17 Ocak 2009 Cumartesi

Bir Emre Ocakoğlu Analizi # 5


Kalede en çok tercih ettiği oyuncu : Ivankov – Bursa (4 kez)
Savunmada en çok tercih ettiği oyuncu : Eren - Kayseri (6 kez)
Orta sahada en çok tercih ettiği oyuncu : Selçuk - Trabzon (9 kez)
Forvette en çok tercih ettiği oyuncu : M.Yıldız – Guiza (9 kez)
Yedekte en çok tercih ettiği oyuncu : Sercan – Bursaspor (6 kez)
Toplamda en çok puan kazandığı oyuncu : Lincoln - G.Saray (93 puan)
Toplamda en az puan kazandığı oyuncu : Veysel – Konya (-2 puan)
En isabetli futbolcu tercihi : M.Yıldız – M.Çakır (15 puan)
En isabetli kaptan tercihi : Mehmet Çakır – Ankaraspor (36 puan)
En çok tercih ettiği kaptan : Alex – F.Bahçe (5 kez)
En iyi iş yapan yedeği : Turgay – Kayseri (13 puan)
En çok tercih ettiği sistem : 3-5-2 (13 kez)
Yedeklerden en çok aldığı puan : 10 puan (9. ve 13.hft.)
Fair-Play kazanma sayısı : 1 kez
En çok futbolcusunu tercih ettiği futbol takımı : Sivas - 29 futbolcu
Haftalık en iyi performansı : 94 puan (8.hft.)
Haftalık en kötü performansı : 33 puan (1.hft.)
Haftalık liderlik sayısı : 0 kez
Haftalık en iyi derecesi : 2.
Haftalık en kötü derecesi : 13.
T
ürkiye'de haftalık en iyi derecesi : Türkiye 273.sü (8.hft.)
Türkiye'de genel sıralamada en iyi derecesi : Türkiye 55.si (8.hft.)

İlginç Notlar

Oyunumuza 2 senedir iştirak eden , futbol bilgisi ve ilk 5’i daima zorlayan görüntüsüyle bizleri şaşırtan Emre Ocakoğlu 16 hafta sonunda aldığı 1111 puan ile hiç 1. lik alamaması arasındaki çelişkiyi siz değerli okuyucularımıza bırakıyorum . İstişare esasına dayanan futbolcu seçimleri ile fantezi futbol lafının geçtiği her muhabbette canının sıkıldığını anladığımız bu güzel arkadaşımızı henüz biz de tam çözebilmiş değiliz . İkinci devrede kendisini daha üst sıralarda görürsek topun adaleti olmadığını söyleyen futbolculara hak vermiş olup bu oyunu daha da çok seveceğimizden hiç kuşkunuz olmasın .

Kalesini tecrübeli file bekçisi Ivankov’a (4 kez) teslim eden Emre Ocakoğlu , Souleymanu’ya ise sadece 1 kez şans vermiştir . Dört kez 0 ve 2 , üç kez de 1 puan alan arkadaşımız kaleciler konusunda pek de başarılı sayılmaz . Hemen önlerinde Eren (6 kez) , Bilica (4 kez) , Tayfun (3 kez) ve Turgay’ı (3 kez) deneyip oldukça iyi puanlar almıştır . Ivan De Souza’dan -1 alırken tam 9 oyuncudan 0 çekmesinin yanı sıra 14 oyuncusundan 7 tam puan alması da önemlidir .

Orta alanda ismini çok sevdiği oyuncu Gökhan Emreciksin’i iki kere alıp 5’er puanla mesut olmasının yanı sıra , 4 kez kaptan yaptığı Lincoln’den (6 kez) 93 puan alması dikkat çekicidir . Tabata’dan (8 kez) 58 puan , 2 kez kaptan görevini verdiği Delgado’dan (7 kez) 58 puan , 4 kez kaptan yaptığı Alex’ten (6 kez) 73 puan ve Mehmet Çakır’dan (4 kez) 64 puan almıştır . Bunun yanında Selçuk (9 kez) , Musa (7 kez) ve Kewell (5 kez) tercih edilmiştir . Bu mevkide oynayan oyunculardan bir kez 36 , bir kez 28 , iki kez 26 , bir kez 20 , iki kez 16 ve bir kez de 15 puan alması arkadaşımızın ne denli başarılı olduğunu göstermektedir .

Her F.Bahçeli’nin bu sene hedefi 12’den vuracağını umut ettiği okçunun hayal kırıklığı yarattığı ilk devrede ‘’Belki bu hafta iş yapar’’ söylemleri ile 9 kez seçilmesi ile aynı sayıda seçilen buldozer Mehmet Yıldız’ın aynı cümlede geçmesi bile bana tuhaf geliyor . Bu iki forvetin hemen ardından ise Gökhan Ünal (5 kez) gelmektedir . Sercan’ın (6 kez) , Taner ve Roberts’in 3 kez kulübede beklediği yedek kadronun en faydalısı 13 puan alan Turgay olmaktadır . Kaptan tercihlerini ilerideki oyunculardan kurmayarak akıllı davranan arkadaşımız bu kuralı sadece Baros için bozmuş ve bu oyuncudan 28 puan alarak ne kadar isabetli bir tercih yaptığını bizlere göstermiştir .

Emre Ocakoğlu için ilk devrede kendi içinde iki devreye bölünmektedir . İlk 8 haftalık bölümde aldığı 33 puanla çok kötü başlasa da insanüstü gayretle oyunumuzdaki sıralamada üçüncü sırada kendi yer bulurken , Türkiye 55. liğine kadar yükselmiştir . Bu dönemde üç kez 2. lik kürsüsüne çıkmıştır . Kendisini tanıyanlar için bu fevkalede bir derecedir . Ancak bundan sonra ne oldu bilmiyoruz ikinci 8 haftada hızla gerileyen arkadaşımız bir ara 6. sıraya kadar düşse de şu anki konumunu geri almıştır . Üstündeki ilk 4 ile aşağısındaki dört arasında köprü vazifesi gören arkadaşımız yerini kaybetmemek için ikinci yarı oyunumuza daha çok emek vermek zorunda . İki senedir bir şekilde başa güreşen Emre Ocakoğlu için bu çok da zor olmasa gerek .

Kendisine her zaman olduğu gibi bizleri şaşırtmasını diliyor ve ikinci devre için şimdiden iyi şanslar diyoruz . Owen’a selam söylemeyi unutma Emre .

Hiç yorum yok: