27 Nisan 2009 Pazartesi

29. Haftanın Sonuçları


29. Hafta Sonuçları
1 CHİCKENER (Gökhan Tavukçu) 54
2 yerebatan (Oğuzhan Aksu) 54
3 FREEZONE34 (Eray Tayyar) 54
4 NewYork TurkiyemSpor (Onur Ihtiyar) 53
5 atletico isyan (Birol Sezgin) 53
6 braunschweig (Kadir Bülent Şener) 53
7 cimma (Tolga Güven) 53
8 zia2006 (Mahmut Aras) 52
9 12 Angry Men (Engin Gürses) 49
10 Ters Manyel (Tunç Bozacılar) 48
11 fenerbahçemspor (Barış Akdemir) 48
12 Seckin United (Seçkin Köksal) 48
13 owenson (Emre Ocakoğlu) 44

Genel Sıralama
1 Ters Manyel (Tunç Bozacılar) 2120
2 12 Angry Men (Engin Gürses) 2053
3 CHİCKENER (Gökhan Tavukçu) 2016
4 yerebatan (Oğuzhan Aksu) 1945
5 braunschweig (Kadir Bülent Şener) 1942
6 FREEZONE34 (Eray Tayyar) 1935
7 zia2006 (Mahmut Aras) 1923
8 owenson (Emre Ocakoğlu) 1915
9 fenerbahçemspor (Barış Akdemir) 1874 (+47)
10 atletico isyan (Birol Sezgin) 1859
11 Seckin United (Seçkin Köksal) 1851
12 NewYork TurkiyemSpor (Onur Ihtiyar) 1790 (+47)
13 cimma (Tolga Güven) 1618

Dörtlü defans kurgusundaki ısrarı ve Turgay Bahadır 'a kaptanlık vermesiyle Gökhan Tavukçu ikinci olma iddiasını bu hafta da devam ettiriyor . Aldığı 54 puan ile bu haftanın en tepedeki ismi olarak ön plana çıkan arkadaşımız ikinci olan Engin Gürses ile 37 , dördüncü olan Oğuzhan Aksu ile de 71 puan uzaklıkta . Anlayacağınız kaybedecek hiç bir şeyi yok , saldıracaktır . Haftaya daha ilginç isimler ve fark yaratma adına farklı tercihler bekliyoruz .

Oğuzhan Aksu üst taraflara tırmanma iddiasının olmadığını düşündüren performansına bu haftalık ara vermiş gözüküyor . Averajla liderliği kaybeden arkadaşımız kötü gidişe dur dedi ve 54 puan ile en azından alttan gelen güruha eyvallah etmedi . Beşiktaşlı olup Sivas 'a güvenme tuhaflığı gösterse de bu konuda ne denli başarılı olduğunu bizlere ispat etti . Gökhan Tavukçu ile olan farkın erimesi biraz zor gözükse de yerini kaptırmamak da bu oyunda büyük başarı olarak adledilecektir .

Sakarya plakalı ilk 3 sıramızın en talihsizi Eray Tayyar oldu . Neden derseniz cevabı basit ; Erman Kılıç . Bugün saat 11 civarı fantezi futbol sitemizde sonuçlar açıklandığında haftanın lideri olarak bu abimiz ön plana çıkıyordu . Aldığı 56 puan ile bizleri geride bıraktı ve kısır geçen haftanın en şanslı insanı olarak kadrosu bu postta duvarımızı süsledi . Taa ki Erman Kılıç 'ın puanının yanlış hesaplandığını öğrenene kadar . İlk 11 'inde yer alan İBB takımının başarılı orta saha oyuncusu Erman Kılıç 'ın aldığı puan 2'den 0 'a düşünce kendisi de 54 puanı olmasına rağmen liderlikten üçüncülüğe kadar geriledi . Lig Tv 'yi yanlışlık konusunda mail yağmuruna tuttuğunu haber aldığımızda ise dürüstlüğüne ve fair-play hassasiyetine hayran kaldık . Ödül olarak bir şey veremesek de abimizin tek tesellisi 2 saatliğine dillendirdiği liderlik kelimesi oldu . Olsun abi en azından kaptandan sıfır çekmedin bazı eksikler gibi .

BFFK ligimiz Birol Sezgin arkadaşımızın anlamsız Atletico İsyan ısrarı sayesinde 29. sıra gibi zirve ile alakasız yerlerde dolanıp duruyor . En iyi derecemiz dördüncülük olduğunu hatırladıkça eski başarıları mumla arıyoruz ve bizler de isyan ediyoruz . İsyan !

Son haftalardaki kısırlık bu hafta iyiden iyiye ortaya çıktı . Açıklanan sonuçlara göre 3 kişi dışında yarışmacılarımız için sıralamalara göz atmak zorunda kaldık . Zira alınan puanların benzerlik göstermesi birinci olan ile onüçüncü olan arasındaki puan farkını sadece 10 olarak bizlere sundu . Hatta birinci ile sekizinci arasındaki fark da yalnızca 2 idi . Puan farklarının bu kadar yakın olmasını fark yaratmanın riskine girememe , Süper Ligin durumu ve diğerlerinden geri kalma korkusu ile açıklayabiliriz . Yoksa neden Hacettepe ile oynayan kim varsa kadrosuna onlardan doldursun ?

Turkcell Süper Ligi 'nde Sivas Trabzon karşısında rahat kazandı , Beşiktaş deplasmanda yendi geldi . Şampiyonluk heyecanı bu iki takım arasında son haftaya kadar sürecek gibi . Bizim ligimizde de durum farklı değil . En başta yer alan Tunç Bozacılar arkadaşımız ; hem 13 kişilik oyunumuzda hem de 146 bin küsür kişilik Türkiye genel sıralamasında zirvede yer alıyor . Biraz rahat görünse de çok iyi biliyorum ki son beş haftaya tedirgin giriyor . Hemen onun peşinden Engin Gürses bizde ikinci ve Türkiye 'de de 11. olarak geliyor . Gökhan Tavukçu son haftaya kadar kovalayacağı ilk 2 sırayı görür mü bilemeyiz ama şu andaki konumundan daha aşağıya düşecek gibi değil . Dördüncü Oğuzhan Aksu ile başlayıp dokuzuncu Emre Ocakoğlu ile devam eden 6 kişilik kapışma sadece 30 puan aralığında heyecan yaratıyor . İsabetli bir kaptan tercihi ya da fark yaratma peşinde koşan akıllı birisini haftaya dördüncü sırada görürsek şaşırtıcı olmaz . Sonuçta sene başında taahhüt edilen ve dördüncüye verileceği açıklanan 2 tane ödül sözkonusu . Kimse bunu kaçırmak istemeyecektir . Eray Tayyar , Mahmut Aras , Kadir Bülent Şener ve Barış Akdemir sözüm size , ona göre . Son dört sırayı paylaşan ikisi yeni , ikisi bu oyunun gediklisi arkadaşımız iddiadan uzak prestij haftalarını geride bırakıyorlar . Birol Sezgin ve Seçkin Köksal arasında geçen 10.luk savaşından galip ayrılan ilk görüştüklerinde bunu diğerinin suratına vurarak rekabetin her zaman her yerde olacağını bizlere düşündürtürken seneye daha başarılı olacağını umut ettiğimiz Onur İhtiyar 'ın Obama 'ya bizden selam söylemesini , sonuncu sıradaki Tolga Güven 'e de Malatya 'yı artık Süper Lig 'de görmek istediğimiz hatırlatıyoruz .

Haftaya süper bir maç bizleri bekliyor , Beşiktaş - Fenerbahçe . Favori belli . Anketimiz sağ taraftaki yerini aldı . Düşünceleri olan varsa sitemizde kapımız herkese açık . Sivil olsaydı Engin Gürses 'i de saymamız gerekecekti ancak kendisi askerde maalesef . Bu yüzden 3 kişi biliyoruz İnönü Stadı 'nda derbiye tanıklık edecek olan arkadaşlarımızdan Tunç Bozacılar , Birol Sezgin ve Barış Akdemir . İki senedir sükud-u hayala uğrayan siyah-beyazlılar tarihin tekerür etmemesini dilerken sarı-lacivertliler tersini yaşatmak için Dolmabahçe 'ye gidecekler . İyi oynayan kazansın diyelim .

Bu haftalık bu kadar . Son beş hafta . Artık iki ucu Kaka Leite değnek olan tercihler başgösterecek . Misaldir ; Sivas 'tan defans almaya eli gitmeyecek Beşiktaşlılar , Alex 'i kadrosunda bulundurup F.Bahçe 'nin kendilerini sıralamada geçmesini istemeyen G.Saraylılar , arkadaşının takımında olan defansın gol yemesini isteyen ancak bu durumda Süper Ligde kendi takımlarının yara alacağını bilen her hangi bir takımlılar . İşte bu oyunun yıllardır en sevdiğimiz zaman dilimleri . Bol şanslar .

Hiç yorum yok: