım bir futbolcudan ...
- Gökhan Tavukçu : Abi ne yapalım , aldım artık kısmet ...
- Tunç Bozacılar : -1 alacaksın Gökhan biliyorsun değil mi ?
- Gökhan Tavukçu : Saçmalama be abi , -1 alması için dört gol yemesi lazım yine ... Hacettepe'den Sami Yen'de o kadar yiyecek halimiz yok . Belki atar bile , kimbilir !
- Tunç Bozacılar : Abi oyunla didişmeyeceksin , sen demiştin bunu bana , şimdi benim yaptığımı yapıyorsun , sanırım çok gülüceğiz :))
- Gökhan Tavukçu : Evet abi :)))

Bir defans oyuncusunun -1 alması için ne gerekiyor diye sorsam hemen aklınıza geleceğini sanmam matematik sever arkadaşlarım . Lakin bir gol yiyip , ardından sarı kart görüp de üstüne ilk yarı sonunda çıkarsa -1 şartlarını oluşturur , böylece olmayacak denen olur ve Tunç Bozacılar ile Gökhan Tavukçu bu duruma Pazar günü canlı şahit olarak çok şaşırır . Şaşırmak ile birlikte gülerler , gülme ile birlikte anlarlar bu oyunun bir canı var . Dikkat !!! Gökhan'ın ilk yarı sonunda birinin çıkacağını anlayıp bunun da o malum kişi olduğunu söylemesi ile olay tamamlanır ve uğursuz kişiler listesi kabardıkça kabarır . Veysel ile Tuna üstüne Fernando Meira kaymak gibi gelir üçü de bir artı etmez . Eder de bize etmezler .

Filmimizin sonuna gelirken Eksi Bir (-1) Yapımın sunduğu Tuna Üzümcü ile Fernando Meira'nın başrolü paylaştığı Gökhan Tavukçu & Tunç Bozacılar ortak yapımı bir futbol hikayesi seyrettiniz . Belki çok da güzel sonlanmadı ama bizler çok eğlendik umarım sizler de biraz olsun gülümsemişsinizdir .

İsteyen bu didişme hadisesini deneyebilir ve bizlerle paylaşabilir . Bekleriz .

not : Bundan sonra benim gözümde Meira : Anca Hümeyra'dır ...

Hiç yorum yok: