17 Ocak 2009 Cumartesi

Bir Mahmut Aras Analizi # 7


Kalede en çok tercih ettiği oyuncu : Ivankov – Cenk (3 kez)
Savunmada en çok tercih ettiği oyuncu : Eren - Kayseri (7 kez)
Orta sahada en çok tercih ettiği oyuncu : Alex – Musa (8 kez)
Forvette en çok tercih ettiği oyuncu : Mehmet Yıldız - Sivas (7 kez)
Yedekte en çok tercih ettiği oyuncu : Sercan – Bursa (5 kez)
Toplamda en çok puan kazandığı oyuncu : Alex – F.Bahçe (65 puan)
Toplamda en az puan kazandığı oyuncu : Sivok – İ.Öztürk (- 4 puan)
En isabetli futbolcu tercihi : Mehmet Yıldız – Sivas (15 puan)
En isabetli kaptan tercihi : Mehmet Çakır – Ankaraspor (36 puan)
En çok tercih ettiği kaptan : Alex – F.Bahçe (4 kez)
En iyi iş yapan yedeği : Veysel – Konya (11 puan)
En çok tercih ettiği sistem : 3-4-3 (14 kez)
Yedeklerden en çok aldığı puan : 13 puan (6.hft.)
Fair-Play kazanma sayısı : 1 kez
En çok futbolcusunu tercih ettiği futbol takımı : Sivas - 26 futbolcu
Haftalık en iyi performansı : 99 puan (4.hft.)
Haftalık en kötü performansı : 40 puan (7.hft.)
Haftalık liderlik sayısı : 0 kez
Haftalık en iyi derecesi : 3.
Haftalık en kötü derecesi : 16.
Türkiye'de haftalık en iyi derecesi : Türkiye 114.sü (4.hft.)
Türkiye'de genel sıralamada en iyi derecesi : Türkiye 139.su (14.hft.)

İlginç Notlar

İki direk arasında iki kaleciye fırsat tanıyan Mahmut Aras ; Ivankov ile Cenk’i 3’er kez tercih ederken Petkoviç ile Souleymanu’ya kaleci kazağını 2’şer kez giydirmiştir . Burada dikkat çekici olan şey ise Souleymanu’dan kazandığı puan diğer üç kaleciden daha fazladır . Cenk’ten -1 ’ i görürken altı kere de 7 tam puan almıştır .

-4 puan bizce arkadaşımız için anlamlı olmalıdır . Zira bir değil iki kere tatmıştır bu büyük başarıyı ! Önce İbrahim Öztürk canını sıkarken sonra Sivok son noktayı koymuştur . İki oyuncu da kırmızı kart görürken Mahmut Aras da o sırada Pazartesi günü sıralamada kendini en aşağılarda görüyordu . Savunma konusunda Eren (5 kez) ve Cale (4 kez) söz sahibi olurken gönlünü verdiği takımdan sadece 1 oyuncu (Hakan Balta) alarak takım sevgisi ile fantezi futbol sevgisi arasına kalın bir çizgi koymuştur . 13 puanı Eren ile gören Mahmut Aras , Zapo’dan 10 , Kratochvilden ise 8 puan almıştır . Tabi dokuz oyuncudan 0 çektiğini de hatırlatalım .

Oyunumuzun en başarılı yarışmacılarından Engin Gürses’in ilk hafta toplamda 36 puan aldığı düşünülürse Kaptanı Mehmet Çakır’dan bir defada aynı puanı bulan arkadaşımız için ''başarı'' daha nasıl ifade edilir bilemiyorum . İki kez seçtiği bu futbolcunun yanına yıldızı koyup toplam 56 puan alan ve Alex’i (8 kez) , Musa’yı (8 kez) , Tabata’yı (7 kez) ve Lincoln’ü (5 kez) tercih eden arkadaşımız sadece bir kez forma verdiği Kayserili Olembe’den 0 çekmiştir . 3 kez kaptanlık pazu bandını verdiği Lincoln’den 50 puan alırken 4 kez kaptan yaptığı Alex’ten gerekli verimi alamamıştır .

Forvette herkesle birlikte ortak davranarak Mehmet Yıldız’a (7 kez) şans veren arkadaşımız yanına da Gökhan Ünal (5 kez) ile Nobre’yi (4 kez) koymuştur . K.Bülent Şener’in tahminlerine kapılıp iki kez kaptan yaptığı Guiza’dan hayal kırıklığına uğramış iki kez aldığı Sercan’dan toplam 1 puan almıştır . Yedek kulübesinde elbette ki Sercan (5 kez) baş role soyunurken Roberts , Kahe ve Djite’de 3 ‘er kez yardımcı oyuncu olmuşlardır . Bir fantezi futbol kahramanı olan Veysel’den aldığı 11 puan ise bizlere acı bir tebessüm ettirmiştir .

Akrabası Birol Sezgin’e Ali Zitouni’yi zorla aldırması ile hafızalara kazınan arkadaşımız bu futbolcunun sadece 1 puan alması ile bir süre telefonlara çıkmamıştır . Daha sonra duyduğumuza göre Turkcell’in bedava 2 gün kampanyalarında akrabasının takımına müdahale ettiğini öğrendiğimiz Mahmut Aras en güzel muhabbetlerimizin baş rolüne soyunmuştur .

Geçen sene de oyunumuza gereken önemi vermiş olan Mahmut Aras 16 haftada G.Saray’dan 15 oyuncuya forma şansı vermiştir . Mehmet Çakır ve Mehmet Yıldız’dan sezon boyunca 62 puan toplasa da 8 kez forma şansı bulan Alex 3 puan farkla önlerinde yer almaktadır . Beşiktaş’ın ne oynadığı bilinmez oyuncusu Sivok’u ilk seçtiğinde 0 puan almış ikincisinde ise -4 puan alan Mahmut Aras 6. haftada yedeklerden aldığı 13 puan ile bu kulvarda Birol Sezgin ile birlikte zirvede yer almaktadır .

Fantezi futbol genel sıralamasında tepedeki 7 harikadan biri olduğu için kendisini tebrik ediyoruz . 5 kere üçüncü olarak bronz madalyayı müzesine koyan arkadaşımızı altın madalyayı boynuna takıp birincilik kürsüsünde görmek istiyoruz artık . Mahmut 14 puan var beşinci ile aranda ve beşinci de Emre Ocakoğlu ona göre . Anladın sen onu .

Hiç yorum yok: