19 Ocak 2009 Pazartesi

Bir Engin Gürses Analizi # 2


Kalede en çok tercih ettiği oyuncu : Petkoviç – Ivesa (3 kez)
Savunmada en çok tercih ettiği oyuncu : Turgay - Kayseri (5 kez)
Orta sahada en çok tercih ettiği oyuncu : Selçuk - Trabzon (10 kez)
Forvette en çok tercih ettiği oyuncu : Mehmet Yıldız – Sivas (7 kez)
Yedekte en çok tercih ettiği oyuncu : Sercan – Bursaspor (5 kez)
Toplamda en çok puan kazandığı oyuncu : Delgado - Beşiktaş (92 p.)
Toplamda en az puan kazandığı oyuncu : Behram – İBB (0 puan)
En isabetli futbolcu tercihi : M.Yıldız – Lugano (15 puan)
En isabetli kaptan tercihi : Mehmet Çakır – Ankaraspor (36 puan)
En çok tercih ettiği kaptan : Delgado – Beşiktaş (4 kez)
En iyi iş yapan yedeği : Sercan - Bursa (10 puan)
En çok tercih ettiği sistem : 3-5-2 (12 kez)
Yedeklerden en çok aldığı puan : 10 puan (2. ve 5.hft.)
Fair-Play kazanma sayısı : 2 kez
En çok futbolcusunu tercih ettiği futbol takımı : Sivas - 32 futbolcu
Haftalık en iyi performansı : 102 puan (8.hft.)
Haftalık en kötü performansı : 36 puan (1.hft.)
Haftalık liderlik sayısı : 4 kez
Haftalık en iyi derecesi : 1.
Haftalık en kötü derecesi : 12.
Türkiye'de haftalık en iyi derecesi : Türkiye 56.sı (8.hft.)
Türkiye'de genel sıralamada en iyi derecesi : Türkiye 4.sü (15.hft.)

İlginç Notlar

İlk devre boyunca kaleci eldivenlerini Petkoviç (3 kez) ile Ivesa’ya (3 kez) emanet eden Engin Gürses ligimizin en az gol yiyen file bekçisi Souleymanu’yu sanırım unutmuş , öyle ki kendisine hiç şans vermemiştir . İBB takımın kalecisi Behram’ın oynayacağını düşünüp onu tercih eden arkadaşımız 0 çekerek hayal kırıklığına uğrasa da altı oyuncudan 7 tam puan almıştır .

Bu sene bir fantezi futbol mevki yanlışı olan Turgay Bahadır’ın 5 kez sahne aldığı Engin Gürses’in ilk yarı defans bloğunda 4 kez de Cale yer almıştır . Askere gittiği gün Lugano’dan aldığı 15 puan ve daha önceki haftalarda Marcin Kus ile Eren’den kazandığı 13 puan akıllarda yer etmiş olup yedi kez de 0 puan çekmiştir . G.Saray takımından defans oyuncusu seçmemesi ve Ivan De Souza’dan -1 ‘i görmesi de diğer ilginç notlar olarak tahtaya yazılır .

Canından çok sevdiği Beşiktaş’ının bir o kadar da seyretmeye doyamadığı sevimli adamı Delgado’ya 10 kez takımında yer verip 4 kere de kaptanlık payesini bahşetmiştir . Eh 92 puan da böylece ceptedir . Arjantinli dışında takımından kimseye güvenmediğini de hatırlatalım ve en çok tercih ettiği diğer isimlere geçelim . Uzaktan attığı şutlarla gol koklayan futbolcu Selçuk 10 kez , Sivasspor’un orta sahadaki gol ayağı Musa 9 kez , çekik gözlü Brezilyalı Tabata 8 kez , yılların istatistik ustası Alex 7 kez forma bulurken Mehmet Çakır’dan bir defada 36 puan birden koparmıştır . Delgado’dan 28 puan , Alex ve Lincoln’den 26 puanı alırken son hafta askerden Tabata ile 20 puanlık selam veriyordu bizlere .

Bir türlü verim alamadığı golcüsü Guiza’yı 4 kez kadrosunda görmek bizleri şaşırtsa da herkes gibi Mehmet Yıldız 7 defa ile başrole soyunuyordu . Aynı şekilde forvetteki partneri de Gökhan Ünal (5 kez) oluyordu . Bu mevkide ilk hafta Nonda’nın kaptanlığında uğranılan hayal kırıklığından sonra bir daha kaptan seçilmiyor , 15 puanla hat-trick yapan Mehmet Yıldız kadrosunda kendine yer buluyor ve sadece 1 kez tercih edilen Baros’tan 14 puan götürülüyordu . Sercan yedeklerde 5 kez , Sezer 4 kez ve Taner de 3 kez kendine yer buluyordu .

İlk 100 ’e girdiği 5. haftadan itibaren Türkiye’nin sayılı yarışmacılarından biri olan arkadaşımız 10. haftadan sonra da ilk 10 ’da yer alarak bizleri gururlandırmıştır . Türkiye Genel Sıralamasında birer kere 4. – 5. – 6. – 8. , 10. olan ve 55 kişiyi daha geçse haftalık Digiturk’ü kapacak olan Engin Gürses geçen seneki Türkiye 20. liğinden sonra bu sene de bizleri sevindirecek gibi görünüyor .

Hiç bir oyuncudan toplamda eksi puan almamıştır ama yedeklerden olmamak kaydıyla 11 oyuncudan 0 çekmiştir . Haftalık sıralamasındaki başarısı parmakla gösterilecek kadar estetik olup , ilk haftanın günahı olmaz babında 12. , son hafta askerde olduğundan sayılmaz misali 11. olmuş olup bunun dışında daima ilk 5 ‘ te yer alarak herkesi kıskandırmıştır . Dört kez 1. , iki kez 2. , bir kez 3. , iki kez 4. , iki kez 5. olan Engin Gürses eşeğin şeyine suyu ..……. Neyse anladınız siz onu .

Ankara’da vatani görevini lâyıkıyla yerine getirmekte olan burada hep beraber olmamızın sebebi , bu oyunun mucidi , Paşa lakaplı Engin Gürses’i bu hafta sonunda (24-25 Ocak 2009) Allah kısmet ederse ziyaret edeceğiz . Herkesin selamlarını ileteceğiz . Kendisine oyunumuzdan mahrum kalmaması adına her türlü kolaylığı yapacağımızı tüm kamuoyuna bildiririz . Son hafta kadrosunu Emre Ocakoğlu arkadaşımızın yardımıyla oluşturan koçeromuza vatanı savunma konusunda ve fantezi futbol oyunumuzda sonsuz başarılar , iyi şanslar ve bol isabetli atışlar diliyorum . Kendisini süper özlediğimizi , hasretle andığımızı , guguçta ve sinemada bir koltuk boş bıraktığımızı , halı sahada gözlerimizin onu aradığını , çikolatanın meyve olduğunu bildiğimizi , komple eksik bir varlık olduğunu ve tutmasak sabaha kadar atmalarını özlediğimizi hatırlatırız .

Koçero ömür boyu söylemekten hiç bıkmayacağımız güzel bir marş (bu sıralar sen alışkınsındır marşlara) ile , Beşiktaş çArşı Alt Kapalı 'dan sevgilerle ;

Gündoğdu hep uyandık stadlara dayandık
Beşiktaş'ın uğruna da bayraklara dolandık

Semtimiz erkek semti aşık eder herkesi
Üzerimden eksilmesin bayrağımın gölgesi

İşte biz kötü günde hep omuz omuzayız
Övunmek gibi olmasın biz Karakartallıyız


Kara - Kartal...

Hiç yorum yok: