12 Aralık 2008 Cuma

Resmi Siteler


Geçen hafta , gol yemeyen Antalyaspor defansından Orhan Ak 'ı kadroma aldığım için sevinirken , kendisinin bu maçta oynamadığını farketmiş ve son maçlardaki gollü - asistli performansıyla ilk 11 'in sürekli oyuncusu olduğunu bildiğim için bunu son dakika sakatlığına bağlamıştım.

Zira spor3, sporx, Ntv, Ligtv, mackolik gibi spor sitelerini sakat oyuncuları öğrenmek için takip etmiş ve kadromu bu doğrultuda kurmuştum. Orhan Ak 'ın ismini hiç bir sitede sakat olarak görmemiş ve gönül rahatlığıyla kadroma almıştım.

Oynamadığını öğrenince Antalyaspor' un resmi sitesine de konuyla alakalı bakma ihtiyacı hissettim. Sitede perşembe günü çıkan antreman günlüğünde Orhan 'ın takımdan ayrı fizyoterapist eşliğinde çalıştığının haberinin yer aldığını gördüm.

Bu haberi görmeseydim olayı şansla bağdaştırıp "Kısmete bak yav" deyip kadere bir sitem yollayacaktım muhtemelen. Ama haberi görünce Orhan Ak 'ın sakatlık haberinin zaten bilindiğini fakat kendi hatam ve eksikliğimden dolayı benim bunu pas geçtiğimi anladım. Kaderi suçlamaya gerek yoktu. 1 dakikamı ayırıp resmi siteye baksaydım Orhan Ak'tan 0 puanla ayrılmayacak , muhtemelen alacağım başka bir Antalyalı defanstan 7 puanı haneme yazdıracaktım.

Demem odur ki her işin bir inceliğinin olduğu gibi altı üstü basit bir oyun olan Fantezi Futbol 'un bile bir inceliği var. Her iş kolu , sanat , bilim dallarında olduğu gibi bir oyunda bile başarılı olmak için onun gereklerini yerine getirmek , inceleme araştırma yapmak , kısaca emek vermek gerekiyor .

Geçen sene hiç bir sakat ve cezalıyı göstermeyen NTV Fantezi Futbol 'da bu araştırma çok daha belirgin ve fark yaratıcı olmaktaydı. Bu sene ise bildiğiniz gibi LİG TV cezalıları ve sakatları takım listelerinde sarıyla belirtiyor. Fakat bariz sakatların dışındaki sakatlıkların çoğu sitede pas geçiliyor. Bunun için spor sitelerine başvurmak zorunda kalıyorsunuz. Bunun bir adım ötesi ise özellikle 4 Büyüklerin haricindeki Anadolu takımlarının sakatlıklarını öğrenebileceğiniz kulüp resmi siteleri oluyor .

Aşağıda kulüplerin resmi sitelerinin listesini bulabilirsiniz :

Not : Genelde pek çoğu üstünkörü yapılmış , birbirinin kopyası şablon tasarımlardan oluşmuş bu siteler içerisinde en özensiz olanı Kayserispor resmi sitesi olduğu için , onun görselini foto olarak kullandım.


Ankaragücü : http://www.ankaragucu.org.tr/
Ankaraspor : http://www.ankaraspor.com.tr/
Antalyaspor : http://www.antalyaspor.com.tr/
Beşiktaş : http://www.bjk.com.tr/
Bursaspor : http://www.bursaspor.org/
Denizli : http://www.denizlispor.com/
Eskişehir : http://www.eskisehirspor.org/
Fenerbahçe : http://www.fenerbahce.org/
Galatasaray : http://www.galatasaray.org/
Gaziantep : http://www.gaziantepspor.org.tr/
Gençlerbirliği : http://www.genclerbirligi.org.tr/
Hacettepe : http://www.hacettepespor.org.tr/
İBB : http://www.ibbspor.com/
Kayserispor : http://www.kayserispor.org.tr/
Kocaelispor : http://www.kocaelispor.org.tr/
Konyaspor : http://www.konyaspor.org.tr/
Sivasspor : http://www.sivasspor.org.tr/
Trabzon : http://www.trabzonspor.org.tr/

Hiç yorum yok: