17 Ocak 2009 Cumartesi

Bir Eray Tayyar Analizi # 6


Kalede en çok tercih ettiği oyuncu : Petkovic - Sivas (4 kez)
Savunmada en çok tercih ettiği oyuncu : Eren - Kayseri (7 kez)
Orta sahada en çok tercih ettiği oyuncu : Tabata – Musa (9 kez)
Forvette en çok tercih ettiği oyuncu : Mehmet Yıldız - Sivas (8 kez)
Yedekte en çok tercih ettiği oyuncu : Sercan - Murat Ceylan (4 kez)
Toplamda en çok puan kazandığı oyuncu : Tabata - G.Antep (69 puan)
Toplamda en az puan kazandığı oyuncu : Sivok – Beşiktaş (- 8 puan)
En isabetli futbolcu tercihi : M.Yıldız – M.Çakır (15 puan)
En isabetli kaptan tercihi : Özer Hurmacı – Ankaraspor (22 puan)
En çok tercih ettiği kaptan : Tabata – G.Antep (4 kez)
En iyi iş yapan yedeği : Sercan - Bursa (10 puan)
En çok tercih ettiği sistem : 3-5-2 (12 kez)
Yedeklerden en çok aldığı puan : 9 puan (12.hft.)
Fair-Play kazanma sayısı : 4 kez
En çok futbolcusunu tercih ettiği futbol takımı : Kayseri-Sivas (32)
Haftalık en iyi performansı : 99 puan (4.hft.)
Haftalık en kötü performansı : 42 puan (7.hft.)
Haftalık liderlik sayısı : 1 kez
Haftalık en iyi derecesi : 1.
Haftalık en kötü derecesi : 13.
Türkiye'de haftalık en iyi derecesi : Türkiye 108.si (4.hft.)
Türkiye'de genel sıralamada en iyi derecesi : Türkiye 71.si (13.hft.)

İlginç Notlar

Kalede Sivasspor formalı Petkovic (4 kez) ile Akın (2 kez) yer alırken ligimizin en az gol yiyen kalecisi unutulmamış ve Souleymanu’ya da 3 kez forma şansı verilmiştir . 7 kaleciden 7 tam puan alan Eray Ağabeyimiz 7 cüceler misali kalede güven vermiştir .

Savunma oyuncularına büyük önem vermekten bıkmayan sevgili ağabeyimiz bu güzide mevkide oynayan oyunculara tam 4 kez yüce kaptanlık payesi vererek dikkat çekmiştir . Özellikle Turgay’ı 2 kez kaptan gören bu gözler başarıyla büyülense de Sivok (-8) ile kesinlikle inanamamak kavramı ile ovuşturulup durmuştur . Eren’i (7 kez) , Turgay’ı (6 kez) , Hayrettin’i (4 kez) tercih etmiş olup Meira’yı iki kere seçip iki kere eksi alma başarısı da göstermiştir . Turgay ile Marcin Kus’tan 13 puan alırken , kaptanı Lugano’dan 14 puan alması ise tabiki unutulamaz .

Orta alandaki tercihleri diğer arkadaşlarımızdan farklı olmayan Eray Tayyar için olmazsa olmazlar Tabata (9 kez) , Musa (9 kez) , Alex (7 kez) , Mehmet Topuz (6 kez) , Selçuk (5 kez) , Lincoln (5 kez) ve Yusuf (4 kez) olmuştur . Sadece 3 kere aldığı Mehmet Çakır’dan 15-18-20 puan götüren , Tabata’yı 4 kez kaptan yapan Eray Tayyar , Uğur Boral ve Lincoln’den de 0 çekmiştir .

Forvette herkesin tek geçtiği adam Mehmet Yıldız (8 kez) en çok tercih edilen olurken , Gökhan Ünal (5 kez) da ileride partner olarak yerini almıştır . Mehmet Yıldız hat-trick yaptığı hafta 15 puanla kendisini gururlandırsa da esas olay 14'er puan kazandıran Gökhan , Nobre , Mehmet Yıldız ve Baros dörtlüsüdür . Müzmin yedek Sercan (4 kez) , Murat Ceylan (4 kez) , Denizlili Roberts (3 kez) klübede otururken Tabata , Holosko ve Musa’yı oyuna girmek için ısınırken görmek bizlere tuhaf gelmedi değil .

Her Salı günü ‘’Rüya takımı kurdum kanka’’ söylemi ile gönüllerde yer tutan Eray Ağabeyimiz’in bu seneye damgasını vuran kaptan Sivok tercihi olmuştur . Hem gol yemiş hem de kendi kalesine gol atan bir oyuncu olarak Ağabeyimizin canını sıkan futbolcu bunlar yetmiyormuş gibi bir de kırmızı kart görerek olmayacağı başarmış ve -4 puan ile (Kaptan x 2 = - 8) tarihe adını yazdırmıştır . Bunun yanında 13. haftada yedeklerden aldığı toplamda 1 puan , en çok fair-play puanı kazanan yarışmacımız olması (4 kez) , G.Saray’dan az oyuncu tercih etmesi de şeytanın gizlendiği yer olarak Eray Tayyar hesabına yazılmıştır .

12. haftada bir kez liderlik keyfi yaşayan ve ‘’Artık beni kimse tutamaz kanka’’ söylemi yanlış ve şanssız tercihleriyle kısa sürede kesilen Eray Tayyar genel sıralamada ilk 5’i en çok zorlayan oyuncumuz durumundadır ve 3. sırada yer alan Gökhan Tavukçu ile arasındaki puan farkı sadece 31’dir . Bu anlamlı (!) puan farkı için kendisine iyi şanslar dilerken ikinci devre için de başarılar demeyi unutmuyoruz . Eray Ağabey sana Sabile’nin selamı var !

Hiç yorum yok: