29 Nisan 2009 Çarşamba

12 Angry Men


BFFK Ligimizde yer alan , yarışan ve senin dışında kalan 12 Fantasy Men 'den selamlar ...
Nice Mutlu Yıllara ...

28 Nisan 2009 Salı

Emre Ocakoğlu Önerileri # 2


Arkadaşlar , malum haftasonları hepimiz kadromuzun oyuncularının kaç puan aldığını merak ediyoruz. Bununla beraber rakiplerimizde kimlerin olduğunu da merak ediyoruz. Bu yüzden benim önerim her hafta kadro güncelleme süresi bitince herkesin kadrosunu yazması. Bu şekilde herkes kimde hangi oyuncular olduğunu önceden öğrenecek ve heyecan artacak. Yazı kirliliği olmayacak şekilde en doğru iletişimi beraber bulalım. Benim fikrim ; her hafta bu konuyla ilgili bir yazı açıp, herkesin yazıya yorum olarak kadrolarını yazmasıdır.

Sevgiler ...

27 Nisan 2009 Pazartesi

29. Haftanın Sonuçları


29. Hafta Sonuçları
1 CHİCKENER (Gökhan Tavukçu) 54
2 yerebatan (Oğuzhan Aksu) 54
3 FREEZONE34 (Eray Tayyar) 54
4 NewYork TurkiyemSpor (Onur Ihtiyar) 53
5 atletico isyan (Birol Sezgin) 53
6 braunschweig (Kadir Bülent Şener) 53
7 cimma (Tolga Güven) 53
8 zia2006 (Mahmut Aras) 52
9 12 Angry Men (Engin Gürses) 49
10 Ters Manyel (Tunç Bozacılar) 48
11 fenerbahçemspor (Barış Akdemir) 48
12 Seckin United (Seçkin Köksal) 48
13 owenson (Emre Ocakoğlu) 44

Genel Sıralama
1 Ters Manyel (Tunç Bozacılar) 2120
2 12 Angry Men (Engin Gürses) 2053
3 CHİCKENER (Gökhan Tavukçu) 2016
4 yerebatan (Oğuzhan Aksu) 1945
5 braunschweig (Kadir Bülent Şener) 1942
6 FREEZONE34 (Eray Tayyar) 1935
7 zia2006 (Mahmut Aras) 1923
8 owenson (Emre Ocakoğlu) 1915
9 fenerbahçemspor (Barış Akdemir) 1874 (+47)
10 atletico isyan (Birol Sezgin) 1859
11 Seckin United (Seçkin Köksal) 1851
12 NewYork TurkiyemSpor (Onur Ihtiyar) 1790 (+47)
13 cimma (Tolga Güven) 1618

Dörtlü defans kurgusundaki ısrarı ve Turgay Bahadır 'a kaptanlık vermesiyle Gökhan Tavukçu ikinci olma iddiasını bu hafta da devam ettiriyor . Aldığı 54 puan ile bu haftanın en tepedeki ismi olarak ön plana çıkan arkadaşımız ikinci olan Engin Gürses ile 37 , dördüncü olan Oğuzhan Aksu ile de 71 puan uzaklıkta . Anlayacağınız kaybedecek hiç bir şeyi yok , saldıracaktır . Haftaya daha ilginç isimler ve fark yaratma adına farklı tercihler bekliyoruz .

Oğuzhan Aksu üst taraflara tırmanma iddiasının olmadığını düşündüren performansına bu haftalık ara vermiş gözüküyor . Averajla liderliği kaybeden arkadaşımız kötü gidişe dur dedi ve 54 puan ile en azından alttan gelen güruha eyvallah etmedi . Beşiktaşlı olup Sivas 'a güvenme tuhaflığı gösterse de bu konuda ne denli başarılı olduğunu bizlere ispat etti . Gökhan Tavukçu ile olan farkın erimesi biraz zor gözükse de yerini kaptırmamak da bu oyunda büyük başarı olarak adledilecektir .

Sakarya plakalı ilk 3 sıramızın en talihsizi Eray Tayyar oldu . Neden derseniz cevabı basit ; Erman Kılıç . Bugün saat 11 civarı fantezi futbol sitemizde sonuçlar açıklandığında haftanın lideri olarak bu abimiz ön plana çıkıyordu . Aldığı 56 puan ile bizleri geride bıraktı ve kısır geçen haftanın en şanslı insanı olarak kadrosu bu postta duvarımızı süsledi . Taa ki Erman Kılıç 'ın puanının yanlış hesaplandığını öğrenene kadar . İlk 11 'inde yer alan İBB takımının başarılı orta saha oyuncusu Erman Kılıç 'ın aldığı puan 2'den 0 'a düşünce kendisi de 54 puanı olmasına rağmen liderlikten üçüncülüğe kadar geriledi . Lig Tv 'yi yanlışlık konusunda mail yağmuruna tuttuğunu haber aldığımızda ise dürüstlüğüne ve fair-play hassasiyetine hayran kaldık . Ödül olarak bir şey veremesek de abimizin tek tesellisi 2 saatliğine dillendirdiği liderlik kelimesi oldu . Olsun abi en azından kaptandan sıfır çekmedin bazı eksikler gibi .

BFFK ligimiz Birol Sezgin arkadaşımızın anlamsız Atletico İsyan ısrarı sayesinde 29. sıra gibi zirve ile alakasız yerlerde dolanıp duruyor . En iyi derecemiz dördüncülük olduğunu hatırladıkça eski başarıları mumla arıyoruz ve bizler de isyan ediyoruz . İsyan !

Son haftalardaki kısırlık bu hafta iyiden iyiye ortaya çıktı . Açıklanan sonuçlara göre 3 kişi dışında yarışmacılarımız için sıralamalara göz atmak zorunda kaldık . Zira alınan puanların benzerlik göstermesi birinci olan ile onüçüncü olan arasındaki puan farkını sadece 10 olarak bizlere sundu . Hatta birinci ile sekizinci arasındaki fark da yalnızca 2 idi . Puan farklarının bu kadar yakın olmasını fark yaratmanın riskine girememe , Süper Ligin durumu ve diğerlerinden geri kalma korkusu ile açıklayabiliriz . Yoksa neden Hacettepe ile oynayan kim varsa kadrosuna onlardan doldursun ?

Turkcell Süper Ligi 'nde Sivas Trabzon karşısında rahat kazandı , Beşiktaş deplasmanda yendi geldi . Şampiyonluk heyecanı bu iki takım arasında son haftaya kadar sürecek gibi . Bizim ligimizde de durum farklı değil . En başta yer alan Tunç Bozacılar arkadaşımız ; hem 13 kişilik oyunumuzda hem de 146 bin küsür kişilik Türkiye genel sıralamasında zirvede yer alıyor . Biraz rahat görünse de çok iyi biliyorum ki son beş haftaya tedirgin giriyor . Hemen onun peşinden Engin Gürses bizde ikinci ve Türkiye 'de de 11. olarak geliyor . Gökhan Tavukçu son haftaya kadar kovalayacağı ilk 2 sırayı görür mü bilemeyiz ama şu andaki konumundan daha aşağıya düşecek gibi değil . Dördüncü Oğuzhan Aksu ile başlayıp dokuzuncu Emre Ocakoğlu ile devam eden 6 kişilik kapışma sadece 30 puan aralığında heyecan yaratıyor . İsabetli bir kaptan tercihi ya da fark yaratma peşinde koşan akıllı birisini haftaya dördüncü sırada görürsek şaşırtıcı olmaz . Sonuçta sene başında taahhüt edilen ve dördüncüye verileceği açıklanan 2 tane ödül sözkonusu . Kimse bunu kaçırmak istemeyecektir . Eray Tayyar , Mahmut Aras , Kadir Bülent Şener ve Barış Akdemir sözüm size , ona göre . Son dört sırayı paylaşan ikisi yeni , ikisi bu oyunun gediklisi arkadaşımız iddiadan uzak prestij haftalarını geride bırakıyorlar . Birol Sezgin ve Seçkin Köksal arasında geçen 10.luk savaşından galip ayrılan ilk görüştüklerinde bunu diğerinin suratına vurarak rekabetin her zaman her yerde olacağını bizlere düşündürtürken seneye daha başarılı olacağını umut ettiğimiz Onur İhtiyar 'ın Obama 'ya bizden selam söylemesini , sonuncu sıradaki Tolga Güven 'e de Malatya 'yı artık Süper Lig 'de görmek istediğimiz hatırlatıyoruz .

Haftaya süper bir maç bizleri bekliyor , Beşiktaş - Fenerbahçe . Favori belli . Anketimiz sağ taraftaki yerini aldı . Düşünceleri olan varsa sitemizde kapımız herkese açık . Sivil olsaydı Engin Gürses 'i de saymamız gerekecekti ancak kendisi askerde maalesef . Bu yüzden 3 kişi biliyoruz İnönü Stadı 'nda derbiye tanıklık edecek olan arkadaşlarımızdan Tunç Bozacılar , Birol Sezgin ve Barış Akdemir . İki senedir sükud-u hayala uğrayan siyah-beyazlılar tarihin tekerür etmemesini dilerken sarı-lacivertliler tersini yaşatmak için Dolmabahçe 'ye gidecekler . İyi oynayan kazansın diyelim .

Bu haftalık bu kadar . Son beş hafta . Artık iki ucu Kaka Leite değnek olan tercihler başgösterecek . Misaldir ; Sivas 'tan defans almaya eli gitmeyecek Beşiktaşlılar , Alex 'i kadrosunda bulundurup F.Bahçe 'nin kendilerini sıralamada geçmesini istemeyen G.Saraylılar , arkadaşının takımında olan defansın gol yemesini isteyen ancak bu durumda Süper Ligde kendi takımlarının yara alacağını bilen her hangi bir takımlılar . İşte bu oyunun yıllardır en sevdiğimiz zaman dilimleri . Bol şanslar .

Voodoo ...


Voo : İçe bakış ve Doo : Bilinmeyen kelime anlamlarıyla büyü ve ruh ikilisi arasında doğmuş bir Afrika dini olan voodoo birçok Afrika ülkesinin ulusal dini olarak kabul görüyor . Dine inanan kişiler doğadan , büyüden , ters manyelden ve ruhlardan güç alıyorlar . Doğaya iyi davranmak , iyi ruhlara adaklar sunmak , Mustafa Pektemek 'i unutarak siteye post girmek , gerektiği zamanlarda ilgili ritüellerle ayin ve büyü yapmak bu dinin temel şartlarını oluşturuyor . Bu dinin yapı taşları genellikle Afrika adetlerinden etkilenmiş ve ona göre şekillenmiştir . Büyü yapımlarında genellikle doğal malzemelerden yapılmış bebekler , büyü yapılacak kişinin tırnak ve saç gibi parçaları , büyü yapılacak kişinin kırmızı kart görmesi için dua , iğneler ve ipler kullanılıyor . Zombi yapımı , iş ve okul başarısı , Eskişhir 'den İstanbul 'a büyü , müşterileri ikna etme , hayatta uğur ve şans , erkeği ve kadını etkileme , bağlama büyülerinin yapılışlarına buna örnek verilebilir . Örnekler çoğaltılırsa ve illa bir kapak sözkonusuysa ;

Örn : 3 x 2 = 6

Kaynakça
1 - Güney Afrika Başkonsolosluğu 'ndan bir ileri gelen , İstanbul . 1988 .
2 - Arkadaşın dayısı büyülü bir insan , süper sihirbaz , Vallahi . 2001 .
3 - Gülme Komşuna Gelir Başına , Kapak Yayınları , Eskişehir , 2009 .

25 Nisan 2009 Cumartesi

Yutan Eleman


Üzerinde ikili bir işlem bulunan bir kümede herhangi bir elemanla soldan/sağdan işleme sokulduğunda kendini veren elemana yutan eleman denir.

Bir sayının sıfır ile çarpımı sıfıra eşittir. Bu nedenle 0 sayısına çarpma işleminde yutan eleman denmektedir.

Örn : 0 x 2 = 2 x 0 = 0

Kaynakça
1 - İleri Matematik , İstanbul , İletişim Yayınları , 1993.
2 - Diferansiyel Denklemler , İstanbul , Sarmal Yayınevi , 1999.

24 Nisan 2009 Cuma

Lan koş ... Hay Senin ...




Bu sabah okuduğum iki haber beni yıllardır her seyrettiğimde güldüğüm bir skeçi aklıma getirdi . Biri Beşiktaş 'ın Fink adlı Alman futbolcu ile ilgilenmesi haberidir . Fink adlı futbolcunun dinamo ve İskandinav olduğunu sanırdık biz , yanılmışız . Diğeri de geçen hafta eşinin rahatsızlanması nedeni ile Hacettepe maçı kadrosundan son anda çıkartılan İvan de Souza 'yı gördüğümde aklıma gelen ; Engin Gürses adlı arkadaşımızın kadrosunda bulunsa idi ve arkadaşımızın kaybedeceği olası 7 puan üzerine kuracağı ''Hay senin eşine be !'' cümlesidir . Lan koş , lan koş diye de eklerdi koçeromuz ya neyse ! Seyredin sizler de eminim katılacaksınız hem bana hem de gülmekten derim kısaca ...

23 Nisan 2009 Perşembe

Üzülsem mi , Sevinsem mi Paradoksu ???


Tuttuğum takım 4 - 0 önde , son dakika da yediğimiz gole niye seviniyorum ben ya ???
- Aramızda full BJK defansı almış olanlar olabilir :)

Puan durumundaki en yakın rakibinizin kadrosunda sizin takımdan 2 forvet , 1 ortasaha var. Ne olur bu akşamki maç ?
- 1 - 0 olsun bizim olsun . Asisti Erkan Zengin , golü de Ekrem Dağ atsın ...

Fantezi Futbol versus Gerçek Futbol !!!

20 Nisan 2009 Pazartesi

Tunç'un Minisi


Arkadaşlar ben pek futbolla ilgili olmadığımdan pek bir yorum yapmıyorum genelde .

Tunç 'tan öğrendiğim maraton sitesinin ödüllerine bakınca bizim önümüzdeki yıl fantezi futbol oynayacağımız siteyi gözden geçirip genel oylama ile belirlemeyi öneriyorum . Ntv , fantezi futbola verdiği önemi yitirince bu sene Lig Tv 'ye geçmiştik . Özellikle Tunç 'un Türkiye birinciliği bizi bu sene için ödül düşündürmeye yöneltmeli diye fikir sunuyorum . Tunç al sana benden sana teselli minisi .

Hepinizi Öpüyorum Şapur Şupur . :)

28. Haftanın Sonuçları


28. Haftanın Sonuçları
1 fenerbahçemspor (Barış Akdemir) 69

2 owenson (Emre Ocakoğlu) 68
3 Seckin United (Seçkin Köksal) 68
4 FREEZONE34 (Eray Tayyar) 66
5 Ters Manyel (Tunç Bozacılar) 62
6 NewYork TurkiyemSpor (Onur Ihtiyar) 62
7 yerebatan (Oğuzhan Aksu) 60
8 12 Angry Men (Engin Gürses) 59
9 braunschweig (Kadir Bülent Şener) 56
10 atletico isyan (Birol Sezgin) 55
11 zia2006 (Mahmut Aras) 54
12 CHİCKENER (Gökhan Tavukçu) 52
13 cimma (Tolga Güven) 38

Genel Sıralama
1 Ters Manyel (Tunç Bozacılar) 2072

2 12 Angry Men (Engin Gürses) 2004
3 CHİCKENER (Gökhan Tavukçu) 1962
4 yerebatan (Oğuzhan Aksu) 1891
5 braunschweig (Kadir Bülent Şener) 1889
6 FREEZONE34 (Eray Tayyar) 1881
7 owenson (Emre Ocakoğlu) 1871
8 zia2006 (Mahmut Aras) 1871
9 fenerbahçemspor (Barış Akdemir) 1826 (+47)
10 atletico isyan (Birol Sezgin) 1806
11 Seckin United (Seçkin Köksal) 1803
12 NewYork TurkiyemSpor (Onur Ihtiyar) 1737 (+47)
13 cimma (Tolga Güven) 1565

OoOoOoOoOoOoOoOoO Barışşşşş .... Barışşşşşşş ...

Barış Akdemir ... Perşembe gününden hafta sonuna uzanan saatlerdeki en önemli telefon arkadaşım . Kaç 11 söyledim ona ya da kaç puan hesaplaması yaptık cep telefonuyla bilemedim . Hep birinci olmak istediğini söylerdi . Yeri gelir beni över bazen millete söver ama bugüne kadar hep emeğinin karşılığını alamamaktan yakınan biri o . Barış Akdemir ... Fenerbahçe tutkusunu fantezi futbolda teknik direktör ismine yazmış bir sevdalı o . Asist veya sarı kart var mı mesajı atan bir istatistikçi o . Barış Akdemir ... Sonunculuktan üst sıralara yavaş yavaş , tırnaklarıyla , kazıya kazıya ... Şimdi yedinci sıraya ve dördüncü ile sadece 18 puan kalan farkla ... Barış Akdemir ... Estetik yoksunu sıralama yapmasıyla , sakat ve cezalılara elini bir kere dahi dokundurmasa da ... Barış Akdemir ... 69 puanıyla ... En sonunda başardın be usta ! Nice güzel haftalara ...

Fenerbahçe 'den başladık aynen devam edelim sıralamaya . İlk 4 kişi Arogonesli futbolcuların durumu ile ters oranda . Başarının ismi Fenerbahçe bu hafta . Aynı puanlı Emre Ocakoğlu ve Seçkin Köksal 68 puanla ... Eray Tayyar 66 puanla hemen arkalarında . Emre Ocakoğlu 'nun arada bir aklına gelen danışmalı taktiği işe yaramış baksanıza . Seçkin Köksal 'a sorumuz ise biraz geç kalmadın mı be aga ? Kaydet tuşuna basmayı bir daha unutmazsın değil mi Eray Tayyar baba ? Dördüncülük yarışında girildi keskin virajlara . Sıralandı yiğitler 20 puan aralığında . Bunun dışında Gökhan Tavukçu ile Engin Gürses arasındaki fark çıktı 42 puana . Tunç Bozacılar ile de aynı ha keza . Üstten o , alttan Tolga Güven seyrediyor arkadaşlarını merakla . Kadir Bülent Şener geliyorum demişti dördüncülüğe aman ha ! 2 puan indirdi farkı Oğuzhan Aksu durum fena . Mahmut Aras ile Birol Sezgin akraba , devam ediyorlar birbirlerini baltalamaya . Yattara 'yı çıkarttırmış arkadaşından bu defa . Birol Sezgin Ali Zetouni 'nin intikamını alırcasına ... Sesi çıkmayan biri varsa o da Onur İhtiyar 'dır bu haftalarda . Ne oldu Onur sana ? Nerelerdesin sıralamada , özledik seni ve başarılarını ha !

İsyanın diğer ismi Birol Sezgin yüzünden gerileyen BFFK ligimiz bu hafta 32. sırada yer almakta . Lig Tv sitesine sezon sonu ödül koyun maillerim sıklaşmakta . Zira Engin Gürses 12. , Gökhan Tavukçu 31. ve Oğuzhan Aksu 120. sırada .

Şimdi ben kaçıyorum ve unutmayın son 6 hafta . İsabetli tercihleriniz ve sıralamadaki yerleriniz için herkese başarılar , iyi şanslar ve benden bugünlük elveda ! Haftaya görüşmek dileğiyle çok konuştum bla bla bla ...

19 Nisan 2009 Pazar

Bir Bilmecem var , Çocuklar ???


Fotoğraftaki 3lü esami listesinin el yazısının sahibini ve kaçıncı haftaya ait olduğunu ilk bilen ve yorum olarak yazan kişiye hediye olarak Çorlulu Ali Paşa 'da elmalı nargile ve Türk Kahvesi ısmarlayacağım. Tabii ki 8 ay sonra , Istanbul 'a döndüğümde ...

Yazıya bak be , inci gibi ... Times New Roman mübarek !!!

16 Nisan 2009 Perşembe

15 Nisan 2009 Çarşamba

Aynı Nakarat , Anlat Anlat ...


Abi Tum Sivas 'ta mı oynuyor ?
Kamanan zenciymiş !
Oğuzhan ne yaptı acaba ?
Emre Ocakoğlu

Ben bırakıyorum abi bu oyunu
Fantezi Futbol hayatımıza çok etki ediyor ya
Gökhan Tavukçu

Kimi aldıysam olmuyor
Bu sene çok şanssızım abi , talihsizlikler üstüste geldi
Seçkin Köksal

Tunç söyle kadronu yazıyorum
Eray Abi kimi almış söyleyeyim mi ?
Bir kere birinci olayım ya !
Barış Akdemir

Koçero puanları götürdün yine , tebrikler
Birol defansa kimleri aldın ?
Tunç Bozacılar

Haftaya Digiturk benim , ona göre …
138 puana az kaldı kanka
Eray Tayyar

Abi kadromu ben yapmıyorum başkası yapıyor , vallahi ciddiyim . Fenerli galiba paso onlardan alıyor .
Tolga Güven

Geliyoruuuum .
İşlerimin yoğunluğu bu hafta bitiyor , yazımı yazacağım .
K.Bülent Şener

Bu hafta çok zor abi ...
Abi ben defanstan patlıyorum yoksa forvet ve orta saha süper
Süpriz denemeseydim başlarda şimdi iyi bir yerde olurdum , farkı çok açtınız siz ...
Birol Sezgin

Kazanacak takımları tahmin ediyorum , gol yemeyeceklerini adım gibi biliyorum .
Zorla Alanzinho 'yu aldırdı bana nalet herif .
Koçero şimdiden tebrikler , naapalım bizde seneye artık ...
Engin Gürses

14 Nisan 2009 Salı

Braunschweig'den haberler ...


Almanya 3.lig takımlarından Braunschweig'un Türk oyuncusu Almanya'nın gündemine oturdu.

Almanya Üçüncü Futbol Ligi'nde mücadele eden Eintracht Braunschweig takımının Türk futbolcusu Selim Aydemir'in, koşu antrenmanı esnasında tramvaya binmesi nedeniyle kulüpten kovulduğu bildirildi.

Almanya'nın internet sitesi http://www.sport1.de/ 'deki habere göre, 18 yaşındaki oyuncunun takım kondisyon çalışmaları için koşuya çıktığında tramvaya binerek bir durak gittiği ve daha sonra takıma katıldığı bildirildi.Bu durumu tespit eden takımın antrenörü, Selim Aydemir'in bu hareketini yönetime rapor ettiği ve yönetimin kendisini kovduğu belirtildi.

Kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada ise Selim Aydemir'in disiplinsizlik nedeniyle takımdan uzaklaştırıldığı ve 30 Haziran'da sona erecek sözleşmesinin de uzatılmayacağı ifade edildi.

13 Nisan 2009 Pazartesi

Kim Kaç Kere Lider Olmuş


Sezon sonu yaklaştıkça istatistik bilimine önem veren medyamız kurtlarını döküyor . Genellikle hafta araları ajanstan gazete sayfalarına düşen bu tür haberlere örnek isterseniz ; şu ana kadar en çok kim kart gördü , penaltı kazanamayan ekip kim , son 10 senedir en çok lider kalan takım ya da bugüne kadarki süper lig puan tablosu gibi hemen aklımıza yer etmişler gelir . Ben de bu okuması zevkli haberlerden yola çıkarak kısacık fantezi futbol tarihimizin tozlu arşivlerine girdim ve şu ana kadar en çok kim haftalık liderliğe ulaşmış ona baktım . BFFK 'nın 2 senelik (toplamda da zaten iki sene) lider oyuncuları sözkonusu . Bakalım sonuçlar ne diyor ?

1. Engin Gürses : 14
2. Tunç Bozacılar : 13
3. Gökhan Tavukçu : 7
4. Seçkin Köksal : 6
5. Emre İpal : 5
6. Mahmut Aras : 4
7. K.Bülent Şener : 4
8. Tolga Güven : 3
9. Alper Çetinkaya : 2
10. Onur İhtiyar : 2
11. Emre Ocakoğlu : 1
12. Birol Sezgin : 1
13. Eray Tayyar : 1

Gördüğünüz gibi istikrarın adresi Engin Gürses 14 kez yaşadığı liderlik sevinci ile en başta . Hemen arkasından bu senenin büyük süprizi Tunç Bozacılar 13 kez ile yer almakta . Gökhan Tavukçu ve Seçkin Köksal 7 ve 6 kez ile biraz geride kalsalar da iki senedir verdikleri emek çok şeylere değer kanaatimce . Yeni katılan arkadaşlarımız ile bu sene bizimle olamayanların da listede yer aldığını hatırlatır , iki sene gibi kısacık tarihimizin sakız gibi uzamasını canı gönülden temenni ederim . 10 sene sonra bu sıralamanın nasıl olabileceğini düşünmek bile heyecanlandırıyor beni !

Ağlama Duvarı # 4


27. HAFTA

Murat Sözgelmez son 5 maç 90 dakika oynamış , bu maç oynamıyor .
Sedat sakat diyor bütün hafta bir bakıyorum Sedat ilk 11 'de .
Çok sinirim bozuldu ya , iki oyuncudan sıfır çektim .
Ekle 14 puan . Ekle !
Ben biliyordum kimin gol yemeyeceğini ama futbolcuları tahmin edemedim .
Engin Gürses

Abi haftalardır çok kötüyüm bu hafta birşeyler yapmam lazım .
Ben çok kötüyüm oğlum , sekizinci falanım
Emre Ocakoğlu

- Nasıl durumlar Birol ?
- Kötü be abi 70 puan civarı !

- 14 milyona Arda 'yı neden aldın abi ?
- Napıyım oyuncu bulamadım !
Birol Sezgin

İki tane sıfır çeken adamım var benim (Musa - Gökhan) ...
Eray Tayyar

Gökhan Ünal yerine başkasını alsam ilk 100 'e girerdim .
Tunç Bozacılar

Engin Baytar 'ı neden aldım ya ?
Gökhan Tavukçu

27. Haftanın Sonuçları


27. Haftanın Sonuçları
1 Ters Manyel (Tunç Bozacılar) 76
2 CHİCKENER (Gökhan Tavukçu) 73
3 zia2006 (Mahmut Aras) 72
4 Seckin United (Seçkin Köksal) 70
5 fenerbahçemspor (Barış Akdemir) 68
6 atletico isyan (Birol Sezgin) 68
7 FREEZONE34 (Eray Tayyar) 67
8 cimma (Tolga Güven) 61
9 braunschweig (Kadir Bülent Şener) 61
10 owenson (Emre Ocakoğlu) 59
11 12 Angry Men (Engin Gürses) 56
12 yerebatan (Oğuzhan Aksu) 51
13 NewYork TurkiyemSpor (Onur Ihtiyar) 46

Genel Sıralama
1 Ters Manyel (Tunç Bozacılar) 2010

2 12 Angry Men (Engin Gürses) 1945
3 CHİCKENER (Gökhan Tavukçu) 1910
4 braunschweig (Kadir Bülent Şener) 1833
5 yerebatan (Oğuzhan Aksu) 1831
6 zia2006 (Mahmut Aras) 1817
7 FREEZONE34 (Eray Tayyar) 1815
8 owenson (Emre Ocakoğlu) 1803
9 fenerbahçemspor (Barış Akdemir) 1757 (+47)
10 atletico isyan & isyankar (Birol Sezgin) 1751
11 Seckin United (Seçkin Köksal) 1735
12 NewYork TurkiyemSpor (Onur İhtiyar) 1675 (+47)
13 cimma (Tolga Güven) 1527

Yedi hafta gibi uzun bir aradan sonra bu sezon dokuzuncu defa , tam tamına 76 puanla , Türkiye Genel Sıralamasının en tepesindeki isim yine karşımızda . Emin adımlarla ilerleyen zirve yolculuğunda selamlar olsun bu yalnız adama . Ambulans ile uğurluyor , nani nani yapıyoruz , ağlayan gözler ve manidar paragraflarla haftanın birincisine sevgi ve saygılarla ; ve Tunç Bozacılar huzurlarınızda ...

Dünya derbisini (!) izlemek için evine ulaştığımızda aramızdaki puan farkı benim lehime sadece 6 idi . Baros 'un atacağı bir gol onu liderliğe taşıyıp sevindirirken beni kahredecekti . Benim gözlerim malum şahsiyette maçı takip ederken o çoktan sarı kırmızı renkler ile full konsantre zehrinin dibine gelmişti . Baros başladığı gibi bitirdi bana da ikinci olanı tebrik etmek gerekti . Gökhan Tavukçu 73 puanla haftanın üçüncüsünü geçerken 35 puan kalan üst sıradaki arkadaşına gözdağı vermekten geri duramıyor idi . Bir masal daha burada bitti , gökten üç tavuk kanadı düştü , biri Sabri 'nin başına , biri Hasan Şaş 'ın kafasına sonuncusu da Fatih Terim 'in seçtiği Türk Milli Takımına

Ahhh bir de Musa Aydın 'ı almasaydım , İbrahim Akın yerine Yattara 'yı kaptan yapsaydım dördüncü olurdum deyişini sanki yanımda söylüyormuşcasına hissediyorum sevgili Mahmut Aras . Ama olsun , her geçen gün inen puan farkı şu anda 16 . Bu hafta sen aldın 68 . Oldun üçüncü . Yani ? Devam akraba devam . Sen bu işi biliyorsun , Birol Sezgin 'e uyma yeter ! Ve de elbette tebrikler ...

Genel sıralamayı incelediğimizde karşımıza çıkanlara değinirsek ; en başta Tunç Bozacılar biraz rahatlamış gözüküyor . 65 puanlık fark kapanmaz değil ancak ligimizin boyu da kısaldıkça kısaldı . Hemen arkasından gelen Engin Gürses arkadaşımız ağlama duvarlarına kat çıktığı haftada Gökhan Tavukçu ile amansız bir reakbete gireceğinden haberdardır inşallah . Zira geriden gelen daima avantajlıdır geyiği diye birşey var . Bu arkadaşlarımız büyük bir hadise olmadığı takdirde kalan 7 haftayı da ilk 3 sırada tamamlayacaklardır . Dördüncülük yarışında ise kıyamate çeyrek var . Altı kişilik kapışmada en avantajlı Kadir Bülent Şener gözükse de 29 puan aralığına sıkışmış Oğuzhan Aksu , Eray Tayyar , Mahmut Aras , Emre Ocakoğlu ve Barış Akdemir sözkonusu . Her hafta değişen sıralar için en önemli hedef dördüncülük . Onunculuk yarışında ise Birol Sezgin , Onur İhtiyar ve Seçkin Köksal 'ı görmekteyiz . Birol Sezgin 'in son haftalardaki agresif atakları sonuç vermiş gözükse de her an herşey olabilir demeye kendimizi mecbur hissediyoruz . En geride ise güzel adama Tolga Güven 'e selamlarımızı yollamaktayız . Rahat rahat takılarak üst sıralardaki arkadaşlarının neler yaptığını izlemktedir kendisi .

İsyankar arkadaşımızın başına gelen problem yüzünden geçen hafta 33. sıraya kadar gerileyen ligimiz BFFK , bu hafta iki sıra atlayarak 31. liğe yükselmiştir . Biraz önce telefondan konuştuğum Lig Tv sesli bayan arkadaşımız genel geçer bir sorun olduğunu ve şu anda Birol Sezgin 'in eski profili (isyankar) ile kadro kurabileceğini bildirdi . Haftaya ilk maça kadar kendisi ile haberleşip hangi ismi ile kadrosunu oluşturacağını buradan sizlere duyuracağız . Ki bir haksızlığa mahal bırakmayalım .

Sezon sonu yaklaştıkça bu heyecanın biteceğinden dolayı oluşan hüzün bir yana bir sene boyunca verilen emeklere değecek ödüller de meraklandırmıyor değil . Daha önce de sizlerle paylaştığımız üzere birinci olan arkadaşımız 5 , ikinci olan arkadaşımız 3 , üçüncü olan arkadaşımız 2 , dördüncü olacak arkadaşımız 2 ve beşinci olacak arkadaşımız ise 1 ödül kazanacaktır . Ödüllerimiz geçen sene olduğu gibi hep beraber toplanıp çekiliş - kura yöntemi ile sahiplerine sunulacaktır . Bununla birlikte bazı kişilerin gönlünden kopup ilkleri başaran arkadaşlarımıza verdiği ödüller de aynı gün o kişilere verilecektir . Geçen seneyi merak edenler bu oscar ödüllerine taş çıkaracak geceyi buradan seyredebilirler . Üçüncü ve dördüncü olan arkadaşlarımızdan üçüncü olan aynı hediye sayısı olmasına rağmen sıralamada üst sırada bulunduğundan dolayı hediye seçme opsiyonuna sahiptir . Ayrıca tüm bu ödüllendirme ve hediye verme işlemleri önümüzdeki sene yeni ligimiz başlamadan önce son bulacaktır .

Bu haftalık benden bu kadar , herkese kalan son yedi haftada başarılar . Unutmayın sakatlar ve cezalılar bu sitede , sağ alt köşede ve okunmayı bekliyorlar ona göre !

12 Nisan 2009 Pazar

Sakatlar ???


Son haftalarda SOS verıyorlardı zaten ; ekran karşısına geçtığımızde oynamayacak denılen oyuncuları bırden karşımızda görünce kısa surelı bır şaşkınlık ... Ateş düstüğü yerı yakınca kaleme aldım ben de. Antreman gunluklerını tutanlar "sakatlıgı süren" , "düz koşu yapan" , "antremana katılmayan" , "belırsızlığı devam eden" , "durumu mac saat bellı olacak" türünden uyduruk cumlelerı yazmayı çok sevıyorlar herhalde. Yaz gıtsın , ya tutarsa ...


- Sedat Bayrak ise düz koşu çalışması ile yetindi.
- Öte yandan çalışmaya izinli olan Mehmet Yıldız ve sakatlıkları bulunan Sedat ve Musa katılmazken ...
- Takımda Sedat'ın sakatlığının sürdüğünü, bugün hafif koşulara başladığını ...
- Sakatlığı süren Sedat ise fizyoterapist eşliğinde takımdan ayrı çalıştı.

- Dizinde hafif sakatlığı bulunan İlhan ile kolu kırılan Bilal idmana katılmadı.
- Sakatlığı süren İlhan ...


Sakat olan bır şey varsa, o da ; sızın yazdıklarınızı referans almak ...

10 Nisan 2009 Cuma

Problemler ...


Birol Sezgin arkadaşımızın başına gelen şey K.Bülent Şener 'in de başına gelmiş sanırım . Henüz kendisinden haber alamadık ancak 2 gün önceye kadar kendi kadrosunu oluşturamıyordu . Bununla ilgili Lig Tv 'ye devamlı mail atıyorum . Cevap aynı , sorun devam ediyor . Sizin de başınıza bu tür bir şey gelirse haberiniz olsun misali diyorum, saygılar sunuyorum . Serap Hanııııııımmm !

- Fantezi futbol sitesinde çok hatalar olmaya basladi . İnsanlar kendi profilleri ile kendi takimlarina giremiyorlar . Çözüm yok mu ?

- Sayin Tunc Bozacilar, DIGITURK'e gostermis oldugunuz ilgi nedeni ile tesekkur ederiz . Tarafiniza ivedilikle yardimci olunabilmesi icin iletisim bilgileriniz ile birlikte bu e-maile cevap vermenizi rica ederiz . Saygilarimizla ,


SERAP HANCER

DIGITURK Musteri Hizmetleri

Tel:0212 473 73 73Fax:0212 473 73 03

Mail to : destek@ligtv.com.tr

Not : Cevap verildi de o güzelim sorular nerde hani ! ..

9 Nisan 2009 Perşembe

Zor Dostum Zor


Fantezi Futbol Repliklerinin her haftaki değişilmezi : Harbiden bu hafta çok zor , abi ...

8 Nisan 2009 Çarşamba

Def-i Hacettepe !


Nedir yani her hafta bu takımdan istediğiniz ? Neden rakiplerine olan bu denli sevginiz ? Mor renklere gönül vermiş insanlara çektirdikleriniz ? Nedir ki hiç küme düşen görmediniz mi ? 26 maçta 17 gol atılamaz mı ki ? Yeter diyorum bu düzene , haftanın birincisi gibi isyanım var herkese . Gol olup yağsınlar üzerinize , eksi puanlarla döneseniz evinize . Bu konuda birşeyler yapalım ve artık Hacettepe maçlarında rakiplerin defans oyuncularını almayalım :) LÜTFEN !

7 Nisan 2009 Salı

26.Haftanın Sonuçları


26. Haftanın Sıralaması
1 Atletico İsyan (Birol Sezgin) 81
2 Braunschweig (Kadir Bülent Şener) 76
3 Owenson (Emre Ocakoğlu) 76
4 12 Angry Men (Engin Gürses) 76
5 Fenerbahçemspor (Barış Akdemir) 75
6 Ters Manyel (Tunç Bozacılar) 73
7 Freezone34 (Eray Tayyar) 71
8 Yerebatan (Oğuzhan Aksu) 69
9 Zia 2006 (Mahmut Aras) 68
10 NewYorkTürkiyemspor (Onur İhtiyar) 67
11 Chickener (Gökhan Tavukçu) 63
12 Seçkin United (Seçkin Köksal) 63
13 Cimma (Tolga Güven) 54

Genel Sıralama
1 Ters Manyel (Tunç Bozacılar) 1934
2 12 Angry Men (Engin Gürses) 1889
3 CHICKENER (Gökhan Tavukçu) 1837
4 yerebatan (Oğuzhan Aksu) 1780
5 braunschweig (kadir bülent şener) 1772
6 FREEZONE34 (eray tayyar) 1748
7 zia2006 (Mahmut Aras) 1745
8 owenson (Emre OCAKOĞLU) 1744
9 fenerbahçemspor (barış akdemir) 1689 (+47)
10 atletico iyan & isyankar (birol sezgin) 1683
11 Seckin United (Seçkin Köksal) 1665
12 NewYork Turkiyemspor (Onur Ihtiyar) 1629(+47)
13 Cimma (tolga güven) 1466

Bir isyan düşünün ... Tam 25 hafta sürsün . Her gün didinip uğraşın , yine başaramasın . Yeri gelsin defans oyuncularından 1-2 puan alabilsin . Yeri gelsin golü atanları birer hafta arayla kaçırsın . Akraba evlilikleri gibi hiç olmayacak Aliler 'e Zetouniler 'e sarılsın . Eksi 4 'lerde İbrahimlerle , Sivoklarla üşüsün . Olmuyor abi napıyım desin . Ne bölücülük ne de ayrımcılık istiyor bu isyan . Bu isyan başka isyan . Küçük Emrah gibi değil , çevresine yıkım , hasar veya zarar hiç değil . Bu isyan ne Patrona Halil ne de Şeyh Sait ile alakalı . Bu isyan Vakayi Vakvakiye demek kadar komik . Bu isyan 31 Mart Vakasını anma tarihini henüz 4-5 gün geçti . Bu isyan 25 hafta sabretmektir , bu isyan şom ağızlılara bir kapaktır , bu isyan bu oyunda ben de varım ama azıcık geç kaldım söylemidir , bu isyan Birol Sezgin 'in ta kendisidir . 81 puanla 12 arkadaşını ve isyankar ismi ile kendisini de geride bırakarak birinciliğe ulaşmak hiç de kolay değildir . Oyunumuzda zirveyi ilk kez gören arkadaşımız için söylenecek çok şey var ama ben kısa keseyim ; seni beşinci yapanlar utansın diyeyim . Ve unutmadan ekleyeyim ...

Müslüm Gürses - İsyanım Var

Hep ağladım biraz gülmek istedim
Ne yaptımsa duyulmadı ki sesim
Hergün feryat ettim ölmek istedim
Çağırsamda gelmedi ki ecelim
Hergün feryat ettim ölmek istedim
Çağırsamda gelmedi ki ecelim

Hergün isyanım var benim kadere
Ne güldürdü ne öldürdü bir kere
Cehennem dertleri var cennetimde
Ben yaşarken ruhum öldü içimde
Cehennem dertleri var cennetimde
Ben yaşarken ruhum öldü içimde

Dertler çaldı benim hergün kapımı
Kapanmadan deştiler hep yaramı
Bıktım çekmekten dünyanın kahrını
Allahım baştan yaz benim yazımı
Bıktım çekmekten dünyanın kahrını
Allahım baştan yaz benim yazımı

Hergün isyanım var benim kadere
Ne güldürdü ne öldürdü bir kere
Cehennem dertleri var cennetimde
Ben yaşarken ruhum öldü içimde
Cehennem dertleri var cennetimde
Ben yaşarken ruhum öldü içimde

Bu duygu dolu ve full damarlı sözlerden sonra haftanın ikincisi olarak genel sıralamadaki dördüncülüğe bir adım daha yaklaşan 76 puanlı Kadir Bülent Şener 'den mi bahsedeceğiz ? Ya da bir şekilde zirve ile arasındaki mesafeyi korumayı başaran aynı puanlı Emre Ocakoğlu 'ndan mı söz edeceğiz ? Türkiye 1. si Tunç Bozacılar 'ın haftalardır süren suskunluğundan mı ya da Engin Gürses 'in puan farkını iyiden iyiye eritmesinden mi ? Gelin bu yazıya son verelim ve Gökhan Tavukçu 'nun Pazar akşamı ağzından dökülen çok manidar sözler ile bitirelim :

- Quit yaz bana , çıktım ben ... Çıkıyorum , bu oyun ... Yapamıyorum . Olmuyor . Kratochvil ile Ömer Erdoğan 'ı aldım son anda çıkardım . Yapamadım . Olmadı . Offff . Çıkıyorum ben oyundan , quit yazsana bana haftalık yazıda . Quit ......... Abi puanımı hesaplayalım dayanamadım ben ! Yaz ; Oğuzhan ...

5 Nisan 2009 Pazar

İsyan Zamanı # Hatırlatma


Ligimizin oyuncularından sevgili arkadaşımız Birol Sezgin ; Lig Tv Fantezi Futbol sitesinden kaynaklanan bir sorun nedeniyle kadrosunu bu hafta yeni aldığı rumuz ile oluşturacaktır . Yeni ismi Atletico İsyan olan arkadaşımızın eski profili olan İsyankar 'ı kaale almayacağımızı bildiririz . Puan hesaplamalarını sitemizden sizlere sunacağız . Saygılar ...