18 Ocak 2009 Pazar

Bir Gökhan Tavukçu Analizi # 3


Kalede en çok tercih ettiği oyuncu : Ivankov – Bursa (3 kez)
Savunmada en çok tercih ettiği oyuncu : Eren – Hayrettin (5 kez)
Orta sahada en çok tercih ettiği oyuncu : Lincoln – Tabata (7 kez)
Forvette en çok tercih ettiği oyuncu : M.Yıldız – Gökhan (7 kez)
Yedekte en çok tercih ettiği oyuncu : Sercan – Bursaspor (7 kez)
Toplamda en çok puan kazandığı oyuncu : Lincoln - G.Saray (95 puan)
Toplamda en az puan kazandığı oyuncu : İ.Öztürk – Bursa (-4 puan)
En isabetli futbolcu tercihi : Mehmet Yıldız – Sivas (15 puan)
En isabetli kaptan tercihi : Delgado – Beşiktaş (28 puan)
En çok tercih ettiği kaptan : Lincoln – G.Saray (5 kez)
En iyi iş yapan yedeği : Sercan – Ivesa (7 puan)
En çok tercih ettiği sistem : 3-4-3 (9 kez)
Yedeklerden en çok aldığı puan : 9 puan (15.hft.)
Fair-Play kazanma sayısı : 2 kez
En çok futbolcusunu tercih ettiği futbol takımı : G.Saray - 28 futbolcu
Haftalık en iyi performansı : 96 puan (9.hft.)
Haftalık en kötü performansı : 48 puan (1.ve 7.hft.)
Haftalık liderlik sayısı : 3 kez
Haftalık en iyi derecesi : 1.
Haftalık en kötü derecesi : 11.
Türkiye'de haftalık en iyi derecesi : Türkiye 329.su (5.hft.)
Türkiye'de genel sıralamada en iyi derecesi : Türkiye 34.sü (11.hft.)

İlginç Notlar

CHİCKENER denilen kardeşimiz ; Gökhan Tavukçu’nun ta kendisi olmaktadır ve bu oyuna geçen sene olduğu gibi bu yıl da aynı ihtimamı göstermektedir . Yeni baba olan arkadaşımız geçen sene bu oyunda ikincilik kürsüsüne çıkmayı başarmış ve ödülleri birer ikişer götürmüştür . Bu senede geçen seneyi aratmayan performansıyla Tunç Bozacılar ve Engin Gürses’in hemen ardında 3. sırada yer almaktadır .

İlk devre boyunca kaleci eldivenlerini en fazla Ivankov’a (3 kez) vererek gol yemekten korkmadığını ve bir file bekçisinin gol atmasını daha çok önemsediğini kanıtlayan arkadaşımız Souleymanu’ya ise 2 kez şans vermiştir . Kaleci tercihlerini çeşitlendirdiğini gördüğümüz ve neredeyse her kaleciye şans veren arkadaşımız üç oyuncudan 0 , altı oyuncudan ise 7 tam puan görmüştür .

Savunma oyuncusu konusunda ezber bozmayan Gökhan Tavukçu ; Eren’i (5 kez) defalarca seçmiş olup kendisine zaafı olduğunu düşündüğüm Hayrettin’den (5 kez) ise vazgeçememiştir . İbrahim Öztürk’ün gördüğü kırmızı karttan sonra telefonda Birol Sezgin’in kulaklarını çınlattığımız anlar dün gibi aklımdadır ve -4 puanı nasıl ve nerden aldığını ikimizde çok iyi biliyoruz : Naaaletten . Yine G.Saraylı Hakan Balta’dan bir -1 ’i olan arkadaşımız Kayserili Eren ve Turgay’dan 13 ’er puanı görmüştür . Oyunumuzun nev-i şahsına münhasır futbolcusu Mehmet Çakır’ı sadece bir kez seçen onda da 0 çeken arkadaşımız Alex’i seçtiği 3 kere de kaptan yapmıştır .

Vazgeçemediği sevdası G.Saray’dan tüm orta saha oyuncularını kadrosunda deneyen Gökhan Tavukçu ; özellikle Lincoln (7 kez) , Arda (4 kez) ve Kewell’ı (3 kez) tercih etmiştir . Bunun yanında Tabata (7 kez) ve Selçuk (6 kez) arkadaşımızın değişmezleri arasındadır . Adamı Lincoln’ü 5 kez kaptan yaparak 95 puan alması da bir başka güzelliğidir .

Forvette bu senenin yükselen değerleri Roberts ve Sercan’a on altı maç boyunca sadece 1 ’er kez şans veren arkadaşımız Gökhan Ünal’a (7 kez) , Mehmet Yıldız ‘a (7 kez) , Baros’a (6 kez) ve Taner’e (4 kez) forma şansı vermiştir . Yedek kulübesinde Sercan (7 kez) ve Murat Ceylan (5 kez) otururken Serhat ile Sercan’dan -2 puanı görmüştür .

Sezon öncesi seyredip beğendiği ve ilk maçtan kadrosuna aldığı Kayserili Purovic’ten 0 çekerek hayal kırıklığına uğramıştır . Ayrıca tuttuğu takımın oyuncularına şans vermekten bıkmamış G.Saray’dan 28 oyuncuya şans vermiş ve tercih ettiği yedek oyunculardan sezon boyunca çok fazla puan alamamıştır .

Hafta sonlarımızın anlamı olan lig maçlarını seyrettiğimiz mekan olan Ataköy’deki evini bizlere açan , taze baba – güzel adam , açık kombineli , Tokat kebabı mucidi , bilekten zar atan , guguç şampiyonu , Yattara ve Meira gazisi , geçen senenin ikincisi , Ahmet Akçan’ın hal hatır arkadaşı , ben leb demeden Çorum’u anlayan sevgili dostum Gökhan Tavukçu’ya ikinci devre öncesi yürekten başarılar diliyorum ve hepinize ayrı ayrı soruyorum ; Gökhan bir Tavukçu mudur(nu) ?

Hiç yorum yok: