27 Kasım 2008 Perşembe

FF Taktikleri # 2 : Mahmut , Tunç


Bu taktik Ligtv ‘den canlı yayınlanmayan öğlen maçlarını radyonun başına geçip dinleyerek sık atağa çıkan , gol pozisyonlarında adı geçen oyuncuların ismini not almaya dayanır.

Klasikleşmiş bir futbol geleneğini yaşatmak ve "mikrofonlarımız merkez stüdyoda" , "şeref tribünün önünde kalan taç çizgisi" , "topun indiği yerde kimse yok" , "orta yuvarlağın rakip yarı alana bakan dilimi" gibi repliklerin unutulmamasını sağlamak gibi nostaljik bir misyonu da vardır.

İlla ki TRT Radyo 1 ‘den ve Orhan Ayhan, Necati Karakaya, Tansu Polatkan, Abidin Aydoğdu, Hüseyin Başaran, Levent Özçelik gibi efsane isimlerin anlatımlarından dinlenir. Dakika ve skor almak için de bu taktik oldukça faydalıdır. Zira goller anında canlı sonuç veren sitelere düşse de asist ve sarı kartlar ancak 2 -3 saate internete düşmektedir. Radyocular ise size hemen bu bilgileri aktarıp , oyuncunuzun kaç puan aldığını size şip - şak söyleyebilirler.

BFFK 'da bu taktiği en çok kullanan , muhasebe üstadı olan bu 2 meslektaş karakterdir ve fıtratlarındaki farklılığı radyo tercihlerinde de ortaya koyarlar. Gelenekselci olan Mahmut , muhasabe kayıtlarını hala elle tutar , maçı da emektar cep radyosundan dinler. Teknoloji tutkunu zamane gençliği Tunç , ise asist muhasebe programını kullanır , TRT Radyo 1 'i internetten dinler .

Futbol kültürünün en önemli ritüellerinden biri olan bu taktiğin en önemli yanı "şimdi Adana 5 Ocak Stadyumundayız" cümlesini duyduğunuzda golü kimin attığının merakıyla kalbinizin güm güm atması ve tüm heyecanıyla maçı an be an yaşamanın verdiği keyiftir.

Tunç Bozacılar :

Engin Gürses ' e değil ama söylediklerine birşeyler eklemek isteyen biri olarak ; Cuma sabahtan akşama kadar 5-6 internet spor sitesinin altını üstüne getirip haber alma özgürlüğünün bokunu çıkartma hadisesi ile çok zorda kalınca google arama motorundan anadolu klüplerinin o çok meşhur siber güncel resmi internet siteleri ile takip mesafesini korumak kavramını da unutmamak gerekir düşüncesindeyim .

1 yorum:

Engin Gürses dedi ki...

Tabi Koçero, senin bir sürü cin taktiklerin var. Ben sadece bir tanesini yazıya döktüm ...